Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνδυάστε ξύδι με μαγειρική σόδα - Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πιείτε με άδειο στομάχι

Θα πάθετε πλάκα

21 Αυγούστου 2020 13:58
Συνδυάστε ξύδι με μαγειρική σόδα - Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πιείτε με άδειο στομάχι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν συνδυάσετε ξύδι και μαγειρική σόδα θα κάνετε ένα θαύμα στην υγεία σας. Μπορεί να νομίζατε ότι αυτά τα δύο χρησιμοποιούνται μόνο στη μαγειρική, ωστόσο έχουν πολλαπλές ιδιότητες που θα σας εκπλήξουν.

Ο συνδυασμός ξύδι και μαγειρική σόδα βοηθά για τον καθαρισμό του σπιτιού σας, και η μαγειρική σόδα συμβάλει στην ομορφιά, αφού μπορεί να σώσει ακόμα και τα νύχια σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς ακόμα αποτελεί μια ισχυρή συνταγή για τη φροντίδα της υγείας σας, την πρόληψη κάθε είδους ασθενειών και τη διατήρηση του ιδανικού σας βάρους.

Συνδυάστε μαγειρική σόδα με ξύδι

Η συνταγή αυτή σας εξασφαλίζει όλες τις ωφέλειες του μηλόξυδου και της μαγειρικής σόδας, τις οποίες θα παραθέσουμε παρακάτω. Η μαγειρική σόδα και το μηλόξυδο έχουν αντίθετα pH, με άλλα λόγια αλκαλικό και όξινο αντίστοιχα, γεγονός που σας επιτρέπει να μπορείτε να πίνετε αυτό το μείγμα χωρίς να σας βλάπτει. Ως αποτέλεσμα, εξασφαλίζετε όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες χωρίς να οξειδώνετε το σώμα σας.

Από την άλλη πλευρά, αν και πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν μαγειρική σόδα για την καταπολέμηση των γαστρικών υγρών, αυτό μακροπρόθεσμα δεν είναι καλό, επειδή μπορεί να μεταβάλει το φυσικό pH του γαστρικού οξέος. Το χλωρικό οξύ στο στομάχι πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία προκειμένου να χωνεύεται σωστά η τροφή.

Πώς φτιάχνετε το ξύδι και μαγειρική σόδα

  • Ένα ποτήρι χλιαρό ή ζεστό νερό, επειδή το κρύο νερό μπορεί να είναι βλαβερό για το συκώτι.
  • Μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο.
    Μια πρέζα μαγειρική σόδα.
  • Προσπαθήστε να βρείτε οργανική μαγειρική σόδα υψηλής ποιότητας. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματική, θα πρέπει να είναι ακατέργαστη, με άλλα λόγια μη παστεριωμένη -φτιαγμένη όπως παλιά.
  • Κατά συνέπεια θα ωφεληθείτε περισσότερο από όλες τις ιδιότητές της. Ορισμένες από τις ιδιότητες της μαγειρικής σόδας μας αναφέρει και το WebMD.

Πώς πίνετε το ξύδι και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να πίνετε ένα ως τρία ποτήρια την ημέρα, όμως είναι ουσιαστικό να το καταναλώνετε πάντα με άδειο στομάχι, τουλάχιστον μία ώρα πριν το επόμενο γεύμα.

Αν θέλετε να καθαρίσετε τον οργανισμό, πίνετε ένα ποτήρι μία ώρα πριν από κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας. Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, μπορείτε να συνεχίσετε να πίνετε ένα ποτήρι με άδειο στομάχι τουλάχιστον μία ώρα πριν το πρωινό γεύμα.

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια - Το απόλυτο μυστικό των γιαγιάδων

Δε φαντάζεστε τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό τη μαγειρική σόδα.

Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση. Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσετε μια πρέζα μαγειρικής σόδας.

Συγκεκριμένα, αναμείξτε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση. Τα μακαρόνια με τη σάλτσα σας θα έχουν τρομερή γεύση. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό μαγειρικής, δείτε εδώ τη χρήση της σόδας στα κεφτεδάκια.

Βάζει την μπριζόλα στο πιάτο και την αλείφει με μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε το λόγο θα το κάνετε και εσείς...

Όλοι γνωρίζουμε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό για πάρα πολλές συνταγές, όπως ακόμα και στην μπριζόλα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε 5 απίστευτες χρήσεις της μαγειρικής σόδας! Εάν τα φυτά σας χρειάζονται λίγη αγάπη ακόμα, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και θα ανανεωθούν αμέσως. Κάνει επίσης πολύ καλό σε εγκαύματα, όπως και στην προσωπική μας υγιεινή. Αφού μπορεί να διώξει τις οσμές από το ψυγείο, μπορεί να κάνει το ίδιο και στο σώμα μας!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share