Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αν το κοτόπουλο σας έχει αυτές τις άσπρες "ραβδώσεις” στην σάρκα του... τότε δώστε προσοχή!

Μεγάλη προσοχή!

4 Δεκεμβρίου 2019 08:42
Αν το κοτόπουλο σας έχει αυτές τις άσπρες

Το κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων, ωστόσο θέλει πολύ προσοχή στο μαγείρεμα και στην σωστή επιλογή του. Έχετε παρατηρήσει τις λευκές αυτές ραβδώσεις στην σάρκα του κοτόπουλου; Δείτε τι σημαίνουν για την υγεία σας!

Δείτε επίσης: Αν τρώτε κοτόπουλο σταματήστε αμέσως! Καταστρέφετε την καρδιά σας χωρίς να το ξέρετε!

Με τα χρόνια το κοτόπουλο έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο υγιεινό όσο πιστεύαμε. Έχει παρατηρηθεί, ότι ολοένα και περισσότερα στήθη κοτόπουλου έχουν τώρα τελευταία αυτές τις λευκές ραβδώσεις.

Πρόκειται για λωρίδες λίπους που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των μεθόδων διατροφής στην σύγχρονη πτηνοτροφία μεγάλης κλίμακας. Αυτή έχει μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής σε όγκο και την ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει ένα κοτόπουλο σε “ηλικία σφαγής”.

Το πραγματικά άπαχο στήθος από κοτόπουλο δεν έχει καθόλου λευκές ραβδώσεις, αλλά αρκεί να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ για να δείτε πόσο συνηθισμένο είναι πλέον να πωλούνται στα ράφια κομμάτια κοτόπουλου με αυτές τις άσπρες ραβδώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι το κοτόπουλο που τρώμε μπορεί να είναι πολύ πιο λιπαρό και λιγότερο θρεπτικό από το παρελθόν.

Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και Τέξας A&M κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η σοβαρότητα των λευκών ραβδώσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια”, και αναφέρει ότι εντοπίστηκε στο 96% των 285 πουλερικών που εξέτασαν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο “επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του κρέατος” και έχουν ως αποτέλεσμα το κοτόπουλο να είναι τελικά λιγότερο τρυφερό και να απορροφά τις μαρινάδες στο μαγείρεμα λιγότερο εύκολα.

Μια μελέτη του 2013 επίσης διαπίστωσε ότι το στήθος κοτόπουλου με λευκές ραβδώσεις μπορεί να περιέχει έως και 224% περισσότερο λίπος από το κανονικό.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο: Ποιοι οι σοβαροί κίνδυνοι

Δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, όπως κάνουν και μετά άλλα κρέατα.

Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν, αμέσως.

Ο λόγος είναι πως πλένοντας το ωμό κοτόπουλο ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς βακτηριδίων σε επιφάνειες και σκεύη.

Ειδικοί αναφέρουν πως μπορεί να εξαπλωθεί το καμπυλοβακτηρίδιο το οποίο προκαλεί και γαστρεντερίτιδα.

Εκπρόσωπος του USDA αναφέρει στο Buzzfeed πως «μερικά βακτηρίδια μπορούν να μείνουν σε επιφάνειες και στα χέρια μας όσες φορές και να τα πλύνουμε».

Η καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Κέλι Ρέινολντς, από την πλευρά της υποστηρίζει: «Το να πλένουμε το κοτόπουλο δεν απομακρύνει τα βακτηρίδια», τα οποία και ευθύνονται για πολλές ασθένειες.

Οπότε την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε κοτόπουλο, καλύτερα να αποφύγετε το πλύσιμό του.

Μόλις δείτε πως μαγειρεύει το κοτόπουλο, δεν θα το ξανακάνετε ποτέ διαφορετικά! (Video)

Μόλις δείτε πως μαγειρεύει το κοτόπουλο, δεν θα το ξανακάνετε ποτέ διαφορετικά! Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις… Hasselback πατάτες ή τα μήλα Hasselback.

Αν όχι, είναι η πατάτα που έχει τεμαχιστεί αρκετές φορές, αλλά όχι μέχρι κάτω. Και για να κάνουμε τα πράγματα νοστιμότερα, μπορείτε να γεμίσετε το χώρο μεταξύ των περικοπών με βούτυρο, τυρί, ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά και μυζήθρα από τον Γιώργο Πορφύρη! (Video)

Τώρα, όμως, οι πατάτες δεν είναι το μόνο Hasselbacked φαγητό. Θα σας παρουσιάσουμε μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback που θα λατρέψετε, καθώς είναι απολαυστική και εύκολη στην προετοιμασία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share