Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7+1 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δε γνωρίζαμε - Δώστε βάση

Το 4ο θα σας αφήσει άφωνους

19 Σεπτεμβρίου 2020 15:59
7+1 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δε γνωρίζαμε - Δώστε βάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρική σόδα: Όταν πρόκειται για την εμφάνισή τους, οι γυναίκες είναι εξαιρετικά προσεκτικές. Αγοράζουν συνεχώς νέα προϊόντα για το δέρμα, το πρόσωπο, τα νύχια και τα μαλλιά τους, ώστε να φαίνονται τέλειες.

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν επιφέρουν θετικά αποτελέσματα και ακόμη χειρότερα, είναι γεμάτα από χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία. Γι' αυτό το λόγο θα σας παρουσιάσουμε κάποιες χρήσεις της σόδας, οι οποίες θα σας λύσουν τα χέρια.

Ακολουθούν 5 κόλπα με μαγειρική σόδα που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει:

Για λεύκανση των δοντιών

Το βούρτσισμα των δοντιών σας με μια πάστα από σόδα και νερό κάθε μερικές μέρες, θα τα κάνει πιο λευκά από ποτέ πολύ γρήγορα.

Μαλακώνει τα μπιζέλια και τα φασόλια

Μήπως τα μπιζέλια και τα φασόλια σας είναι πάρα πολύ σκληρά ακόμα και μετά από βράσιμο για ώρες; Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό που τα βράζετε και θα γίνουν γρήγορα μαλακά.

Αντιμετωπίζει τα ηλιακά εγκαύματα

Αν κάτσατε στην παραλία για πολύ ώρα και έχετε αποκτήσει άσχημα ηλιακά εγκαύματα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μια πάστα από σόδα και νερό στην πληγείσα περιοχή.

Αντιμετωπίζει τα αποστήματα

Η σόδα μπορεί να σταματήσει τον πόνο που προκαλείται από το απόστημα δοντιών μέχρι να φτάσετε στον οδοντίατρο.

Καθαρίζει τα κοσμήματά σας

Εάν κάποιο κόσμημά σας έχει χάσει τη λάμψη του, η σόδα μπορεί να την αποκαταστήσει. Τρίψτε το με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό.

Εξαλείφει την κακή αναπνοή

Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδα και νερού για να καταστρέψετε τα βακτήρια στο στόμα σας και να εξαλείψετε την κακή αναπνοή.

Εξαλείφει τα ραγάδες

Η σόδα μπορεί να εξαλείψει την εμφάνιση των ραγάδων γρήγορα και καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται υπέροχα

Προσθέστε λίγη σόδα στο σαμπουάν σας ή πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα μείγμα σόδας και νερού για να βελτιώσετε τον όγκο του και να τα κάνετε να δείχνουν υπέροχα.

Ωστόσο, εκτός από τα θετικά της μαγειρικής σόδας, δείτε εδώ 2 κινδύνους από τη συχνή χρήση της.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share