Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Μεγάλη προσοχή στα φρούτα που αγοράζετε - Δείτε τι σημαίνουν τα νούμερα στις ετικέτες τους

Θα πάθετε σοκ

10 Δεκεμβρίου 2020 15:32
Μεγάλη προσοχή στα φρούτα που αγοράζετε - Δείτε τι σημαίνουν τα νούμερα στις ετικέτες τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τα φρούτα που αγοράζουμε, καθώς ζούμε σε τέτοιους καιρούς που είμαστε περικυκλωμένοι με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο και είναι γεμάτα με τοξίνες που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας.

Όταν αγοράζετε τα φρούτα σας, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι έχουν κάποιες ετικέτες πάνω τους, και τουλάχιστον μία φορά, σίγουρα θα αναρωτηθήκατε τι σημαίνουν.

Εάν η ταμπέλα-ετικέτα του φρούτου σας έχει 4 ψηφία και ξεκινάνε με τον αριθμό 3 ή 4, τότε αυτό δείχνει ότι το φρούτο έχει παραχθεί μέσω της εντατικής καλλιέργεια από το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι σίγουρα θα έχουν προστεθεί τεχνητά λιπάσματα.

Επιπρόσθετα, αν το προϊόν που σκοπεύετε να αγοράσετε έχει 5 ψηφία, που ξεκινάνε με τον αριθμό 8, αυτό υποδεικνύει ότι έχει τροποποιηθεί γενετικά. Οπότε το να αποφεύγετε την αγορά και κατανάλωση του είναι απλά must!

Επιπλέον, εάν το προϊόν έχει 5 ψηφία στην ετικέτα του, ξεκινώντας από τον αριθμό 9, αυτό υποδεικνύει ότι το προϊόν έχει αναπτυχθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως γίνεται στην γεωργία εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Αυτό υποδεικνύει ότι το φρούτο είναι ελεύθερο από λιπάσματα και παρασιτοκτόνα και είναι βιολογικής καλλιέργειας. Αναμφίβολα, αυτή πρέπει να είναι και επιλογή σας, μιας και είναι η καλύτερη δυνατή. Έχοντας τα παραπάνω υπόψιν σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζετε τα φρούτα σας. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για να μην σας ξαναμουχλιάσουν τα φρούτα.

Μεγάλη Προσοχή: Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα…

Ποια τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα; Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες. Επίσης δείτε ποια είναι τα 12 πιο βρώμικα φρούτα που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφράμακα:

  • Μήλα
  • Ροδάκινα
  • Νεκταρίνια
  • Φράουλες
  • Σταφύλια
  • Σέλερι
  • Σπανάκι
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Αγγούρια
  • Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

  • Αβοκάντο
  • Καλαμπόκι
  • Ανανάς
  • Λάχανο
  • Αρακάς κατεψυγμένος
  • Κρεμμύδια
  • Σπαράγγια
  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Ακτινίδια
  • Μελιτζάνες
  • Γκρέιπφρουτ
  • Πεπόνι
  • Κουνουπίδι
  • Γλυκοπατάτες

Αυτά είναι τα φρούτα τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά αλλά αυτό που δεν γνωρίζατε είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή για το ανθρώπινο σώμα. Γνωρίζατε ότι περίπου το 41% των μη βιολογικών λαχανικών και το 70% των μη οργανικών φρούτων περιέχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων;

Συγκεκριμένα αυτό αναφέρθηκε από τη ΜΚΟ Generations Futures. Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στη γεωργία για να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάπτυξης και να απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα σφάλματα, έντομα και παράσιτα. Η εταιρεία ανέλυσε 19 τύπους φρούτων και 33 είδη λαχανικών.

Τα ευρήματά τους; Περίπου το 41% των λαχανικών και το 70% των φρούτων περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων!

Τα φρούτα και τα λαχανικά που πλήττονται περισσότερο

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, το σέλινο έδειξε ότι έχει τα πιο συγκεντρωμένα ίχνη φυτοφαρμάκων με σχεδόν 84%! Τα φρέσκα βότανα είχαν περίπου 74,5% και τα αντιδραστικά / ραδίκια είχαν 73%. Για τα φρούτα, τα σταφύλια είχαν 89%, τα μανταρίνια (88,4%), τα κεράσια (87,7%) και το γκρέιπφρουτ (85,7%) κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις.

Τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα και λαχανικά

Ως αποτέλεσμα της μελέτης, τα λαχανικά που επηρεάστηκαν λιγότερο από τα φυτοφάρμακα ήταν καλαμπόκι (1,9%), σπαράγγια (3%), παντζάρια (4,4%) και κουνουπίδι (6%). Για τα λιγότερο επηρεασμένα φρούτα: αβοκάντο (23,1%), ακτινίδια (27,1%), δαμάσκηνα (34,8%) και σμέουρα / σταφίδες (52,1%).

Ποιες είναι οι συνέπειες εάν συνεχίσετε να τρώτε τρόφιμα που περιέχουν επιβλαβή φυτοφάρμακα;

Αν και οι επιπτώσεις στην υγεία των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ποσοτικά, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι τοξικές για τον άνθρωπο. Το Generations Futures δηλώνει:

«Οι επιδράσεις, ακόμη και μικρές ποσότητες αυτών των τοξικών, μικτών ή / και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας: νευρολογικές ή συμπεριφορικές διαταραχές, ανάπτυξη, καρκίνος, διαταραχές γονιμότητας ή αναπαραγωγή.

Συνιστάται να πλένετε και να ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά. Είναι στο δέρμα που συγκεντρώνει τα φυτοφάρμακα, αλλά δυστυχώς είναι επίσης σε αυτό το δέρμα που συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά ».

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share