Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπάρχει λόγος σοβαρός: Να για ποιο λόγο πρέπει να τρώτε ολόκληρα τα αυγά!

Όντως τώρα;

28 Οκτωβρίου 2019 09:04
Υπάρχει λόγος σοβαρός: Να για ποιο λόγο πρέπει να τρώτε ολόκληρα τα αυγά!

Το αυγό αποτελεί μια πλήρη τροφή, καθώς περιέχει πολλές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Περιέχει επίσης ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σίδηρο.

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας, αποφεύγουν να τρώνε αυγά ή καταναλώνουν μόνο τα ασπράδια και αποκλείουν τους κρόκους.

Αν ανήκετε σε αυτούς, είναι καιρός να αλλάξετε στάση: Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουμε αρκετή χολίνη από τη διατροφή και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να τρώμε τους κρόκους των αυγών.

Η πρόσληψη χολίνης είναι εξαιρετικά σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η επαρκής πρόσληψη χολίνης από τη μητέρα συνδέεται με καλύτερες μαθησιακές επιδόσεις του παιδιού, καλύτερη όραση και μνήμη.

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών προλαμβάνει τη γήρανση του εγκεφάλου, βελτιώνει τη μνήμη, προστατεύει το συκώτι και ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις. Ειδικά ο κρόκος του αυγού βοηθά τη βελτίωση της όρασης.

Τρώγοντας δύο ολόκληρα αυγά κάθε μέρα, παίρνετε τη μισή ημερήσια ποσότητα χολίνης που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Αυγά και εγκέφαλος

Φινλανδοί ερευνητές ανέλυσαν τη διατροφή 2.497 ανδρών ηλικίας μεταξύ 42 και 60 ετών που δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχές μνήμης.

Κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 22 ετών, 337 από αυτούς παρουσίασαν κάποια νευρολογική διαταραχή, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να αφορά το Αλτσχάιμερ.

Όπως εξήγησαν οι συγγραφείς της μελέτης, «ούτε η χοληστερίνη ούτε η κατανάλωση αυγών συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή νόσου του Αλτσχάιμερ».

Τουναντίον, η πρόσληψη αυγών συσχετίστηκε με καλύτερη απόδοση σε νευροψυχολογικά τεστ και εξετάσεις εκτελεστικής λειτουργικότητας.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μια διατροφή υψηλή σε χοληστερίνη ή η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διαταραχών μνήμης ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση.

Άλλη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 12%.

9+1 καλύτερες και πιο υγιεινές υπερτροφές!

Τα superfoods ή υπερτροφές είναι ένας όρος που ακούμε πολύ συχνά τελευταία για τις υγιεινές τροφές που έχουν θαυματουργές ιδιότητες στην υγεία και τον οργανισμό μας. Πολλές τροφές, κλασσικές και μη, συμπλήρωναν την λίστα με τις πιο καλές τροφές για εμάς.

Ωστόσο, αυτή η λίστα ανανεώνεται κάθε λίγο, νέες τροφές μπαίνουν ενώ άλλες «πέφτουν». Ωστόσο, είναι καλό να θυμόμαστε ότι είναι καλό να συμπεριλάβουμε τις υπερτροφές στη διατροφή μας σε συνδυασμό όμως με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Today's Dietitian ρώτησε 1.342 διαιτολόγους και διατροφολόγους ποιες τροφές θεωρούν τις πιο υγιεινές για το 2019. Οι ειδικοί κατέληξαν σε 10 τροφές που αποτελούν superfoods για την νέα χρονιά:

1. Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Το γιαούρτι αποτελεί παράδειγμα, καθώς η υγεία του εντέρου είναι πολύ σημαντική. Μειώνουν την φλεγμονή και κάνουν detox καθημερινά.

2. Αβοκάντο

Το κρεμώδες αυτό φρούτο περιέχει 20 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, B και φολικό οξύ. Ακόμη, έχει μονοακόρεστα λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά και φυτικές ίνες.

3. Σπόροι

Οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι θρεπτικοί και δίνουν δύναμη. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεϊνες, υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

4. Αρχαία σιτηρά

Η κινόα είναι ένα σιτηρό που μπορείς να απολαύσεις και φέτος.

5. Εξωτικά φρούτα: Ακάι και Golden Berries

Αυτά τα γλυκά μούρα είναι πηγή φυτικών ινών και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά οξέα.

6. Blueberries

Αυτά τα μούρα περιέχουν φυτοχημικά, όπως φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και ρεσβερατρόλη, που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει την φλεγμονή φυσικά. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου, του καρκίνου και της απώλειας μνήμης.

7. Παντζάρια

Μειώνουν τον κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών λόγω των υψηλών επιπέδων σε βιταμίνη Β, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο

8. Ξηροί καρποί

Αυτά τα σνακ είναι σούπερ υγιεινά. Αμύγδαλα, κουκουνάρι, πέκαν, φιστίκια κ.α. Έχουν διατροφικά οφέλη λόγω των ακόρεστων λιπαρών και των Ω3 λιπαρών οξέων.

9. Προϊόντα καρύδας

Τα προϊόντα από καρύδα, όπως το λάδι καρύδας ήταν και πιο παλιά μέσα στο superfoods και φαίνεται ότι κάνουν δυναμικό comeback.

10. Μη γαλακτοκομικά γάλατα

Τα non-dairy γάλατα όπως το γάλα βρώμης έχουν ανέβει πολύ σε δημοτικότητα. Το γάλα σόγιας, καρύδας ή αμυγδάλου είναι φυτικά και πολύ υγιεινά ενώ δεν έχουν λακτόζη, για όσους έχουν δυσανεξία.

Φάτε σκόρδο και μέλι με άδειο στομάχι! Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας μετά από 7 ημέρες! Θα τρίβετε τα μάτια σας

Φάτε σκόρδο και μέλι με άδειο στομάχι! Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας μετά από 7 ημέρες! Θα τρίβετε τα μάτια σας!

Είναι εκπληκτικό! Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας μετά από 7 ημέρες αν φάτε σκόρδο με μέλι με άδειο στομάχι.
Το σκόρδο σε συνδυασμό με το μέλι θεωρείται ένα παλιό φάρμακο, γνωστό για τα θεαματικά του αποτελέσματα που έχει στο σώμα.

Το μίγμα μελιού και σκόρδου έχει προστατευτικά αποτελέσματα για την καρδιά, μειώνει την κακή χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, είναι χρήσιμο σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος, έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και σας προστατεύει από κρυολογήματα, ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλείται από οστεοαρθρίτιδα και έχει αντικαρκινικά αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε από σήμερα την κατανάλωση αυτού του μείγματος που είναι άκρως σημαντικό για την υγεία σας και προέρχεται από την φύση. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.

Θα εκπλαγείτε! Δείτε τι θα συμβεί εάν τρώτε μέλι με κανέλα κάθε μέρα

Δείτε τι θα συμβεί εάν τρώτε μέλι με κανέλα κάθε μέρα...

Όσο αδύνατο κι αν ακούγεται, αυτός ο συνδυασμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.
Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα παντού και είναι φθηνά.

Καρδιακές παθήσεις
Για μια πιο υγιή καρδιά, φτιάξτε ζυμαρικά από μέλι και κανέλα. Τρώτε τα ζυμαρικά στο ψωμί (αντί για μαρμελάδα) για πρωινό κάθε πρωί. Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένο επίπεδο χοληστερίνης στις αρτηρίες, εμποδίζοντας έτσι πιθανή καρδιακή προσβολή.

Αρθρίτιδα
Η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συνδυασμό δύο κουταλιών της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό το πρωί και το βράδυ. Αν το καταναλώνετε τακτικά, μπορεί ακόμη να βοηθήσει και ενάντια στον καρκίνο.

Λοίμωξη της χοληδόχου κύστης
Για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια στη χοληδόχο κύστη σας, ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας κανέλα και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Πίνετε καθημερινά.

Χοληστερίνη
Αν πίνετε τακτικά ένα μείγμα από δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας κανέλα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι, το επίπεδο της χοληστερόλης σας θα μειωθεί κατά 10% σε μόλις 2 ώρες.

Κρυολόγημα
Σε περίπτωση που είστε καταβεβλημένοι από ένα κρυολόγημα, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλιά της σούπας κανέλα για τρεις συνεχόμενες μέρες. Θα θεραπεύσει το κρυολόγημα, τον χρόνιο βήχα και θα αποφράξει τους κόλπους σας.

Στομαχόπονος

Εάν λαμβάνετε το μέλι με κανέλα τακτικά, όχι μόνο θα σας αποβάλει τον πόνο στο στομάχι σας, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει και τα έλκη του στομάχου.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Η τακτική κατανάλωση μελιού και κανέλας σε σκόνη βελτιώνει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φρουρεί τον οργανισμό σας από τα βακτήρια και τους ιούς.

Γρίπη
Το μέλι περιέχει φυσικά συστατικά που καταστρέφουν τους ιούς και προστατεύουν από τη γρίπη.
Απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους μπορεί να διεγερθεί με την κατανάλωση ενός ποτηριού βραστό νερό με μέλι και κανέλα, με άδειο στομάχι κάθε πρωί.

Κακή αναπνοή
Αν θέλετε να διατηρείτε φρέσκια αναπνοή όλη την ημέρα, ξεπλένετε το στόμα σας με ένα μείγμα ζεστού νερού, μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και κανέλας κάθε μέρα.

Μαγειρική σόδα και μέλι: Μια σπιτική θεραπεία που εξουδετερώνει ακόμη και την πιο δύσκολη ασθένεια!

Τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για ένα μήνα είναι αρκετά για αυτή τη σπιτική θεραπεία.

Η ιδέα της ανάμειξης της μαγειρικής σόδας με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι μπορεί να φαίνεται παράξενη, γιατί, όπως εξηγεί το Healthy Life Tricks, τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη, αλλά η ζάχαρη εδώ λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν χρησιμοποιούν τη ζάχαρη για να αναπτυχθούν, διότι η σόδα τα εξουδετερώνει.

Το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου δεν απορροφάται από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία, σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα, καταναλώνουν 15 φορές περισσότερη γλυκόζη.

Συστατικά:

– Μαγειρική σόδα

– Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Διαδικασία:

Αναμείξτε ένα μέρος της μαγειρικής σόδας με τρία μέρη σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Χρήση:

Τρία κουταλάκια του γλυκού ημερησίως, κατανεμημένα ομοιόμορφα μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.

Κάντε αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγετε το κρέας, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

Δείτε μόλις σε 3 λεπτά πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας!

Δείτε μόλις σε 3 λεπτά πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας!

Αν δείτε αυτό το βίντεο θα πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό μας μέσα σε 3 λεπτά...

Ένα πολύ ωραίο βίντεο της εκστρατείας «Sugar is Killing Us», με σκοπό την ενημέρωση για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων. Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα παιδιά στις ΗΠΑ μάλλον δεν θα ξεπεράσουν σε χρόνο ζωής τους γονείς τους!


Τα αίτια; Ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, το μεταβολικό σύνδρομο, η παχυσαρκία, παθήσεις…
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ένας στους τρεις ενήλικες είναι παχύσαρκος, ενώ το 80% των τροφίμων στην Αμερική περιέχει πρόσθετη ζάχαρη!


Δείτε σε ένα άκρως κατατοπιστικό και χιουμοριστικό βίντεο της εκστρατείας «Sugar is Killing Us» τις συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης στον οργανισμό μας…

7+1 φρούτα που που έχουν λιγότερη ζάχαρη και είναι ιδανικά για την δίαιτά σου!

Αυτά είναι τα 7+1 φρούτα που που έχουν λιγότερη ζάχαρη και είναι ιδανικά για την δίαιτά σου!

Όλα τα φρούτα είναι απαραίτητα και πολύτιμα. Κάποια όμως, είναι προτιμότερα όταν στόχος σου είναι να ρίξεις το νούμερο στη ζυγαριά.
«Φρούτα και λαχανικά»: το δίπτυχο της επιτυχίας στον αγώνα για απώλεια βάρους. Δώρα της φύσης, με πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ωστόσο τα φρούτα, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, το οποίο σημαίνει ότι περιέχουν και σάκχαρα, γι' αυτό και οι διατροφολόγοι τα συστήνουν σαν την πιο φυσική γλυκιά τροφή. Το μέτρο δεν πρέπει να λείπει ούτε από την κατανάλωσή τους, αφού ένα από τα οφέλη τους είναι η πρόληψη του διαβήτη. Υπάρχει βέβαια κι εδώ μια κατηγοριοποίηση, αφού δεν είναι όλα τα φρούτα ίδια. Επισήμανση: σε καμία των περιπτώσεων δεν συγκρίνονται τα σάκχαρα των φρούτων με τη ζάχαρη των γλυκών, του λευκού ψωμιού ή των μπισκότων.



Μήλο: 10 γραμ. ζάχαρης/ 100 γραμ., θερμίδες: 90 (μέτριο μήλο)

Γκρέιπφρουτ: 8 γραμ. ζάχαρης ανά μισό γκρέιπφρουτ, θερμίδες: 42/ χυμός 100 ml

Βατόμουρο: 7 γραμ. ζάχαρης/ φλιτζάνι, θερμίδες: 100 θερμίδες/80 γραμμάρια

Αχλάδι: 10 γραμ. ζάχαρης/100 γραμ., θερμίδες: 38 (μέτριο αχλάδι)

Πορτοκάλι: 9 γραμ. ζάχαρης/100 γραμ., θερμίδες: 56 (μέτριο πορτοκάλι)

Πεπόνι: 8 γραμ. ζάχαρης/100 γραμ. , θερμίδες: 64 (1 φλιτζάνι)

Καρπούζι: 6 γραμ. ζάχαρης/100 γραμ., θερμίδες: 46 (1 φλιτζάνι)

Σμέουρα: 4 γραμ. ζάχαρης/100 γραμ., θερμίδες: 32 (1 φλιτζάνι)

Πρόσθεσέ τα στο καθημερινό σου διατροφολόγιο και επωφελήσου

Η σωστή διατροφή προλαμβάνει τον καρκίνο!

Η σωστή διατροφή προλαμβάνει τον καρκίνο! Είναι ευρέως γνωστό ότι όσο πιο πολύ προσέχουμε την υγεία μας τόσο καλύτερο είναι! Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του καρκίνου είναι πολύπλοκη επειδή η διατροφή μας αποτελείται από πολλά διαφορετικά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά!

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος μέσω του αίματος και του λεμφικού συστήματος. Ο καρκίνος δεν είναι μόνο μια ασθένεια, αλλά πολλές ασθένειες και υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη καρκίνου.

Σχέση διατροφής και καρκίνου

Οι ειδικοί εξετάζοντας τη σχέση μεταξύ διατροφής και καρκίνου συμφωνούν ότι:

Η διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Άτομα με λιγότερο υγιεινή διατροφή είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο.

Σχεδόν 1 στις 10 περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί με υγιεινή διατροφή.

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, το οποίο μπορεί από μόνο του να μειώσει τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου.

Η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του καρκίνου είναι πολύπλοκη επειδή η διατροφή μας αποτελείται από πολλά διαφορετικά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Ορισμένα τρόφιμα, όπως το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας και το αλάτι, αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Ενώ άλλα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου.

Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ινών εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μια ευρεία ποικιλία διαφόρων θρεπτικών συστατικών με ιδιότητες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του καρκίνου:

Τα καροτενοειδή που δρουν ως αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά μπλοκάρουν άλλες χημικές ουσίες γνωστές ως ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν βλάβη στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που οδηγούν σε καρκίνο.

Το φυλλικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση του DNA.

Η βιταμίνη C και Ε δρουν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύουν το DNA από βλάβες και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μικρά επίπεδα σεληνίου παίζουν ουσιαστικό ρόλο ως μέρος ορισμένων πρωτεϊνών, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και την προστασία έναντι της βλάβης του DNA.

Τα φλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μειώνουν τη φλεγμονή.

Ο καρκίνος του εντέρου είναι λιγότερο συχνός σε άτομα που καταναλώνουν πολλές φυτικές ίνες που περιέχονται στα αμυλούχα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα ή αποξηραμένα.

Κατανάλωση κρέατος και καρκίνος

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου, και πιθανώς του στομάχου και του παγκρέατος. Περίπου το ¼ των περιπτώσεων καρκίνου του εντέρου στους άνδρες, και περίπου το 1/6 στις γυναίκες, συνδέονται με την κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος. Υπάρχει αυξανόμενη απόδειξη που συνδέει το κόκκινο κρέας με τον καρκίνο του παγκρέατος και του στομάχου. Η σχέση μεταξύ του κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος και του καρκίνου είναι ακόμα ασαφής. Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας.

Υψηλή κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου
Η τρέχουσα μελέτη EPIC (Ευρωπαϊκή Προοπτική Μελέτη για τον Καρκίνο και τη Διατροφή) ανέφερε πρόσφατα ότι άτομα που έτρωγαν μια μερίδα (80g) ψάρι την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο του καρκίνου του εντέρου κατά 1/3 σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν λιγότερο σε μια εβδομάδα. Δεν είναι σαφές πως η κατανάλωση ψαριών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Τα ιχθυέλαια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά ω-3 αλλά δεν υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου.

Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφίμων, ή τροφίμων που έχουν διατηρηθεί με αλάτι, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Άτομα που καταναλώνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες αλατιού καθημερινά έχουν 2/3 υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν μικρές ποσότητες. Το αλάτι μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου καταστρέφοντας το τοίχωμα του στομάχου και προκαλώντας φλεγμονή.

Μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Οι περισσότερες μελέτες που έχουν βρει μια μικρή αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού τη συσχετίζουν με την πρόσληψη συνολικού λίπους ή κορεσμένου λίπους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή το λίπος στη διατροφή μας αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων και άλλων ορμονών στο αίμα μας, προωθώντας την ανάπτυξη του καρκίνου. Τα λίπη είναι ένα απαραίτητο μέρος της διατροφής μας, αλλά πρέπει να περιορίζεται η πρόσληψή τους μέσω της διατροφής.




 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share