Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς μπορεί ο καφές να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Κι όμως γίνεται!

25 Σεπτεμβρίου 2020 09:47
Πώς μπορεί ο καφές να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Το να χάσεις βάρος ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο αν βάλεις στην διατροφή σου κάποια πολύ αποτελεσματικά ροφήματα, τα οποία για κάποιο λόγο οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι απαγορευμένα. Ένα από αυτά είναι και ο καφές, ο οποίος μπορεί να μην είναι και το πιο υγιεινό ρόφημα, αλλά έχει μερικά υπέροχα οφέλη για την υγεία μας, που οι περισσότεροι δε τα γνωρίζουν. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη φορά που ανακαλύπτουμε πως ο καφές αποδεικνύεται θαυματουργός, δείτε εδώ τι θα συμβεί στο σώμα σας αν βάζετε καθημερινά κανέλα στον καφέ σας.

Πως μπορεί όμως να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να εντάξουμε αρκετές αντιοξειδωτικές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, στην καθημερινή μας διατροφή μιας και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας και στο να χάσουμε κιλά.

Ο καφές λοιπόν είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μας και εν συνεχεία στο να μειωθεί το σωματικό μας λίπος. Βέβαια, η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις είναι ο βιολογικός καφές.

Βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση

Ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά να βελτιώσεις την πνευματική σου εγρήγορση, αλλά φυσικά και να ενισχύσει την αυτοσυγκέντρωσή σου.

Αυτά θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς στους στόχους σου και να μπορέσεις να τους φτάσεις πιο γρήγορα. Ειδικά το πρωί αν πεινάς είναι δύσκολο να επιλέξεις κάτι υγιεινό, αν όμως πιεις πρώτα έναν καφέ θα μπορέσεις να σκεφτείς με καθαρότερο μυαλό.

Σου δίνει ενέργεια

Ο καφές είναι μια αρκετά καλή πηγή μαγνησίου, ένα από τα πιο ουσιώδη μέταλλα μιας και βοηθάει στο να μειώσεις το σάκχαρο του αίματος και να καταπολεμήσεις τον διαβήτη.

Επιπλέον, αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς μας, άρα μπορούμε να γυμναστούμε με μεγαλύτερη ένταση για να κάψουμε λίπος και στην τελική να χάσουμε κιλά.

Συμβάλλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού

Ο καφές πέρα από τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες μπορούν να κάνουν θαύματα για τον μεταβολισμό μας.

Οι κόκκοι του είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6 και Β3, οι οποίες είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Επιπλέον, αυτές οι βιταμίνες έχουν και την ιδιότητα να βοηθούν στη μείωση του στρες.

Βοηθά στην καταπολέμηση της ανάγκης για ζάχαρη

Ο καφές περιέχει χρώμιο, το οποίο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στη μείωση του σακχάρου του αίματος και μειώνει την όρεξή μας. Ωστόσο, αν θέλεις να δεις αποτελέσματα δε θα πρέπει να βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου ή έστω να είναι πολύ λίγη.

Η ζάχαρη μπορεί να σου ανοίξει την όρεξη και να καταλήξεις να τρως πολύ χωρίς καν να το καταλάβεις. Επιπλέον, μπορεί να δράσει αρνητικά και να επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, ενώ συμβάλλει και σε πολλές ασθένειες.

Μπορεί να βελτιώσει τις προπονήσεις

Ο καφές, όπως και το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει τις προπονήσεις σου χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε καφεΐνη. Αυτό βοηθά στο να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιάς σου, να βελτιώσεις την απόδοσή σου και να ασκηθείς πιο σκληρά.

Με αυτόν τον τρόπο όπως καταλαβαίνεις θα κάψεις πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως.

Είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τεστοστερόνης. Όταν λοιπόν το σώμα σου παράγει την σωστή ποσότητα τεστοστερόνης, καις περισσότερο λίπος και χάνεις κιλά.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι βοηθάει και στην βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Εσύ πόσα από αυτά τα οφέλη του γνώριζες;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share