Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έριξε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε μια κούπα καφέ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

3 Οκτωβρίου 2020 17:08
Έριξε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο σε μια κούπα καφέ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

To φθινόπωρο είναι εδώ και σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα κρύα κι ένα από τα σημεία του σώματος μας που βλάπτει περισσότερο το κρύο είναι τα χείλη καθώς τα αφυδατώνει. Πριν σπεύσετε να αγοράσετε lip balm και διάφορα άλλα καλλυντικά για την προστασία των χειλιών σας ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η λύση βρίσκεται στον καφέ και το ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί θαυματουργό σε πολλά θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βουτήξετε το ξυραφάκι σας σε ελαιόλαδο πριν ξυρίσετε τα πόδια σας. Θαυματουργό θα φανεί και σε συνδυασμό με τον καφέ για να αποκτήσετε απαλά και μεταξένια χείλη.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για DIY scrub χειλιών και θα λύσετε το πρόβλημα σας δια παντός.

Συστατικά:

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο,
  • 1 κ.γ. αλεσμένου καφέ (ή στιγμιαίου)

Το συγκεκριμένο scrub είναι αρκετά ήπιο και μπορείς να το κάνεις περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα!

Ανακάτεψε το λάδι με τον καφέ μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα και τρίψε απαλά τα χείλη σου. Κατόπιν αφαίρεσε το με χλιαρό νεράκι. Μην ξεχάσεις την ενυδάτωση!

Αφού ολοκληρώσεις την απολέπιση των χειλιών με το scrub ενυδάτωσέ τα με το lip balm της επιλογής σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βαζελίνη ή lip balm.

Έπινε κάθε πρωί ένα κουτάλι ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε από κάτι βασανιστικό

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που αφορά άτομα κάθε ηλικίας. Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε όμως χωρίς τη χρήση κάποιου φαρμάκου; Η λύση βρίσκεται στο θαυματουργό ελαιόλαδο και δεν είναι η μόνη, δείτε τι θα συμβεί αν τρίψετε με ελαιόλαδο τις βλεφαρίδες σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Renal Nutrition το ελαιόλαδο είναι εξίσου αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα με το παραφινέλαιο.

Το πλεονέκτημα είναι πως το ελαιόλαδο είναι γενικά ασφαλές και υγιεινό – τα λιπαρά που περιέχει λειαίνουν το εσωτερικό του εντέρου και διεκολύνουν τη διέλευση των κοπράνων. Επίσης, βοηθά τα κόπρανα να απορροφήσουν περισσότερο νερό, κάτι που επίσης διευκολύνει την αφόδευση.

Η λήψη ωστόσο μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που προαναφέρθηκε μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην κοιλιά και σε διάρροια, και καλό είναι να αποφεύγεται.

Μην το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά και σε βρέφη. Για την ανακούφιση της δυσκοιλιόητας στα βρέφη, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τη χορήγησης μικρής ποσότητας χυμού μήλου ή αχλαδιού ή πουρέ από δαμάσκηνα. Για τα μικρά παιδιά, η λύση είναι η ένταξη στο διαιτολόγιο του παιδιού περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες.

Η χρήση ελαίων για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί το καστορέλαιο ως καθαρκτικό. Βέβαια, το καστορέλαιο έχει διαφορετικό τρόπο δράσης και είναι πολύ πιο “επιθετικό”- προκαλεί συσπάσεις στους μύες του εντέρου και έτσι ενεργοποιεί τη κίνησή του.

Τι είναι δυσκοιλιότητα;

Παρόλο που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι πάσχουν από δυσκοιλιότητα επειδή δεν πηγαίνουν στην τουαλέτα κάθε μέρα, ο ορισμός της δυσκοιλιότητας διαφέρει.

Δυσκοίλιος είναι ο άνθρωπος που έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα, αν και ο ορισμός αυτός ποικίλλει κατά περίπτωση, αφού στην κατηγορία της δυσκοιλιότητας ανήκει και η ατελής κένωση. Πρόκειται δηλ. είτε για αποβολή μικρής ποσότητας κοπράνων και κατακράτησης μέρους αυτών στο παχύ έντερο, είτε τα κόπρανα που αποβάλλονται είναι ξηρά και σκληρά, εξαιτίας της μεγάλης τους παραμονής στο εσωτερικό του παχέος εντέρου.

Τα ταξίδια, η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας, αλλά και ορισμένες τροφές είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα αίτια της δυσκοιλιότητας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share