Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Δηλητήριο: Πετάξτε αυτές τις 5 τροφές από τα ντουλάπια του σπιτιού σας

Προσοχή!

9 Ιουλίου 2020 07:58
Δηλητήριο: Πετάξτε αυτές τις 5 τροφές από τα ντουλάπια του σπιτιού σας
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Γνωρίζετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας την καλοκαιρινή περίοδο; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που πρέπει να τρώτε το πρωί.

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που δε δίνετε και ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω ψυχολογίας, αφού η διάθεση για διασκέδαση και ξεκούραση υπερτερούν της επιθυμίας για ένα καλό φαγητό. Ωστόσο, πάντα πρέπει να προσέχετε με αυτά που τρώτε, καθώς υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Παρακάτω θα δείτε τα τρόφιμα που έστειλαν περισσότερο κόσμο στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση:

Οστρακοειδή

οστρακοειδή

Αν δεν έχει πάθει δηλητηρίαση από οστρακοειδή, μάλλον πρέπει να ρίξετε ένα τζόκερ, αφού σχεδόν η πλειονότητα αυτών που τρώνε συχνά είχαν περιπέτειες με το στομάχι τους. Το καλοκαίρι η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυξάνεται λόγω της κακής συντήρησης των τροφίμων σε χώρους εστίασης ακόμα και ιχθυοπωλείων.

Σπιτικό παγωτό

σπιτικό παγωτό

Μπορεί να είναι πιο νόστιμο, αλλά είναι πιο επικίνδυνο, ειδικά αν έχει χρησιμοποιηθεί και ωμό αυγό όπως γίνεται σε πολλές συνταγές.

Πράσινες σαλάτες

έτοιμες πράσινες σαλάτες

Δεν είναι εποχής, οπότε έχουν μείνει αρκετό καιρό στα ψυγεία, και αν δεν πλυθούν αρκετά καλά είναι ικανές να μεταφέρουν πλήθος βακτηρίων στο στομάχι σας.

Λαχανικά

λαχανικά το καλοκαίρι

Λόγω της υγρασίας και τη ζέστης που αναπτύσσεται το καλοκαίρι, τα λαχανικά είτε σαπίζουν είτε βγάζουν φύτρες, που αν καταναλωθούν μπορούν να είναι μέχρι και μοιραίες.

Ντρέσινγκ

ντρεσινγκ σαλάτας

Εκτός ψυγείου πολλά από τα ντρέσινγκ που χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χαλάνε χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτά, λόγω των αρωμάτων που έχουν μέσα.

4 τροφές που πρέπει να πετάξετε άμεσα - Είναι εθιστικές

Τα γλυκά και οι επεξεργασμένες τροφές είναι μέσα στη ζωή μας, αλλά όπως φαίνεται κάποιες από αυτές τις τροφές είναι εθιστικές, πράγμα που μπορεί συχνά να μην καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε, ότι απλώς μας αρέσουν αλλά στην πραγματικότητα δημιουργείται από αυτές μια εξάρτηση.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Παγωτό

Θεωρείται το πιο εθιστικό γλυκό παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεγάλη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μετατοπίζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο το σημείο ρύθμισης της ηδονής και όταν γίνει αυτή η μετατόπιση, ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθει κανείς στον εθισμό είναι να φάει περισσότερο παγωτό!

Ζυμαρικά

Και ποιος δεν τα αγαπάει; Αποτελεί ένα επίσης πολύ εθιστικό φαγητό, ειδικά όταν συνοδεύεται με σάλτσες, βούτυρο και τυρί.

Πατατάκια

Πατατάκια αρνητικά

Η κατανάλωσή τους ισοδυναμεί με ποσότητα 5 μπουκαλιών λαδιού, ωστόσο οι υπερβολικές ποσότητες αλατιού, λιπαρών και ζάχαρης τα κάνουν ανθυγιεινά αλλά και εθιστικά ταυτόχρονα.

Σοκολάτα

σοκολάτες

Ξέρουμε ότι λίγη σοκολάτα κάνει καλό αλλά όταν την καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες και με τακτική κατανάλωση, μπορεί να γίνει πιο εθιστική ακόμα και από τον καφέ.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share