Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πάθατε έγκαυμα την πρώτη μέρα στην παραλία - Αυτό είναι το μυστικό με μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

Δεν θα νιώθεις πόνο

17 Μαΐου 2020 10:30
Πάθατε έγκαυμα την πρώτη μέρα στην παραλία - Αυτό είναι το μυστικό με μαγειρική σόδα που θα σας σώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρώτη μέρα στην παραλία χθες και ο ήλιος ήταν αρκετά δυνατός(αφού σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία έφτασε και τους 40 βαθμούς)

Το σύνηθες αποτέλεσμα όμως είναι να πάθεις έγκαυμα και να πονάς παντού. Εμείς όμως σου έχουμε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό που θα σε σώσει και δεν θα νιώθεις τίποτα.

Ξέρω, ξέρω, έχεις ξεκινήσει ήδη τα μπανάκια και είσαι σε πολύ καλή διάθεση που επιτέλους πήρες λίγο χρωματάκι! Αλλά, μήπως, το... παράκανες; Μήπως αποκοιμήθηκες στην ξαπλώστρα και ξέχασες να ανανεώσεις το αντηλιακό σου και κάηκες λιγάκι; Μην σκας! Όλες το έχουμε πάθει! Και την λύση για αυτό μπορείς να την βρεις στο σπίτι σου!

Ωστόσο, μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχουν λόγοι που στο σπίτι πρέπει να έχεις μαγειρική σόδα! Δες τα αναλυτικά εδώ!

Το μυστικό με μαγειρική σόδα για να μην πονάνε τα εγκαύματά σου

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το δηλητήριο και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο τσίμπημα και αφήνουμε να στεγνώσει. Βοηθάει ακόμα και στο ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο.

2 ακόμη τρόποι να καταπολεμήσεις τα εγκαύματα

Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι επαναφέρει το pH του δέρματος στα σωστά επίπεδα. Αφού το βράσεις, άφησέ τι να κρυώσει καλά. Έπειτα, ρίξε μέσα λίγη φρέσκια μέντα. Τέλος,, βάλε το μείγμα σε μια πετσέτα και ταμποναριστά άπλωσε στα εγκαύματα.
Αγγούρι: Λιώσε 1-2 μικρά αγγούρια στο μπλέντερ και άπλωσε στο σώμα ακόμα και το πρόσωπο! Θα σε ανακουφίσει αλλά και θα σε ενυδατώσει αμέσως!

Έβαλε μαγειρική σόδα στον κουβά και σφουγγάρισε το σπίτι της - Θα σας συγκλονίσει το αποτέλεσμα

Θέλετε έναν φυσικό τρόπο για να καθαρίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας; Εάν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους. Βάλτε την στον κουβά και ξεκινήστε την καθαριότητα του σπιτιού άμεσα.

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι δεκάδες. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας, στο φαγητό, σε μυστικά ομορφιάς -δείτε εδώ τι κάνει στο πρόσωπό σας-, αλλά και σε θέματα υγείας. Είναι αποτελεσματική και αρκετός κόσμος την έχει βάλει στην καθημερινότητα του.

Αν ωστόσο, τη θέλετε για να καθαρίσετε τα πλακάκια σας, δεν έχετε να κάνετε πολλές κινήσεις και ούτε θα κουραστείτε. Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share