Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

30χρονος υπέρβαρος γιατρός έχασε 57 κιλά κάνοντας διαλειμματική νηστεία

Έγινε αγνώριστος!

30 Ιουνίου 2020 10:26
30χρονος υπέρβαρος γιατρός έχασε 57 κιλά κάνοντας διαλειμματική νηστεία
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια ιστορία που δείχνει, ότι αν ο άνθρωπος έχει θέληση μπορεί να καταφέρει όσα θέλει. Αναφερόμαστε λοιπόν, σε έναν γιατρό, ο οποίος έχασε 57 ολόκληρα κιλά κάνοντας διαλειμματική νηστεία, σε αντίθεση με μια μητέρα, η οποία έχασε 70 κιλά αφαιρώντας 5 τροφές από τη διατροφή της.

Πάμε να μάθουμε περισσότερα. Πρόκειται για μία δημοφιλή τάση σε θέματα fitness. Αποτελεί μία προσέγγιση διατροφής, η οποία επιφέρει απώλεια βάρους και λίπους. Επιπλέον, βελτιώνει και την υγεία. Παράδειγμα, αποτελεί ο Dr. Kevin Gendreau, ο οποίος κατάφερε να χάσει 57 κιλά.

Ένας γιατρός έχασε 57 κιλά

Το 24ωρο χωρίζεται σε δύο φάσης. Στη φάση κατανάλωσης και τη φάση της νηστείας. H λογική για το 16 προς 8 είναι απλή. Νηστεύεις για μία περίοδο 16 ωρών. Από εκεί και πέρα, λαμβάνεις τις ημερήσιες θερμίδες σου μέσα σε 8 ώρες. Δηλαδή, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 μ.μ. έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας. Αξίζει να αναφερθεί πως στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες.

Η διαλειμματική νηστεία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σαν ομπρέλα για μια σειρά από διαιτητικά πρωτόκολλα. Αυτά βασίζονται στον προγραμματισμό των γευμάτων, παρά στη μείωση των θερμίδων. Σκοπός είναι η λιποδιάλυση.

πώς έχασε τα περιττά κιλά

Στην πραγματικότητα, η διαλειμματική νηστεία δεν είναι μια δίαιτα! Βασίζεται στην ιδέα ότι αν κάνεις μια μικρής διάρκειας νηστεία, θα επιτρέψεις στο σώμα σου να κάψει λίπος παρά το φαγητό που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα.

Στο χρονικό διάστημα που δεν κάνεις νηστεία, μπορείς να κάνεις κανονικά τη διατροφή σου. Δηλαδή να έχεις την ευελιξία σου και χωρίς να πιέζεσαι από περιορισμούς. Πρέπει απλώς να τρως υγιεινά και μέσα στο πλαίσιο των μακροσυστατικών που απαιτούνται για να πετύχεις τους επιθυμητούς σου στόχους.

37χρονη μητέρα έκοψε αυτές τις 4 τροφές και έχασε 70 κιλά

Όταν κοιτάς τις φωτογραφίες του πριν και του μετά της Casey Gemmell είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από την μεταμόρφωσή της, όπως και η αντίστοιχη μιας άλλης γυναίκας που άλλαξε μέσα σε 5 λεπτά.

Αυτή η 37χρονη γυναίκα και μητέρα ενός αγοριού πριν την μεγάλη της αλλαγή ζύγιζε 160 κιλά. Σήμερα είναι 92. Και αυτό είναι κάτι που κατέκτησε με επιμονή.

Έχασε συνολικά 68 κιλά και έγινε με έναν σταθερό και φυσιολογικό τρόπο, που δεν ήταν άλλος από το να αλλάξει τον τρόπο που έτρωγε και να επενδύσει το χρόνο της σε προπόνηση δύναμης.

Η περίπτωση της Casey Gemmell δεν είναι μοναδική, ούτε αποτελεί εξαίρεση. Η γυναίκα αυτή αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και τις διατροφικές της συνήθειες για να νιώσει καλύτερα με το σώμα της και κατ’ επέκταση με τον εαυτό της.

Όπως εξήγησε στο προφίλ της στο Instagram, από το πρόγραμμα διατροφής της απέκλεισε 4 συγκεκριμένες τροφές. H 37χρονη μητέρα δεν ακούμπησε ποτέ ξανά το τυρί με πολλά λιπαρά, τα μακαρόνια, το ψωμί και τα αναψυκτικά. «Άλλαξα τη διατροφή μου κόβοντας μαχαίρι συγκεκριμένες τροφές και τίποτε άλλο.

Ήταν μια πρόκληση για μένα γιατί στα 33 μου χρόνια ήμουν επιρρεπής σε ατασθαλίες».

Δίαιτα καλοκαίρι γυναίκα

Σήμερα ζυγίζει 92 κιλά και τονίζει ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος. Μάλιστα η αποφασιστικότητά της να χάσει βάρος και να μείνει κυριολεκτικά μισή αποτέλεσε έμπνευση και ελπίδα για πολλές γυναίκες που θέλουν να αδυνατίσουν.

Για όλες εκείνες τις μητέρες που αισθάνονται τόσο κουρασμένες και δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους. Δεν έχουν χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο, ούτε να μπουν σε ένα πρόγραμμα αυστηρής διατροφής. Εκείνη όμως έχασε σχεδόν 70 ολόκληρα κιλά με την στήριξη του συζύγου της, όπως τονίζει. «Η κάθε μέρα έχει ξεχωριστή σημασία στο ταξίδι της προσπάθειας και ο προορισμός θα μας κάνει να ξεπερνάμε τα εμπόδια» καταλήγει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share