Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαζε κανέλα κάθε μέρα και κατάφερε να κάνει το ''μεγαλύτερο'' θαύμα στο σώμα της!

Κάντε το κι εσείς!

7 Δεκεμβρίου 2019 13:28
Έβαζε κανέλα κάθε μέρα και κατάφερε να κάνει το ''μεγαλύτερο'' θαύμα στο σώμα της!

Έβαζε κανέλα κάθε μέρα και κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο θαύμα στο σώμα της!

Στο σημερινό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια θαυματουργή συνταγή που θα κάνει την απώλεια βάρους σας παιχνιδάκι! και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Είναι πανεύκολο για να την φτιάξετε.

Μπορείτε να τη κρατήσετε στο ψυγείο για μία ημέρα ή όποτε τη χρειάζεστε. Κάθε πρωί, πριν πάρετε το πρωινό σας απλά αναμείξτε μια δόση από αυτά τα υλικά και αυτό είναι όλο!

Συστατικά:

1 λίτρο νερού
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
Παρασκευή:

Βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα μέσα.
Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά και μετά σβήστε το μάτι της κουζίνας.
Προσθέστε το μέλι σε αυτό και ανακατέψτε καλά το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.
Φιλτράρετε το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και χωρίστε δύο ποσότητες ανά μισό φλιτζάνι.
Πάρτε το μισό από το μείγμα μία ώρα πριν από το πρωινό. Πάρτε το δεύτερο μία ώρα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.
Πιείτε το ήμισυ του μείγματος πριν πάτε για ύπνο και αποθηκεύστε το εναπομείναντα μείγμα στο ψυγείο. Πιείτε το υπόλοιπο όταν ξυπνήσετε το πρωί.

Καταναλώστε το ρόφημα με άδειο στομάχι! Αυτό το ρόφημα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες, αλλά θα πρέπει επίσης να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε άλλες αλλαγές στη διατροφή σας!

Έπινε από αυτό το σπιτικό ρόφημα κάθε μέρα - Δείτε τι απίστευτο συνέβη στο σώμα του!

Αυτός ο άντρας έπινε από αυτό το σπιτικό ρόφημα κάθε μέρα... Και μετά από μέρες συνέβη το απίστευτο στο σώμα του!

Πλέον είναι γνωστά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας που δεν ξέρεις από ποιο να ξεκινήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει στην καθημερινή διατροφή μας και οι λόγοι είναι περισσότεροι απ’ότι νομίζεις.

Πάμε να δούμε περισσότερα παρακάτω:

Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Είναι η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

Ιστορία και Παράδοση
Η κουρκούμη θεωρείται ιερό φυτό στις χώρες αυτές ιδιαίτερα στην Ινδία όπου για μεγάλο διάστημα κατείχε σημαντική θέση στην κοινωνική, πολιτιστική και θεραπευτική παράδοση. Επίσης κατέχει διακεκριμένη θέση στην ινδική ιατρική παράδοση, την Αγιουβέρδα μια και θεωρείται τροφή με ιδιότητες που καθαρίζουν τον οργανισμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών ανωμαλιών, πυρετού, φλεγμονών, αρθρίτιδας, ηπατικών νόσων.

Η κουρκούμη χρησιμοποιείται και στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική.

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κουρκούμη για να βάφουν τα ρούχα τους κίτρινα, ενώ οι βαφείς του μεσαίωνα τη αναμείγνυαν με το λουλακί (βαθύ γαλάζιο) για να εξασφαλίσουν μια όμορφη πράσινη απόχρωση. Σήμερα η κουρκούμη – κρυμμένη πίσω από τον κωδικό “Ε100″ χρησιμεύει ως για να δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο της χρώμα.

Η λατινική ονομασία του φυτού κουρκούμη, curcuma longa, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν- κρόκος. Η κουρκούμη είναι επίσης γνωστή ως ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα στα κινέζικα. Η λέξη turmeric που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για την καυρκούμη προέρχεται από τον παλιό απαρχαιωμένο γαλλικό όρο terre – merite, ο οποιός προέρχεται με τη σειρά του από τον λατινικό όρο terra merita, δηλαδή “αξιέπαινη γη” πιθανόν επειδή η αλεσμένη κουρκούμη μοιάζει με πολύτιμες ορυκτές χρωστικές ουσίες όμοιες με την ώχρα.

Η κουρκούμη δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο,κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών.

Ο κουρκουμάς, είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, που συστήνονται κατά του πόνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share