Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει μουστάρδα στο χέρι και την αλείφει στο πρόσωπό της! Το αποτέλεσμα θα σας κουφάνει!

Δεν πάει το μυαλό σας!

21 Νοεμβρίου 2019 17:36
Βάζει μουστάρδα στο χέρι και την αλείφει στο πρόσωπό της! Το αποτέλεσμα θα σας κουφάνει!

Η αγαπημένη σως για πολλούς, που ταιριάζει με όλα τα φαγητά, είναι η μουστάρδα. Όταν ακούμε αυτή την λέξη το μυαλό μας πάει αυτομάτως στο φαγητό. Ξέρατε όμως, ότι μπορεί χρησιμοποιείται και με άλλους ευεργετικούς τρόπους, που λύνουν προβλήματα υγείας;

Δείτε επίσης: Αν φοράτε τις πυτζάμες σας πάνω από 2 βράδια αλλάξτε τες αμέσως! Δείτε τι μπορεί να συμβεί!

Μπορεί να μην σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά η μουστάρδα δεν τρώγεται μονάχα. Έχει πολλές άλλες ιδιότητες που έως τώρα ήταν άγνωστες!

Η μουστάρδα δημιουργείται από τους σπόρους του φυτού μουστάρδας και μπορεί να είναι πικάντικη ή γλυκιά, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της, και θεωρείται καρύκευμα.

1. Βοηθά στη συμφόρηση του θώρακα

Το μπαχαρικό αυτό είναι ιδανικό για την χαλάρωση του φλέγματος που μπορεί να δημιουργηθεί στο στήθος σας όταν έχει κρύο. Απλά εφαρμόστε λίγη μουστάρδα στο στήθος σας και απολαύστε τη ζεστασιά.

2. Χαλαρώνει τους μυς

Ασκηθήκατε σκληρά στο γuμναστήριο και τώρα οι μύες σας πονάνε; Απλά τρίψτε λίγη μουστάρδα πάνω τους και η ζεστασιά που θα δημιουργηθεί θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Αυτό θα ανακουφίσει επίσης και τον πόνο.

3. Μαλακτικό για τα μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά, κόβονται οι άκρες τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα ως φυσικό μαλακτικό. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε λίγη μουστάρδα στις άκρες και αφήστε την για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα και θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται πολύ πιο υγιή.

4. Μάσκα προσώπου

Η μουστάρδα είναι τέλεια ως κρέμα για το δέρμα για να σφίξετε το δέρμα σας και να απαλλαγείτε από μικρές ρυτίδες. Αφήστε τη μάσκα μουστάρδας στο πρόσωπό σας για πέντε λεπτά, φροντίζοντας να την κρατάτε μακριά από τα μάτια σας όταν την βάζετε.

5. Ανακούφιση από τα εγκαύματα

Εάν καείτε ενώ μαγειρεύετε αφήστε κρύο νερό να τρέξει πάνω από την πληγείσα περιοχή. Στη συνέχεια, τρίψτε λίγη μουστάρδα στο δέρμα. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τις φουσκάλες, αλλά λειτουργεί επίσης στην ανακούφιση του πόνου. Γέμισε την μπανιέρα με νερό & έριξε μέσα λίγες σταγόνες μουστάρδα! Ο λόγος; Θα το λατρέψετε!

6. Ανακούφιση από τον πονόλαιμο

Για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή: Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας με το χυμό μισού λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά της σούπας μέλι, βράστε τα υλικά σε 300 ml νερού και στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει. Κάντε γαργάρες αυτό το μείγμα 2 ή 3 φορές την ημέρα. Ο λαιμός σας θα χαλαρώσει και η φλεγμονή θα υποχωρήσει σημαντικά.

7. Σας απαλλάσει από τις δυσάρεστες οσμές

Ποιος δεν μισεί την οσμή μούχλας που μπορεί συχνά να υπάρχει σε ένα μπουκάλι ή μια καράφα; Εδώ είναι μια απλή προληπτική συμβουλή: Βάλτε μια πρέζα σκόνη μουστάρδας μαζί με λίγο ζεστό νερό μέσα στο μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Ξεπλύνετε καλά με νερό έως ότου το μπουκάλι απαλλαχτεί από τη δυσάρεστη οσμή. Αυτό λειτουργεί επίσης θαυμάσια για τα τάπερ, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.

8. Ποδόλουτρο

Χαλαρώστε τα πόδια σας μετά από μία δύσκολη ημέρα. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας μουστάρδας. Απολαύστε ένα καλό μούλιασμα για τουλάχιστον 15 λεπτά και ο πόνος θα φύγει ως δια μαγείας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share