Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Έτσι θα καταλάβετε ότι είναι χαλασμένο το αυγό - Που βρίσκεται το «μυστικό»

Μεγάλη προσοχή

24 Μαΐου 2020 16:47
Έτσι θα καταλάβετε ότι είναι χαλασμένο το αυγό - Που βρίσκεται το «μυστικό»
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Με δεδομένο ότι το αυγό το αποθηκεύουμε σωστά στο ψυγείο, βαθιά μέσα στη συντήρηση και όχι στην πόρτα δηλαδή, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων μας λέει πως πρέπει να καταναλωθούν εντός 3 εβδομάδων από την αγορά τους.

Όσο για τα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά, τα καταλαβαίνεις αμέσως. Αν κάτι δεν δείχνει ή δεν μυρίζει σωστά στο αυγό, το πετάς ούτως ή άλλως. Άλλα σημάδια που πρέπει να παρατηρήσεις είναι το τσόφλι. Αν έχει ρωγμές ή γλοιώδη υφή, αυτά υποδεικνύουν βακτήρια.

Όταν το σπάσεις, πρόσεξε για περίεργα χρώματα μέσα στο αυγό. Κάθε αποχρωματισμός είναι ένδειξη βακτηρίων.

Αν τρώτε τα βραστά αυγά σας σφιχτά, τότε σταματήστε το αμέσως!

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές και πλούσιες σε πρωτεΐνη και αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής. Όλα αυτά βέβαια αν καταναλωθούν με το σωστό τρόπο. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο η προτίμηση μας στο πως θα καταναλωθεί ένα αυγό. Ποια η διαφορά όμως ανάμεσα σε ένα σφιχτό ή σε ένα μελάτο αυγό;

Τελικά τα αυγά και το μαγείρεμα τους δεν είναι τόσο απλό υλικό όσο νομίζαμε καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξουμε, δείτε εδώ τι σημαίνει το διαφορετικό χρώμα στον κρόκο. Για ποιο λόγο όμως όλοι οι διατροφολόγοι προτείνουν να τρώμε τα αυγά μας όσο το δυνατόν λιγότερα σφιχτά;

Μια μελέτη έδειξε ότι το μαγείρεμα του αυγού μειώνει την περιεκτικτότητά του σε βιταμίνες Α κατά περίπου 17-20%. Το μαγείρεμα μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των αντιοξειδωτικών στα αβγά ακόμα και 6-18%.

αυγά

Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος μαγειρέματος τόσο περισσότερο διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά
Συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι όταν τα αυγά μαγειρεύονται για 40 λεπτά, μπορεί να χάσουν έως και το 61% της βιταμίνης D, σε σύγκριση με το 18% όταν γίνονται τηγανητά, ή βραστά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share