Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν είστε άνω των 40 σταματήστε να τρώτε τηγανητές πατάτες - Ο κρυφός κίνδυνος

Το γνωρίζατε;

15 Μαΐου 2020 15:25
Αν είστε άνω των 40 σταματήστε να τρώτε τηγανητές πατάτες - Ο κρυφός κίνδυνος

Υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει να καταναλώνουν όλοι όσοι είναι άνω των 40, και ένα από αυτά είναι και οι τηγανητές πατάτες. Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο κίνδυνος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να παίρνουν κατά μέσο όρο 8 κιλά από τα 25 μέχρι τα 54 χρόνια τους, ενώ οι πιο κρίσιμες ηλικίες βρίσκονται μεταξύ των 25-34 ετών.

Ειδικά όσες βρίσκονται αντιμέτωπες με την εμμηνόπαυση, βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει εντυπωσιακά. Το σπλαγχνικό λίπος αυξάνεται και γίνεται ορατό στην κοιλιά και τη μέση, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τηγανητές πατάτες

Αν και έχει αποδειχθεί από άλλες έρευνες ότι μπορούν να μην είναι όσο ανθυγιεινές νομίζαμε, υποστηρίζεται ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται από αυτή την ηλικιακή ομάδα. Με την αύξηση της ηλικίας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και δεν μπορεί να διαχειριστεί τις επιπλέον θερμίδες από λιπαρά τρόφιμα όπως οι τηγανητές πατάτες.

Οι τηγανητές πατάτες είναι θεραπευτικές - Μόλις δείτε τι θεραπεύουν θα τρώτε συνέχεια!

Ακούγεται περίεργο μιας και οι τηγανητές πατάτες θεωρούνται από τα πιο ανθυγιεινά και παχυντικά φαγητά, αλλά από όσο αποδεικνύεται μπορούν να γίνουν θεραπευτικές.

Θεραπεύουν ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι άνθρωποι στην σύγχρονη ζωή. Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες.

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Μάλιστα έχουμε βρει και τον τρόπο για να μην έχουν πολλές θερμίδες, και θα τον δείτε εδώ.

Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share