Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Θα το λατρέψετε!

16 Σεπτεμβρίου 2019 15:01
Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Η απόλυτη συνταγή για να φάτε μέχρι και το... ταψί! Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με ζαμπόν και τυρί!

Για να ξετρελαθούν μικροί-μεγάλοι στο κυριακάτικο τραπέζι!

Υλικά συνταγής:

1 κοτόπουλο
6 φέτες κασέρι
6 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πατάτες baby
λίγη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής


Ζητάτε από το χασάπη σας να ξεκοκαλίσει ένα κοτόπουλο και να το ανοίξει για ρολό. Εάν θέλετε του ζητάτε και διχτάκι για να το τυλίξετε διαφορετικά θα το δέσετε με σπάγκο.

Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά το κοτόπουλο και απλώνετε τις φέτες τυριού και ζαμπόν. Εάν θέλετε προσθέτετε και τις πιπεριές. Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό και το δένετε με σπάγκο ή με το διχτάκι.

Βάζετε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνετε το σκόρδο. Σκορπάτε γύρω γύρω τις πατατούλες που έχετε πασπαλίσει με ρίγανη, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και αν θέλετε 1/2 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το φαγητό με λαδόκολλα και ψήνετε για 1 ώρα στους 200° C. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10' .

Νόστιμα pancakes με κολοκυθάκια!

Μια λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε... και ειδικά τα παιδια!

Υλικά:

1 1/2 κούπα τριμμένα κολοκυθάκια (αλατίστε τα, αφήστε τα στο σουρωτήρι και στραγγίστε τα καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε)
1/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο με πατάτες σουφλέ με μπεσαμέλ και τυρί !

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ζεστάνετε το τηγάνι σας και ψήστε κάθε φορά 1-2 κ.τ.σ.

Τα μικρά σας θα τις λατρέψουν και θα φάνε με ευκολία τα κολοκυθάκια.

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Εδώ σας δίνουμε μια απλή και πανεύκολη συνταγή για μια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο ψημένη σε φόρμα του κέικ. Απλά δοκιμάστε τη! Επίσης σας έχουμε και σπανακόπιτα χωρίς φύλλο στο ταψί!

Η σπανακόπιτα είναι μια από τις καλύτερες πίτες που φτιάχνεται στην Ελλάδα και έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδος και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Η αγαπημένη αυτή πίτα φτιάχνετε με διάφορες συνταγές από τόπο σε τόπο, άλλες με σπιτικό φύλλο, άλλες με έτοιμο, άλλες με φέτα άλλες νηστίσιμες και μια πλειάδα χόρτων που μπορούν να συμπληρώσουν το σπανάκι όπως όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα και περισσότερα φρέσκα χόρτα και μυρωδικά όπως μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, πράσα κ.λ.π.

Υλικά συνταγής
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
350 γρ. (καθαρό βάρος) σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¾ από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
¾ από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
400 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το “μαραίνετε” σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να “στεγνώσει” από τα υγρά του.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share