Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Λιώνει μια μπανάνα και βάζει μέλι - Το αποτέλεσμα; Θα σώσει πολλούς

Φυσικό φάρμακο!

27 Μαρτίου 2020 12:53
Λιώνει μια μπανάνα και βάζει μέλι -  Το αποτέλεσμα; Θα σώσει πολλούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πήρε μια μπανάνα την έλιωσε και έβαλε μέλι...και σώθηκε από τον βήχα!

O βήχας είναι η ακούσια ή εκούσια πράξη που καθαρίζει τον λαιμό και την αναπνευστική οδό από φλέγμα, ξένα σωματίδια, μικρόβια και υγρά και συνήθως είναι το αποτέλεσμα ιών.

Ο οξύς βήχας μπορεί να προκληθεί από ένα κρύωμα, μία γρίπη, βρογχίτιδα, πνευμονία ή λαρυγγίτιδα. Από την άλλη, ο χρόνιος βήχας μπορεί να προκληθεί από το κάπνισμα, το άσθμα, τη νόσο GERD ή την χρήση ορισμένων φαρμάκων.

Ωστόσο, κάποια από τα καλύτερα φάρμακα αδυνατούν να ανακουφίσουν από τον έντονο βήχα ή χρειάζονται πολύ χρόνο. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο που θα σας βοηθήσει γρήγορα με τον βήχα:

Συστατικά:

  • 2 ώριμες οργανικές μπανάνες
  • 2 κ.σ ωμό οργανικό μέλι
  • 400ml νερό

Οδηγίες:

Βράστε το νερό, ξεφλουδίστε τις μπανάνες και λιώστε τις σε ένα μεγάλο μπολ με μία ξύλινη κουτάλα. Μετά, ρίξτε από πάνω το νερό και περιμένετε το μείγμα να κρυώσει. Μετά, ρίξτε και το μέλι και ανακατέψτε καλά.

Χρήση: Θα πρέπει να ζεστάνετε το μείγμα λίγο πριν την χρήση. Να το καταναλώνετε 4 φορές τη μέρα. Εκτός από το να μειώνει το βήχα, αυξάνει και τα επίπεδα σεροτονίνης και θα σας βοηθήσει με την αϋπνία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share