Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ξεπαγώνετε το κοτόπουλο μέσα σε ζεστό νερό; Τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

10 Αυγούστου 2020 11:51
Ξεπαγώνετε το κοτόπουλο μέσα σε ζεστό νερό; Τότε κινδυνεύετε από...

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία και το μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε σωστά. Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Ωστόσο, πολλά είναι αυτά που πρέπει να προσέχουμε σχετικά με τη χρήση του κοτόπουλου, δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Όχι καυτό νερό!

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

Έτριψε ψωμί στο μίξερ και το άπλωσε πάνω στο κοτόπουλο - Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σιελόρροια

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ψωμί που αγοράσαμε έχει αρχίσει να χαλάει ή να ξεραίνεται. Πριν καταλήξει στον κάδο απορριμάτων καλύτερο θα ήταν να βρείτε κάποιο τρόπο να το αξιοποιήσετε με κάποιο τρόπο, δείτε εδώ μια πανέξυπνη ιδέα που θα σας κάνει να το χρησιμοποιήσετε στα περισσότερα φαγητά σας.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει έναν μοναδικό τρόπο για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε συνδυασμό με ένα φιλέτο κοτόπουλο που πραγματικά θα σας κάνει να πάθετε σιελόρροια. Δείτε πόσο απλό είναι να κάνετε οικονομία φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Αφαιρούμε την κόρα του ψωμιού και περνάμε την ψίχα στο μούλτι για να τριφτεί και να φτιάξουμε ψίχουλα. Μπορούμε να αρωματίσουμε τα ψίχουλα με αποξηραμένα μυρωδικά, μπαχαρικά, να προσθέσουμε 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή ό,τι άλλο σκεφτούμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 80οC. Κατόπιν πανάρουμε το κοτόπουλο βουτώντας το πρώτα σε χτυπημένο αυγό και μετά στο μείγμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share