Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Προσοχή: Έχετε αυτά τα μισοφέγγαρα στα νύχια σας; Δείτε τι σημαίνουν

Δώστε βάση!

27 Φεβρουαρίου 2020 08:24
Προσοχή: Έχετε αυτά τα μισοφέγγαρα στα νύχια σας; Δείτε τι σημαίνουν

Μήπως κάποιες φορές που χαζεύετε τα νύχια σας έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε για το ποιο είναι το νόημα του μικρού μισό φέγγαρου; Εμείς σας έχουμε την απάντηση γι αυτό δώστε προσοχή.

Η λευκή περιοχή γύρω από τη ρίζα του δακτύλου νυχιών σας, που είναι γνωστή ως lunula, το οποίο στα λατινικά σημαίνει "Φεγγαράκι", είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κάτω από την πέμπτη στρώση της βάσης της επιδερμίδας σας.

tips για νύχια

Είναι πολύ σημαντικό να μην βλάψετε τη lunula σας με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς αν κάνετε κάτι τέτοιο, ολόκληρο το νύχι σας μπορεί να παραμορφωθεί. Πλέον, νέες ανακαλύψεις στην εναλλακτική ιατρική έχουν διαπιστώσει ότι η lunula σας μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύψει ορισμένες πτυχές της συνολικής υγείας σας.

Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, και συγκεκριμένα για τα νύχια σας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που τα νύχια σας μπαίνουν στο δέρμα. 5+1 θεραπείες για να βάλετε τέλος στον εφιάλτη.

Αν τα νύχια σας είναι έτσι τότε πάσχετε από θανατηφόρα ασθένεια - Ελέγξτε τα τώρα

Οι περισσότεροι κοιτάνε τακτικά τα νύχια τους, αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, η κατάσταση και η ποιότητα των νυχιών μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία, ακόμα και το αν πάσχουμε από κάποια ασθένεια ή μόλυνση.

Γι’αυτό είναι καλό να τα παρατηρούμε καλά για να δούμε τι μας δείχνουν:

1. Έχουν αντίθετη κλίση

tips για υγιή νύχια

Συνήθως έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Εάν η κλίση είναι προς τα κάτω, αυτό μπορεί να δείχνει πρόβλημα στα πνευμόνια, την καρδιά, το συκώτι ή ακόμα και μόλυνση από HIV.

2. Έχουν κατακόρυφες εσοχές.

νύχια

Αυτό φαίνεται συνήθως σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία ή που έχουν ψηλό πυρετό. Πιθανώς να δείχνει πως πάσχεται από έλλειψη ψευδαργύρου, διαβήτη ή αγγειακό πρόβλημα.

3. Έχετε νύχια σαν κουτάλια

θεραπείες για νύχια

Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά κοίλα ώστε να κρατήσουν μία σταγόνα νερού, αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε έλλειψη σιδήρου ή έχετε εκτεθεί σε τοξικά χημικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Τα νύχια σας έχουν λευκές ζώνες

ασθένειες σε νύχια

Αυτό δείχνει πως πιθανώς έχετε πρόβλημα στα νεφρά ή στο συκώτι.

5. Έχετε λευκές πλάκες στα νύχια

tips για νύχια

Αυτό το σύμπτωμα το έχουν συνήθως όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με το συκώτι. Επίσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του HIV, καρδιοπάθειας ή ακόμα και διαβήτη.

Μπορούμε να μάθουμε πολλά κοιτώντας απλά τα νύχια μας. Εάν έχετε κάποια αμφιβολία όμως, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Γενικά, τα νύχια θέλουν φροντίδα και περιποίηση, ωστόσο, δε πρέπει να βάφονται συχνά γιατί θα υπάρξει θέμα. Δείτε εδώ πως μια γυναίκα κατέστρεψε τα νύχια της με ένα υλικό που όλες χρησιμοποιούμε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share