Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπυράκια από τη χρήση μάσκας - Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου

Δείτε το κόλπο!

12 Φεβρουαρίου 2021 11:53
Σπυράκια από τη χρήση μάσκας - Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπυράκια: Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας, για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό αλλά και να εμποδίσουμε την εξάπλωσή του. Πιθανότητα όμως να έχεις παρατηρήσει ότι το πρόσωπό σου έχει βγάλει σπυράκια στα σημεία που εφαρμόζει η μάσκα. Πώς μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου;

Τα σπυράκια έκαναν την εμφάνισή τους, διότι όταν μιλάμε και όταν αναπνέουμε, εγκλωβίζεται σε αυτή ζεστός αέρας κατά την εκπνοή. Ο αέρας αυτός δημιουργεί ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον, στο οποίο αναπτύσσονται βακτήρια και ακάρεα του δέρματος.

Επίσης, η τριβή μπορεί να ευνοήσει την έξαρση της ακμής και της ροδόχρου ακμής, να αναπτυχθεί δηλαδή περιφερειακή δερματίτιδα. Αυτό γίνεται εμφανές με λεπτά σπυράκια γύρω από το στόμα ή / και από τη μύτη.

Ουσιαστικά, τα σπυράκια αναπτύσσονται διότι γιατί κάτω από την μάσκα έχουν συσσωρευτεί ιδρώτας, λιπαρότητα και βακτήρια που σε συνδυασμό με την τριβή του υφάσματος πάνω στην επιδερμίδα διαλύουν το φράγμα του δέρματος περισσότερο από το σύνηθες. Παράλληλα δείτε πως με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας θα καταπολεμήσετε τα σπυράκια.

Πως να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τα σπυράκια

Πώς να προστευτείς:

Αν δεν χρησιμοποιείς μάσκα μιας χρήσης τριών στρώσεων (χειρουργική) και προτιμάς υφασμάτινη, θα πρέπει να την πλένεις καθημερινά και σχολαστικά. Μην ξεχνάτε ότι η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή με αποτέλεσμα να γίνεται έντονη και η εφίδρωση που συμβάλλει και αυτή με τη σειρά της στο πρόβλημα.

Συνίσταται οι μάσκες να πλένονται με απορρυπαντικό χωρίς άρωμα, ιδανικά με απολυμαντική δράση, να τις ξεπλένεις πάρα πολύ καλά και να τις βάλεις στο στεγνωτήριο, αν διαθέτετε, επιλέγοντας το πρόγραμμα “βαμβακερά – αποθήκευση στην ντουλάπα”. Στην αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να τις σιδερώνεις.

Καλό θα ήταν να περιορίσεις και την ποσότητα από την αντιηλιακή και ενυδατική κρέμα, καθώς επίσης και το make up. Η συνηθισμένη ποσότητα που χρησιμοποιείς, πιθανότατα να επιδεινώσει τις εξάρσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share