Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Κατέστρεψε τα νύχια της με ένα υλικό που όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν και είναι στο ημιμόνιμο!

Δώστε βάση!

18 Φεβρουαρίου 2020 16:45
Κατέστρεψε τα νύχια της με ένα υλικό που όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν και είναι στο ημιμόνιμο!

Μία από τις πιο διαδεδομένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στο μόνιμο ή ημιμόνιμο μανικιούρ και είναι δηλητηριώδης. Μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σας και πρέπει να δώσετε προσοχή!

Ο λόγος για τον μεθακρυλικό μεθυλεστέρα (ΜΜΑ), ουσία που έχει απαγορευτεί στην Αμερική, αλλά σε άλλες χώρες εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρύτατα, και κάνει τα νύχια σας πιο μαλακά. Ωστόσο, σας έχουμε και τον τρόπο για να τα αποτρέψετε από το σπάσιμο και να ξαναζωντανέψουν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η εν λόγω ουσία κάθε άλλο παρά αθώα είναι, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη καταστροφή των νυχιών, αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και το άσθμα.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής δερματολογίας Ντέιβιντ Όρτον, η κόλλα που χρησιμοποιείται στα τεχνητά νύχια είναι τόσο ισχυρή, που θα μπορούσε να «σηκώσει» έως και δύο κιλά βάρους, ενώ ο μεθακρυλικός μεθυλεστέρας έχει εφαρμογές ακόμα και στο… τσιμέντο και τα πλαστικά!

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες παρατηρούν ότι τα νύχια τους κιτρινίζουν και σπάνε μόλις το τεχνητό μανικιούρ αφαιρεθεί. Αν και πολλοί αποδίδουν αυτό το γεγονός στο ότι τα νύχια δεν «αναπνέουν» όσο υπάρχει το μόνιμο ή ημιμόνιμο μανικιούρ, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δηλητηριώδης ουσία είναι αυτή που κάνει την ζημιά και συνιστούν σε όλες να αποφεύγουν τις φθηνές λύσεις και να ρωτούν τους ειδικούς πριν φτιάξουν τα νυχάκια τους.

Μάλιστα, κινδύνους διατρέχουν και οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς εκτίθενται σε ουσίες που προκαλούν δερματίτιδα, διάφορα νευρολογικά συμπτώματα και πολλές μορφές καρκίνου.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να αφαιρέσεις το τεχνητό μανικιούρ μόνη σου και να παραμείνουν τα νύχια σου άφθαρτα!

Όλες οι γυναίκες έστω και μια φορά στη ζωή τους έχουν δοκιμάσει να χρησιμοποιήσουν τα τεχνητά νύχια, είτε με την τεχνική του τζελ, είτε του ακρυλικού παρ' όλο που ανήκουν στα 6 λάθη που βλάπτουν τα νύχια μας.

Το Athensmagazine.gr σε σκέφτηκε και είπε να σου γλιτώσει λίγο χρόνο μαθαίνοντας σου πως μπορείς να αφαιρέσεις το ακρυλικό μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι και κατά αυτό τον τρόπο να αποφύγεις την επίσκεψη στο σαλόνι ομορφιάς!

Αν και οι ειδικοί συνιστούν να αναζητήσεις μία εξειδικευμένη τεχνίτρια για την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών σου με ασφάλεια, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Δες παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Βήμα 1ο: Κόψε τα νύχια

Ξεκίνα με τη χρήση ενός ακρυλικού νυχοκόπτη για να κόψεις τις προεκτάσεις των νυχιών και τις ακρυλικές επικαλύψεις που εκτείνονται πέρα ​​από το μήκος των φυσικών νυχιών σου. Η περικοπή του πλεονάζοντος προϊόντος βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας αφαίρεσης.

Βήμα 2ο: Αφαίρεσε το ανώτερο στρώμα ακρυλικού
Χρησιμοποιώντας τη λίμα νυχιών ξεκίνα να τρίβεις την ακρυλική επίστρωση για να αφαιρέσεις το υλικό. Οι γρατζουνιές που δημιουργεί η λίμα στο ακρυλικό είναι σημαντικές, επειδή λειτουργούν ως κανάλια, τα οποία βοηθούν το ασετόν που πρόκειται να εφαρμόσεις στη συνέχεια να απορροφηθεί πιο γρήγορα.

Βήμα 3ο: Εφάρμοσε λαδάκι για τις παρανυχίδες


Πριν αφαιρέσεις την ακρυλική επίστρωση των νυχιών σου, πρέπει να τα ενυδατώσεις πολύ καλά. Το ασετόν είναι εξαιρετικά στεγνό, επομένως πρέπει να είσαι σίγουρη ότι θα εφαρμόσεις λαδάκι γύρω από την περίμετρο του νυχιού, στις παρανυχίδες, ακόμη και στην κάτω επιφάνεια των δαχτύλων.

νυχια

Βήμα 4ο: Αφαίρεσε το ακρυλικό

Βούτηξε λίγο βαμβάκι σε 100% καθαρό ασετόν και τοποθέτησέ το στην επιφάνεια του νυχιού. Τύλιξε όλα τα νύχια με αλουμινόχαρτο. Η περιτύλιξη του νυχιού εξυπηρετεί δύο σκοπούς: αποτρέπει το ασετόν από το να εξατμιστεί γρήγορα, ενώ διατηρεί τη θερμότητα του σώματος, προκαλώντας την ταχύτερη λειτουργία της ακετόνης. Βεβαιώσου ότι αφήνεις κάθε νύχι να παραμείνει τυλιγμένο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Βήμα 5ο: Ξύσε απαλά το ακρυλικό

Ξετύλιξε και δούλεψε πάνω σε ένα νύχι κάθε φορά, ώστε τα υπόλοιπα να παραμένουν τυλιγμένα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν το ακρυλικό έχει μαλακή υφή, πάρε ένα ξύλινο στικ για τα πετσάκια και απομάκρυνε απαλά το υλικό, από την περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στην επιδερμίδα προς την κορυφή του νυχιού. Εάν δεν αφαιρείται εύκολα, τοποθέτησε ξανά το βαμβάκι στο νύχι, και στη συνέχεια τύλιξε το για μερικά ακόμα λεπτά.

Βήμα 6ο: Χρησιμοποίησε το buffer για τα υπολείμματα

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά απομακρύνεις το ακρυλικό, ενδέχεται να παραμείνουν υπολείμματα στα νύχια σου. Χρησιμοποίησε ένα buffer πολλαπλών όψεων για να απομακρύνεις τα τελευταία κομμάτια, μέχρι τα νύχια σου να είναι καθαρά και απαλά.

Βήμα 7ο: Ολοκλήρωσε με περισσότερη ενυδάτωση

Εφάρμοσε μία τελική στρώση από το λαδάκι για να ενυδατώσεις τα νύχια σου. Αν δε θέλεις να δοκιμάσεις ξανά ακρυλικό, ολοκλήρωσε με θεραπεία κερατίνης, όπως το CND RescueRXx. Τα νύχια μας είναι κατασκευασμένα από κερατίνη, έτσι αυτή η θεραπεία απορροφάται πραγματικά στα στρώματα της επιφάνειας των νυχιών για να τα κάνει πιο δυνατά και υγιή.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share