Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Δείτε τους 5 τρόπους για να σταματήσει ο πονοκέφαλος χωρίς φάρμακα!

Τους γνωρίζατε;

17 Οκτωβρίου 2019 15:36
Δείτε τους 5 τρόπους για να σταματήσει ο πονοκέφαλος χωρίς φάρμακα!

Ο πονοκέφαλος είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, σε κάποιους συχνότερα και σε άλλους πιο αραιά, αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους. Ο λόγος που μας πιάνει πονοκέφαλος όταν τρώμε παγωτό!

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο πονοκέφαλος χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

undefined

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές, για να αισθανθείτε καλύτερα πιο γρήγορα:

1. Ζεστό και κρύο
Αν έχετε ημικρανία, τοποθετήστε ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα, μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και να κάνετε ένα κρύο ντους. Κρατήστε την κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα για 15 λεπτά.

Εάν έχετε έναν πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στο λαιμό σας ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εάν έχετε πονοκέφαλο από συμφόρηση των ρινικών κόλπων, κρατήστε ένα ζεστό πανί στην περιοχή που πονάτε, ή κάντε ένα ζεστό ντους.

undefined

2. Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα
Αν αλογοουρά σας είναι πάρα πολύ σφιχτή, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Τέτοιου τύπου πονοκέφαλος μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα σφιχτό καπέλο, ή οποιοδήποτε αξεσουάρ ασκεί πίεση στο κεφάλι σας. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που χαλαρώνουν τα μαλλιά τους και τα αφήνουν να πέφτουν ελεύθερα, έχουν μείωση στη συχνότητα των πονοκεφάλων τους.

3. Αγκαλιάστε το σκοτάδι
Το έντονο φως, ή εκείνο που τρεμοπαίζει, ή ακόμα και το φως από την οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να σας προκαλέσει ημικρανίες. Εάν είστε επιρρεπείς σε αυτές, καλύψτε τα παράθυρά σας με ειδικές κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω και βάλτε ένα φίλτρο στην οθόνη του Η/Υ.

4. Μην μασάτε πολλές τσίχλες
Η τσίχλα μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα δόντια και το σαγόνι σας, αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε το κακό συνήθειο να μασάτε τα νύχια σας, ή αντικείμενα, όπως στυλό. Αν τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια μασέλα. Αυτό μπορεί να περιορίσει τον πονοκέφαλο που νιώθετε πολλές φορές, όταν ξυπνάτε το πρωί.

undefined

5. Με μέτρο τα φάρμακα για τον πονοκέφαλο
Υπάρχουν πολλά είδη αναλγητικών φαρμάκων για όλα τα είδη πονοκεφάλων. Αυτά τα φάρμακα είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά, αλλά για να παραμείνουν έτσι για εσάς, θα πρέπει να τα παίρνετε με φειδώ και μόνο όταν υπάρχει πραγματικός λόγος. Σε γενικές γραμμές ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Προτιμήστε τα αναλγητικά που είναι σε υγρή μορφή, ή αναβράζοντα. Το σώμα σας τα απορροφά γρηγορότερα από ό,τι τα χάπια.
  • Πάρτε παυσίπονα αμέσως μόλις αισθανθείτε πόνο. Είναι πιο πιθανό να τον νικήσετε με μικρότερη δόση φαρμάκου.
  • Αποφύγετε φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη ή πολλαπλά συστατικά. Αυτά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους. Αυτό είναι τι συμβαίνει όταν παίρνετε φάρμακα πάρα πολύ συχνά ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επιδεινώσετε την κατάστασή σας, όχι να την βελτιώσετε.

5 τύποι πονοκεφάλων και πώς να τους κάνετε να εξαφανιστούν!

5 τύποι πονοκεφάλων και πώς να τους κάνετε να εξαφανιστούν!

Αυτοί είναι οι 5 τύποι πονοκεφάλων και πώς να τους κάνετε να εξαφανιστούν!

Υπάρχει άνθρωπος που να μην είχε ποτέ πονοκέφαλο; Μερικές φορές, μπορούμε να λύσουμε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα μόνοι μας, ενώ κάποιες άλλες πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα γιατρό.

Δείτε παρακάτω έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να αναγνωρίσετε κάθε είδος πονοκεφάλου και πώς να ανακουφιστείτε από αυτόν.

Κεφαλαλγία τάσης

Αυτό είναι το πιο συχνό είδος πονοκεφάλου στον κόσμο: ο καθένας τον έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Συμπτώματα: Συνήθως, είναι ένας ήπιος παλλόμενος πόνος. Προκαλούν την αίσθηση, ότι φοράτε μια σφιχτή ζώνη γύρω από το μέτωπό σας. Συνήθως, η ένταση του πόνου αυξάνεται από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

5 τύποι πονοκεφάλων
Αιτίες: Οι παράγοντες που φαίνεται να συμβάλλουν στην ένταση των πονοκεφάλων είναι το έντονο στρες, η κούραση, η κακή στάση του σώματος και το να κρατάτε το κεφάλι σας σε ακατάλληλη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι τάσεως είναι σπάνιοι και συχνά συνδέονται με τραύματα στο κεφάλι ή τον λαιμό.

Θεραπεία: Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε κατάλληλο παυσίπονο, αλλά θα πρέπει να το κάνετε μόνο περιστασιακά. Αν οι πονοκέφαλοι εμφανίζονται συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Επίσης, προσπαθήστε να είστε σωματικά δραστήριοι, τεντώστε τους ώμους και το λαιμό σας και προσπαθήστε να περνάτε αρκετό χρόνο έξω.

Πονοκέφαλος από παραρρινοκολπίτιδα

Αυτό το είδος της κεφαλαλγίας προκαλείται από ιγμορίτιδα. Συχνά, συνοδεύεται από πυρετό, πρήξιμο του προσώπου και ένταση στο μέτωπο και τα ζυγωματικά.

Συμπτώματα: Νιώθετε μια μεγάλη πίεση στο μέτωπο στην περιοχή των φρυδιών και κάτω από τα μάτια. Συνήθως, ο πόνος γίνεται πιο έντονος, όταν κουνάτε το κεφάλι σας απότομα. Επίσης, μπορεί να έχετε μπουκωμένη μύτη ή συνάχι και να αισθάνεστε κούραση.

Αιτίες: Αυτό το είδος της κεφαλαλγίας προκαλείται από ιγμορίτιδα. Επίσης, είναι κοινή επιπλοκή μετά από ένα κρύωμα ή αποτέλεσμα εποχικής αλλεργίας.

Θεραπεία: Τέτοιου είδους πονοκέφαλοι σπάνια φεύγουν από μόνοι τους. Εάν έχετε αλλεργία, τα αντιισταμινικά μπορεί να βοηθήσουν. Σε άλλες περιπτώσεις συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ημικρανία

Όλα τα συμπτώματα αυτής της σοβαρής κεφαλαλγίας συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου που εξελίσσεται σε 4 στάδια.

Αιτίες: Οι ημικρανίες συχνά σχετίζονται με παραβiαση των μεταβολικών διεργασιών και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο. Επίσης, μπορεί κάποιος να κληρονομήσει μια γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη ημικρανιών.

Θεραπεία: Προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για την καταπολέμηση των ημικρανιών, αλλά υπάρχουν αρκετές θεραπείες για την μείωση των συμπτωμάτων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να πάρετε το σωστό φάρμακο.

Αθροιστική κεφαλαλγία

Τέτοιου είδους πονοκέφαλοι είναι σπάνιοι και επηρεάζουν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού. Είναι πέντε φορές πιο συχνοί στους άντρες από ό,τι στις γυναίκες.

Συμπτώματα: Η αθροιστική κεφαλαλγία μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο πίσω ή γύρω από τα μάτια, συνήθως στην μια πλευρά του κεφαλιού. Συχνά αναπτύσσεται κατά την διάρκεια του ύπνου. Επίσης, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα του ματιού, ευαισθησία στο φως και δακρύρροια. Ο πόνος συνήθως διαρκεί από 15 λεπτά έως 1 ώρα.

Πονοκέφαλος από μεθύσι

Αιτίες: Ακούμε πολλές διαφορετικές εκδοχές σχετικά με τους πονοκεφάλους μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Μια από αυτές υποστηρίζει, ότι το αλκοόλ προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό. Επιπλέον, το αλκοόλ προάγει την απώλεια νερού και την αφυδάτωση.

Θεραπεία: Η καλύτερη λύση είναι να πάρετε ένα παυσίπονο, να πιείτε άφθονο νερό και να κοιμηθείτε καλά. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί αν έχετε πονοκέφαλο ακόμα και μετά από μια μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να υποφέρετε από μια ήπιας μορφής ημικρανία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share