Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η δίαιτα on-off που θα σε κάνει... κορμάρα σε μόλις 2 εβδομάδες

Γρήγορη, άμεση και αποτελεσματική

5 Οκτωβρίου 2020 17:47
Η δίαιτα on-off που θα σε κάνει... κορμάρα σε μόλις 2 εβδομάδες

Μια «περίεργη» δίαιτα, που έγινε γνωστή πριν περίπου 2- 3 χρόνια κάνει θραύση στις ΗΠΑ και υπόσχεται μακροβιότητα! Πρόκειται για την δίαιτα του δρ. Τζέιμς Τζόνσον, σύμφωνα με την οποία μια μέρα τρώτε ελεύθερα και την άλλη περιορισμένα! Εκτός όμως από τη δίαιτα, εδώ μπορείτε να δείτε 16 τροφές που δεν παχαίνουν καθόλου.

Η δίαιτα on off βασίζεται στο μοντέλο ότι την μια ημέρα τρώτε ενώ την άλλη υπάρχει «νηστεία» και καταναλώνετε μόνο 500 θερμίδες.

Η δημοφιλής αυτή δίαιτα υπόσχεται απώλεια βάρους, ανακούφιση από καρδιακά προβλήματα και βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ σας.

Πως λειτουργεί όμως η δίαιτα on off;

Την μια ημέρα τρώτε ελεύθερα ό,τι θέλετε ενώ την άλλη τρώτε περιορισμένα, υγιεινά πράγματα έως 500 θερμίδες!

Δίαιτα on off αποτελέσματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δίαιτα on off ή αλλιώς ζικ-ζακ αδυνατίζει και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά!

Τα οφέλη της δίαιτας on off και τα θετικά της αποτελέσματα συγκεντρώνονται γύρω από το γονίδιο SIRT1 , γνωστό αλλιώς και ως το γονίδιο του μεταβολισμού.

Η δίαιτα on off ενεργοποιεί αυτό το γονίδιο το οποίο επιδρά θετικά στο μεταβολισμό του ατόμου που την ακολουθεί.

Τις πρώτες 2 εβδομάδες

Την πρώτη εβδομάδα («ελεύθερη») μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε, χωρίς όμως να φορτώνετε το στομάχι σας εσκεμμένα, με το σκεπτικό ότι την επόμενη ημέρα θα πεινάσετε.

Την δεύτερη εβδομάδα («περιορισμένη») δεν πρέπει να υπερβείτε τις 500 θερμίδες ημερησίως. Για το σκοπό αυτό, ο δρ. Τζόνσον συστήνει να εφοδιαστείτε με έτοιμα γεύματα, όπως ολιγοθερμιδικά ροφήματα και σνακ λίγων θερμίδων.

Μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες

Τις «ελεύθερες» ημέρες, ο δρ. Τζόνσον συστήνει να συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, και να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά

Τις ημέρες που «δεν τρώτε», μπορείτε είτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε 500 θερμίδες ημερησίως είτε να τις αυξήσετε προσλαμβάνοντας έως και το 35% των θερμίδων που συνηθίζετε να καταναλώνετε σε μία «ελεύθερη» ημέρα, ανάλογα με το βάρος που επιθυμείτε να χάσετε και με τις αντοχές σας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες παχύσαρκοι που εφάρμοσαν την δίαιτα έχασαν 5-14 κιλά σε 10 εβδομάδες.

Κατά την διάρκεια της δίαιτας πρέπει:

  • Να πίνετε άφθονο νερό
  • Να ασκείστε, κατά προτίμηση τις «ελεύθερες» ημέρες
  • Να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, το πρωί κατά προτίμηση.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share