Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άπλωσε στα νύχια της μαγειρική σόδα - Αυτό που συνέβη, θα σας εκπλήξει

Δοκιμάστε το

20 Αυγούστου 2020 13:27
Άπλωσε στα νύχια της μαγειρική σόδα - Αυτό που συνέβη, θα σας εκπλήξει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είμαστε μεγάλοι φαν της μαγειρικής σόδας. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πάρα πολλά πράγματα στο σπίτι (ακόμα και στο φαρμακείο του σπιτιού σας). Αν και φαίνεται αβλαβές σαν συστατικό, είναι αρκετά ισχυρό.

Περιποιηθείτε τα νύχια σας: Απομακρύνετε τα σημάδια από μανό βάζοντας τα νύχια σας μέσα σε ένα μείγμα από νερό, υπεροξείδιο και μαγειρική σόδα. (Μισό φλιτζάνι νερό, ένα κουταλάκι υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα). Απλώστε το μείγμα στα νύχια σας και αφήστε το να κάτσει για 2 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε αυτή την μέθοδο κάθε δυο μήνες για καλύτερα αποτελέσματα, ή αυτήν εδώ με το baby oil που έχει τρομερά αποτελέσματα.

Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στη σάλτσα για τα μακαρόνια - Το απόλυτο μυστικό των γιαγιάδων

Δε φαντάζεστε τι έκαναν οι γιαγιάδες παλιότερα για να μην ξινίζει η σάλτσα στα μακαρόνια. Αυτό είναι το μυστικό τους κι έχει κύριο συστατικό τη μαγειρική σόδα.

Η ζάχαρη στη σάλτσα ντομάτας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την όξινη γεύση. Για να μη βγει λοιπόν ξινή η σάλτσα, το καλύτερο είναι να προσθέσετε μια πρέζα μαγειρικής σόδας.

Συγκεκριμένα, αναμείξτε απλώς 1/4 ή 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το όξινο από τη γεύση. Τα μακαρόνια με τη σάλτσα σας θα έχουν τρομερή γεύση. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό μαγειρικής, δείτε εδώ τη χρήση της σόδας στα κεφτεδάκια.

Βάζει την μπριζόλα στο πιάτο και την αλείφει με μαγειρική σόδα - Μόλις μάθετε το λόγο θα το κάνετε και εσείς...

Όλοι γνωρίζουμε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό για πάρα πολλές συνταγές, όπως ακόμα και στην μπριζόλα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε 5 απίστευτες χρήσεις της μαγειρικής σόδας! Εάν τα φυτά σας χρειάζονται λίγη αγάπη ακόμα, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό και θα ανανεωθούν αμέσως. Κάνει επίσης πολύ καλό σε εγκαύματα, όπως και στην προσωπική μας υγιεινή. Αφού μπορεί να διώξει τις οσμές από το ψυγείο, μπορεί να κάνει το ίδιο και στο σώμα μας!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share