Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκόρδο: 4 χρήσεις που δε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν και θα σας σώσουν

Θα πάθετε κυριολεκτικά πλάκα!

17 Οκτωβρίου 2020 12:05
Σκόρδο: 4 χρήσεις που δε φανταζόσασταν ότι υπάρχουν και θα σας σώσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σκόρδα είναι ένα κύριο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας. Το βάζουμε στα φαγητά για να δώσουμε μια σπιρτάδα και να τα ζωντανέψουμε. Έχει όμως πολλές απρόοπτες ευεργετικές ιδιότητες που πολλοί δεν ξέρουμε.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr τι θα συμβεί αν κρατήστε ένα σκόρδο στο στόμα σας για 30 λεπτά.

Απομακρύνει τσιμπούρια και άλλα παράσιτα

Τα κατοικίδια σας θα σας αγαπήσουν ακόμα παραπάνω. Βάλτε απλά λίγο σκόρδο στην διατροφή τους και θα εξαφανιστούν τα παράσιτα. Θα μπορούσατε αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά να τρίψετε μια σκελίδα πάνω στο τρίχωμα τους για εξτρά ασφάλεια.

Χρησιμεύει ως φυτοφάρμακο.

Ανακατέψτε μερικές σκελίδες σκόρδου με εκχύλισμα πιπεριού και σαπούνι και ψεκάστε με το μείγμα τα φυτά και τα λουλούδια σας. Είναι ένα τέλειο φυτικό φυτοφάρμακο.

Σκόρδο: Ως κόλλα

Απλά πάρετε μερικές σκελίδες σκόρδου και να τις λιώσετε. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο (που έχει ιδιότητες κόλλας) και αλείψτε το σε χαρτί ή γυαλί. Με αυτό μπορείτε να κολλήσετε τα ραγισμένα τζάμια σας και οτιδήποτε άλλο σε γυαλί έχει ραγίσει.

Είναι εντομοαπωθητικό

Τα κουνούπια έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Για να τα κρατήσετε μακριά σας μπορείτε απλά να βάλετε σκελίδες όπου θεωρείτε πως υπάρχουν κουνούπια καθώς και στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας. Οι εντομοαπωθητικες του ιδιότητες θα τα κρατήσουν μακριά.

Απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κρυολογείτε μπορείτε να ρίχνετε ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο σε βραστό νερό για αρκετά λεπτά, να σουρώνετε το μείγμα και να το πίνετε.

Για να χάσετε κιλά

Σε μελέτες που έχουν γίνει στην Κορέα έχει αποδειχτεί πως το σκόρδο μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλός σύμμαχος στην προσπάθεια να χάσετε μερικά κιλά.

Ανεβάζει τη λίμπιντο

Ο λόγος που το σκόρδο έχει και αυτή την ιδιότητα είναι πως βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Φάτε το και εσείς και ο σύντροφός σας έτσι ώστε να μην σας ενοχλεί και η έντονη μυρωδιά του.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share