Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θαυματουργός χυμός προστατεύει από τον καρκίνο και αποτοξινώνει το συκώτι - Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολα φτιάχνεται

Θα σας σώσει

22 Ιουνίου 2020 12:37
Θαυματουργός χυμός προστατεύει από τον καρκίνο και αποτοξινώνει το συκώτι - Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολα φτιάχνεται
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο θαυματουργός χυμός που θα δείτε παρακάτω προστατεύει από τον καρκίνο και αποτοξινώνει το συκώτι. Επίσης, υπάρχουν ακόμη 12 τροφές που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Εάν τα παντζάρια δεν αποτελούν μέρος της διατροφής σας, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Τα παντζάρια περιέχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι παρέχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και την αποτοξινωτική δράση.

Αυτά τα λαχανικά, περιέχουν επίσης ισχυρά θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, γενετικές ανωμαλίες και από ορισμένες μορφές καρκίνου!

Οι 6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνετε καθημερινά χυμό από παντζάρια είναι:

1. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες
Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα παντζάρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για το βαθύ κόκκινο χρώμα που έχουν, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου. Επιπλέον, ο χυμός αυτού του λαχανικού, μειώνει τον σχηματισμό όγκων στα ανθρώπινα όργανα.

2. Κάνουν καλό στο συκώτι
Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα παντζάρια, διευκολύνουν την διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα απόβλητα και τις τοξίνες του οργανισμού, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα
Τα παντζάρια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το έντερο να κινείται με υγιείς ρυθμούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βητακυανίνη, μια φυτοχημική ένωση των παντζαριών, βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

4. Μειώνουν τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών
Τα παντζάρια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο και μαγγάνιο, τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία υγιών νεύρων, μυών, οστών, τους νεφρών, παγκρέατος και ήπαρ. Ακόμη, το φιλικό οξύ και η βιταμίνη Β που περιέχουν, υπόσχονται μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών.

5. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Η κατανάλωση παντζαριών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε λίγες μόνο ώρες. Σύμφωνα με μια μελέτη, ένα ποτήρι με χυμό από παντζάρια μειώνει την αρτηριακή πίεση κατά μέσο όρο 4-5 βαθμούς. Τα φυσικά νιτρικά που περιέχουν τα παντζάρια, στο σώμα μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου. Αυτό, χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία για να βελτιώσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

6. Τα παντζάρια καταπολεμούν τη φλεγμονή
Πολλές ασθένειες, χρόνιες και μη, ξεκινούν με φλεγμονή στο σώμα. Η βεταϊνη, μια θρεπτική ουσία που περιέχεται στα παντζάρια, προστατεύει τα κύτταρα, τις πρωτεΐνες και τα ένζυμα από το περιβαλλοντικό στρες. Επίσης, καταπολεμά τη φλεγμονή και προστατεύει τα εσωτερικά όργανα, ενώ βοηθά στην πρόληψη πολλών χρόνιων ασθενειών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, για να μάθετε πως θα προετοιμάσετε ένα νόστιμο χυμό από παντζάρια:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share