Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Αν φοράτε τις πυτζάμες σας πάνω από 2 βράδια αλλάξτε τες αμέσως! Δείτε τι μπορεί να συμβεί!

Δεν θα το πιστεύετε!

19 Νοεμβρίου 2019 18:00
Αν φοράτε τις πυτζάμες σας πάνω από 2 βράδια αλλάξτε τες αμέσως! Δείτε τι μπορεί να συμβεί!

Σχεδόν όλοι μας το κάνουμε γιατί δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να συμβεί και τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η κακή συνήθεια. Η αλήθεια είναι ότι το να φοράς τις πυτζάμες σου πάνω από δύο βράδια μπορεί να βλάψει την υγεία σου.

Δείτε επίσης: Πήρε ένα λεμόνι, το έκοψε και έτριψε το γόνατό της! Το τι συνέβη, θα σε ξετρελάνει!

Τα δύο βράδια σου φαίνονται πολύ λίγα, αν τις φοράς τουλάχιστον έναν μήνα συνεχόμενα. Όταν ρωτήθηκαν, πολλοί άντρες απάντησαν πως περίμεναν περίπου 13 μέρες για να τις αλλάξουν, ενώ οι γυναίκες παραδέχτηκαν πως περίμεναν 17 μέρες!

Δείτε παρακάτω εφτά αηδιαστικούς λόγους που θα σε κάνουν να αλλάξεις αμέσβς τις πυτζάμες σου!

1.Άσχημες Οσμές

Εάν θέλατε να μείνετε καθαροί και να αποφύγετε τις άσχημες οσμές, μην κοιμάστε κάθε βράδυ με την ίδια πυτζάμα. Αυτό συμβαίνει γιατί απορροφάει τον ιδρώτα μας, μαζί με βακτήρια και έτσι το μπάνιο που μόλις κάναμε ήταν μάταιο.

2. Λοίμωξη από σταφυλόκοκκο

λοίμωξη

Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα πολύ συνηθισμένο μικρόβιο που οι περισσότεροι έχουμε στο δέρμα μας. Το μαζεύουμε με την μύτη, το στόμα και το δέρμα. Τον περισσότερο καιρό δεν προκαλεί προβλήματα. Αν όμως φοράτε το ίδιο ρούχο συνέχεια, μπορεί να αρχίσει να συγκεντρώνεται στο ρούχα σας. Με τον καιρό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις λόγω κοψιμάτων ή άλλων αιτιών.

3. Δυσκολίες με τον ύπνο

Το να κοιμόμαστε με καθαρές πυτζάμες μπορεί να μας δώσει πολύ καλύτερη αίσθηση και περισσότερη άνεση.

4. Χειρότερη αίσθηση

Φορώντας λερωμένες πυτζάμες το βράδυ, το πρωινό ξύπνημα θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για όσους κάνουν ντους το βράδυ. Εάν οι πυτζάμες σας είναι βρώμικες, θα νιώθετε και εσείς βρώμικοι όταν ξυπνάτε.

5. Σπυράκια και κύστες

σπυριά

Όταν δεν αλλάζετε πυτζάμες, αφήνετε βακτήρια, έλαια και νεκρό δέρμα να μαζεύεται πάνω τους. Όλο αυτό το μίγμα κλείνει τους πόρους ενώ κοιμάστε και έτσι δημιουργούνται κύστες και σπυράκια, και ειδικά στην περιοχή των γλουτών!

6. Αλλεργίες και ακάρεα σκόνης

Το να κοιμόμαστε με βρώμικες πυτζάμες μπορεί να προκαλέσει έξαρση αλλεργιών, ειδικά αν έχετε αλλεργία στην σκόνη. Οι αλλεργίες, το άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα τείνουν να χειροτερεύουν το βράδυ.

Έτσι, η αυξημένη συγκέντρωση των ακάρεων και των νεκρών κυττάρων δεν βοηθάνε καθόλου. Εάν έχετε αλλεργία στην σκόνη, θα πρέπει να αλλάζετε πυτζάμες τουλάχιστον κάθε δεύτερο βράδυ.

7. Περισσότερες ασθένειες

Εάν κολλήσετε ίωση, οι βρώμικες πυτζάμες σας μπορεί να έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης. Όταν φοράτε λερωμένες πυτζάμες, αναγκάζετε το ανοσοποιητικό σας να πολεμάει συνεχώς με τον σταφυλόκοκκο, όπως και άλλα βακτήρια. Με πεσμένες τις άμυνες του οργανισμού μας, είμαστε πολύ πιο ευάλωτοι σε ασθένειες.

Μήπως έχετε αυτή την αίσθηση το βράδυ; Τότε ίσως πρόκειται για κάτι σοβαρό!

Αν έχετε νιώσει κάτι τέτοιο τρέξτε αμέσως στον γιατρό! Τι μπορεί να συμβαίνει; Ένας στους δέκα ενήλικες υποφέρουν από αυτή την κατάσταση και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά σχολικής ηλικίας πάσχουν από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών. Πήρε ένα λεμόνι, το έκοψε και έτριψε το γόνατό της! Το τι συνέβη, θα σε ξετρελάνει!

Ποια είναι τα συμπτώματα αυτού του φαινομένου;

– Επιθυμία για τίναγμα των ποδιών
– Πόνος στο πόδι
– Κνησμός

Άβολη αίσθηση στα πόδια

Αυτή δεν είναι πολύ σοβαρή ασθένεια αλλά μπορεί να μειώσει την ποιότητα της ζωής σας και την ικανότητα να εκτελείτε τις καθημερινές δραστηριότητες σας. Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς!

Αιτίες

Υπάρχουν κύρια και δευτερεύοντα σύνδρομα των ανήσυχων ποδιών. Στο κύριο σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, η διαταραχή είναι κληρονομική και ο λόγος έγκειται στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση. Η δευτερεύουσα μορφή της νόσου αυτής μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως η αναιμία, η εγκυμοσύνη, τα κατεστραμμένα περιφερικά νεύρα,η εξασθενημένη λειτουργία των νεφρών και οι εκφυλιστικές ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης, αυτή η διαταραχή είναι μερικές φορές συνέπεια της χρήσης ορισμένων φαρμάκων, όπως των αντικαταθλιπτικών, των αντιψυχωσικών και της κατανάλωσης πολύ καφέ, αλκοόλ και νικοτίνης.

Συνήθως η διάγνωση γίνεται ανάλογα με την κλινική εικόνα. Από τα εργαστηριακά ευρήματα της γενικής αίματος, του προσδιορισμού των δειγμάτων της ορμονικής κατάστασης και των νεφρών τα οποία είναι απαραίτητα. Και ανάλογα με την διάγνωση, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, ορισμένες ασκήσεις, αναλγητικά και ηρεμιστικά δισκία συνταγογραφούνται. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Ένας στους δέκα ενήλικες υποφέρουν από αυτή την κατάσταση και πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά σχολικής ηλικίας πάσχουν από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών.

Με ποιο τρόπο μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα μπορεί να απαλυνθούν αν σηκώνεστε και ξυπνάτε περίπου την ίδια στιγμή. Οι ειδικοί, ωστόσο, προτείνουν να τεντώνεστε λίγο πριν πάτε για ύπνο, έτσι θα πρέπει να καθίσετε στο πάτωμα με τα πόδια σας τεντωμένα και, στη συνέχεια, να λυγίσετε αργά τον κορμό με τα πόδια για να είναι σε θέση να φθάσετε τα χέρια σε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά. Επίσης, το ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο είναι μια εξαιρετική λύση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλό να κάνετε απλές ασκήσεις και βόλτες στον καθαρό αέρα. Μπορείτε, επίσης, να κάντε και γιόγκα που περιλαμβάνει το τέντωμα, βαθιές αναπνοές και χαλάρωση. Αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, όπως μαύρο τσάι και καφέ, γιατί έχουν κακή επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος και στην ποιότητα του ύπνου.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών στην πραγματικότητα υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου στο αίμα γι ‘αυτό είναι καλό τα άτομα αυτά να αρχίσουν να καταναλώνουν τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο. Όπως για παράδειγμα κόκκινο κρέας, δαμάσκηνα και παντζάρια.

Μείγμα για Τσάι
Συστατικά:

– 1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένο κυνόροδο
– 1 κουταλιά της σούπας άνθη χαμομηλιού
– Μισό λίτρο βραστό νερό
– Μικρή ποσότητα χυμό από λεμόνι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Παρασκευή:

Ρίχνουμε στο βραστό νερό το χαμομήλι και το κυνόροδο, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κάτσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Το τσάι θα πρέπει να καταναλώνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Αρωματοθεραπεία:

Κάντε ένα μείγμα από 5 σταγόνες βασιλικό και μαντζουράνα και 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Τρίψτε το μείγμα στα πόδια σας κάθε βράδυ.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share