Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Έφτιαξε ένα ρόφημα με μπανάνα και κανέλα και το έπινε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο - Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!

Θα σας σώσει!

4 Ιουλίου 2020 17:49
Έφτιαξε ένα ρόφημα με μπανάνα και κανέλα και το έπινε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο - Το αποτέλεσμα; Θαυματουργό!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η κανέλα ως γνωστόν είναι ένα από τα πιο θαυματουργά μπαχαρικά όπως επίσης η μπανάνα ένα φρούτο γεμάτο κάλιο και ενέργεια. Τι θα συμβεί όμως αν συνδυάσουμε αυτά τα δύο σε ένα ρόφημα και το πιούμε πριν τον ύπνο;

Ένα απολύτως φυσικό τρικ για να μπορείτε να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να έχετε περισσότερη ενέργεια όταν ξυπνάτε είναι να πιείτε το ρόφημα μπανάνα με κανέλα λίγο πριν κοιμηθείτε. Ωστόσο, είναι και μερικές ακόμη ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας που αγνοούσαμε,

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο μέταλλα που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, πολύ ωραία γεύση και άρωμα και βοηθά στη χαλάρωση του σώματος. Επιπλέον βοηθά στη χώνεψη.

μπανάνα ρόφημα

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά:

1 μπανάνα, κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας
1 κούπα ζεστό νερό
λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε τη μπανάνα καθαρισμένη μέσα σε νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το στραγγίζετε σε μία κούπα και προσθέτετε κανέλα. Το πίνετε μία περίπου ώρα πριν κοιμηθείτε.

Εσείς ξέρετε γιατί υπάρχουν αυτές οι λεπτές ίνες στις μπανάνες;

Όλοι αγαπάμε τις μπανάνες. Είναι άλλωστε ένα είδος διατροφικής όασης στη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα άλλα νόστιμα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα φρούτα δεν κυκλοφορούν κι έτσι μένουμε μόνοι, με τα αχλάδια και τα μήλα, που εντάξει, δεν έχουν και φανατικούς υποστηρικτές. Φυσικά όσοι τις αγαπούν είναι τυχεροί καθώς πρόκειται για ένα φρούτο που μπορείς να συναντήσεις όλες τις εποχές.

Ένα βαθύ, υπαρξιακό ερώτημα όμως προκύπτει κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα: Μα γιατί υπάρχουν επιτέλους αυτές οι αηδιαστικές ίνες; Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που αγνοούσαμε για τις μπανάνες, δείτε εδώ τα ευεργετικά της οφέλη.

Μάλλον όλοι έχουμε ικανοποιηθεί από ένα είδος αφελούς εξήγησης που έχουμε δώσει, ότι δηλαδή πρόκειται για τμήμα της σάρκας του φρούτου, το οποίο προσκολλήθηκε στη φλούδα και αφαιρείται μαζί της. Όμως αυτή δεν είναι η αλήθεια κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη διαφορά της γεύσης που έχει η σάρκα με τις ίνες.

μπανάνα ίνες

Στην πραγματικότητα αυτές οι ίνες, που τόσο μας αηδιάζουν, επιτελούν έναν σημαντικότατο βιολογικό ρόλο, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μπορούσε να πει κανείς πως κατά μια έννοια είναι φλέβες της μπανάνας. Ελπίζω να μην αηδιάσατε περισσότερο.

Οι ίνες αυτές μεταφέρουν σε όλο το μήκος της σάρκας του φρούτου τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να συντηρηθεί υγιές και βρώσιμο, άρα μάλλον πρέπει να τις συμπαθήσουμε λίγο περισσότερο. Για να μην σας πω, πως όσο περισσότερες ίνες έχει μια μπανάνα τόσο περισσότερο πρέπει να εμπιστευθείτε την ποιότητά της.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share