Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πιες νερό με λεμόνι κάθε μέρα, αλλά μην κάνεις αυτό το συνηθισμένο λάθος

Δώστε βάση!

29 Ιουνίου 2020 13:15
Πιες νερό με λεμόνι κάθε μέρα, αλλά μην κάνεις αυτό το συνηθισμένο λάθος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί έχει αρχίσει να γίνεται αγαπημένη συνήθεια για πολλούς ανθρώπους. Αν το πιείτε μόλις ξυπνήσετε, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια

Το νερό λεμονιού είναι ένα εξαιρετικά ευεργετικό ρόφημα, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να αντέξει την πικρή-ξινή γεύση των λεμονιών, ειδικά πρώτο πράγμα το πρωί.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συστήνουν ανεπιφύλακτα την κατανάλωση λεμονιού με νερό το πρωί, καθώς είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Τα λεμόνια είναι ωφέλιμα για τη συνολική υγεία σας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, μέταλλα και βιταμίνες.

Να σας θυμίσουμε με την ευκαιρία κι αυτό: Πίνει κάθε μέρα μαγειρική σόδα, λεμόνι και νερό και βάζει τέλος στον εφιάλτη

Ο χυμός λεμονιού έχει αντιϊικές, αντιβακτηριακές και ανοσοκατασταλτικέςιδιότητες, γι’αυτό όλοι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τον ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας διατροφή.Τα λεμόνια είναι ένα πραγματικό ελιξίριο υγείας, πλούσιο σε όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και είναι το καλύτερο φρούτο στον κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει στις βακτηριακές λοιμώξεις και να ενισχύσει την ανοσία σας, καθιστώντας το σώμα σας πιο ανθεκτικό σε κάθε είδους λοιμώξεις και ασθένειες.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε τα λεμόνια στη διατροφή σας είναι να πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, με άδειο στομάχι.

Αυτό είναι ευεργετικό με πολλούς τρόπους. Η επιθυμία σας για φαγητό θα εξαφανιστεί, η πέψη σας θα βελτιωθεί και θα δημιουργηθεί ένα αλκαλικό περιβάλλον, κάτι που έχει ύψιστη σημασία για τη συνολική υγεία σας.

Θα βελτιώσει επίσης τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά. Μόλις ένα φλιτζάνι χυμός λεμονιού περιέχει 187% της καθημερινής σας ανάγκης για βιταμίνη C – μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωφέλιμο είναι αυτό;

Όπως αναφέρθηκε ήδη, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να πίνουν νερό με λεμόνι το πρωί, αλλά το προετοιμάζουν με τον σωστό τρόπο; Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά την προετοιμασία αυτού του ροφήματος, είναι ότι δεν χρησιμοποιούν τις φλούδες λεμονιού.

Ωστόσο, η φλούδα λεμονιού είναι στην πραγματικότητα το πιο ευεργετικό μέρος των λεμονιών, καθώς περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Συνήθως στύβουμε το λεμόνι και χρησιμοποιούμε τον χυμό του, πετώντας το πιο πολύτιμο μέρος του – τη φλούδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε το καλύτερο νερό λεμονιού και να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη του.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ:

Κόψτε 2 βιολογικά λεμόνια σε φέτες ίσου πάχους και στύψτε τον χυμό από τις μισές από αυτές.
Χρησιμοποιήστε επίσης το ξύσμα από τις ίδιες φέτες.
Προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες σε ένα φλιτζάνι και ρίξτε λίγο ζεστό νερό πάνω τους.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πιείτε αυτό το αναζωογονητικό ρόφημα με άδειο στομάχι.
Αυτό θα πρέπει να γίνει η καθημερινή σας συνήθεια. Πριν από το πρωινό, πριν από τον καφέ και πριν από ο,τιδήποτε άλλο, καταναλώνετε νερό με λεμόνι. Απλά μην ξεχνάτε το ξύσμα και τις φλούδες!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share