Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Όταν διαβάσετε τι προκαλούν τα βερνίκια νυχιών στην υγεία σας θα τα πετάξετε αμέσως - Ούτε που το φανταζόμασταν!

Δεν πάει το μυαλό σας!

3 Μαρτίου 2020 12:10
Όταν διαβάσετε τι προκαλούν τα βερνίκια νυχιών στην υγεία σας θα τα πετάξετε αμέσως - Ούτε που το φανταζόμασταν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βερνίκι νυχιών είναι απαραίτητα πλέον για κάθε γυναίκα που θέλει να έχει περιποιημένα άκρα, αλλά λίγες γνωρίζουν τις τρομακτικές παρενέργειές του. Μόλις διαβάσετε το άρθρο θα το ξανασκεφτείτε αν θα ξαναβάψετε τα νύχια σας!

Από τεχνική άποψη, δεν γνωρίζουμε καν το περιεχόμενο και τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Ακόμα και με τον καρκίνο συνδέονται, όπως θα δείτε εδώ, και δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζαμε.

Όταν πάμε σε κάποιο καταστήματα ομορφιάς για να αγοράσουμε βερνίκια νυχιών, επικεντρωνόμαστε στο ποιο χρώμα μας αρέσει περισσότερο, αντί των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του. Μελέτες όμως δείχνουν ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό εάν τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.

Μια μελέτη που διεξήχθη σε γυναίκες που χρησιμοποιούν βερνίκι νυχιών σε τακτική βάση, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες γυναίκες ήταν θετικές σε εξετάσεις για την τοξίνη τριφαινύλιο. Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι περισσότερες μάρκες δεν αναφέρουν τίποτα γι’ αυτή την ουσία στην ετικέτα τους.

Όταν αυτή η χημική ουσία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να μεταβάλει τη λειτουργία διαφόρων οργάνων. Στοχεύει κυρίως τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, καθώς και το γαστρεντερικό σύστημα. Εκτός αυτών, επεμβαίνοντας στο ενδοκρινικό σύστημα προκαλεί διαταραχές στις ορμόνες.

Περιέχουν νευροτοξίνες οι οποίες έχουν απευθείας αντίκτυπο στον εγκέφαλο, τις μήνιγγες ή το νωτιαίο μυελό.

Περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία είναι καρκινογόνα ουσία και τολουόλιο το οποίο εισχωρεί στο μητρικό γάλα της μητέρας και μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του βρέφους.

Κατά τις δοκιμές, υψηλά επίπεδα τοξινών βρέθηκαν στον οργανισμό των γυναικών που εξετάστηκαν, μέσα σε περίπου 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού.

Το κύριο σύμπτωμα είναι πόνος στο λαιμό μετά από 10 ώρες ή ίσως ακόμη και ένα δερματικό εξάνθημα ή εpεθισμός.

Μεγάλη προσοχή: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν σπάνε τα νύχια σας;

Αν έχετε θέμα με τα νύχια σας και σπάνε τότε δώστε μεγάλη προσοχή στους παρακάτω λόγους και δείτε πως να τους αντιμετωπίσετε!

Aν έχετε κάθε τόσο σπασμένα νύχια ή νύχια που ξεφλουδίζουν εύκολα τότε πρέπει να ελέγξτετε κάποιους παράγοντες στην καθημερινότητα και τη φυσική σας κατάσταση.

Το σώμα σας μπορεί να έχει ανάγκη από ασβέστιο. Πιείτε άφθονο γάλα, φάτε γιαούρτια και τυρί.

Ίσως έχετε κάποια δερματολογική πάθηση όπως μυκητίαση. Επισκεφθείτε το γιατρό για να σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή σε περίπτωση που παρατηρήσετε και αλλαγή στο χρώμα τους.

  • Πλένετε πιάτα χωρίς γάντια, κολυμπάτε στη θάλασσα ή την πισίνα.
  • Σας λείπει σίδηρος. Αυτό θα το εντοπίσετε καλύτερα αν προσέξετε και την ποιότητα των μαλλιών σας.
  • Αν επίσης τα μαλλιά έχουν γίνει αδύναμα και πέφτουν, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας.
  • Σας λείπει βιταμίνη Α.

Τι να κάνω τώρα;

Προστατεύστε τα χέρια σας, βάλτε ελαιόλαδο στα νύχια σας για να ενυδατώσετε φυσικά, και κόψτε τα αρκετά κοντά. Αν το πρόβλημα ξεπεράσει τον ένα μήνα, κάντε μια επίσκεψη σε δερματολόγο.

Επιπλέον, αν έχετε παρατηρήσει κάτι περίεργα άσπρα σημάδια σαν μισοφέγγαρα στα νύχια σας τότε δείτε εδώ τι σημαίνουν για την υγεία σας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share