Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5+1 κακές συνήθειες που έχεις εν ώρα εργασίας!

Δες ποιες είναι και προσπάθησε να τις αποβάλλεις!

13 Οκτωβρίου 2019 14:37
5+1 κακές συνήθειες που έχεις εν ώρα εργασίας!

Περνάς τη μισή σου σχεδόν μέρα, αν το καλοσκεφτείς στον ίδιο χώρο με τους ίδιους ανθρώπους. Οι κινήσεις σου κι αυτές ίδιες, σχεδόν προβλέψιμες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και σωστές. Γιατί ξέρεις πως πολλές από αυτές τις συνήθειες που έχεις υιοθετήσει εντελώς μηχανικά, όχι μόνο σου προσθέτουν χρόνια αλλά βλάπτουν την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια σου; Τσέκαρε την παρακάτω λίστα.

Δείτε επίσης: Έσπασε το νύχι σου; Σου έχουμε τις λύσεις (πριν ουρλιάξεις)!

Αγγίζεις συνέχεια το πρόσωπό σου

Κατά 60% όταν το πληκτρολόγιο δεν παίρνει φωτιά γιατί διαβάζουμε ένα μεγάλο κείμενο ή γιατί περιμένουμε τον κύριο Δημήτρη να μας φτιάξει τον υπολογιστή που κόλλησε και είναι ένα βήμα πριν την ανατίναξη, τα χέρια μας βρίσκονται κάπου στο πρόσωπό μας. Είτε το στηρίζουν, είτε ακουμπούν διάφορα σημεία του, το αποτέλεσμα είναι ένα: Το αγγίζουν μεταφέροντας όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια που υπάρχουν στα χέρια, στο γραφείο και στο πληκτρολόγιό μας, στην επιδερμίδα μας. Αποτέλεσμα; Ερεθισμοί, μολύνσεις, φραγμένοι πόροι, λιπαρότητα και σπυράκια είναι μόνο μερικές από τις κακές συνέπειες. Plus: Ένα καθάρισμα πού και πού με υγρά μαντηλάκια, οινόπνευμα ή αντισηπτικό υγρό δεν βλάπτει.

Στην ίδια λογική πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου

Αντίστοιχα με τις φορές που ακουμπάς το πρόσωπό σου ασυναίσθητα, είναι και οι φορές που πιάνεις τα μαλλιά σου μέσα στην ημέρα. Βακτήρια και λιπαρότητα μεταφέρονται από τα δάχτυλα στις τρίχες των μαλλιών σου, με αποτέλεσμα να τα αισθάνεσαι αμέσως πιο βαριά και λαδωμένα.

Σπας τα σπυράκια σου

Είναι η στιγμή που βαριέσαι απίστευτα στο γραφείο και βγάζεις το μικρό καθρεφτάκι από την τσάντα σου για να τσεκάρεις πως όλα είναι οκ στο πρόσωπό σου. Ένα σπυράκι έχει κάνει την εμφάνισή του. ΟΧΙ, δεν είναι θέλημα Θεού να το σπάσεις μόνη σου με τα χεράκια σου. Οι δερματολόγοι τονίζουν πως βάζοντας τα χέρια σου- που έχουν εκατομμύρια βακτήρια- στο πρόσωπό σου, μπορεί να προκαλέσεις την εμφάνιση περαιτέρω μόλυνσης, φλεγμονής, που μπορούν να αφήσουν ακόμη και ουλές.

Η κακή στάση του σώματος

Κάθεσαι σε αυτή την καρέκλα- μπροστά από έναν υπολογιστή συνήθως- τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά. Το θέμα είναι κάθεσαι σωστά; Η κακή στάση σώματος μπορεί να σου προκαλέσει πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Ρύθμισε την καρέκλα σου στο σωστό ύψος, ώστε να μην κάνεις καμπούρα, ούτε να αναγκάζεσαι να σηκώνεις ψηλά το κεφάλι σου για να δεις την οθόνη του υπολογιστή. Έπειτα, φρόντισε η σπονδυλική σου στήλη να είναι ίσια ακουμπώντας στην πλάτη της καρέκλας και να σηκώνεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να κάνεις μικρά διαλείμματα περπατήματος.

Τρως τα νύχια και τα πετσάκια σου

Κι όταν τα χέρια σου δεν ακουμπούν το πρόσωπο ή δεν είναι ανάμεσα στα μαλλιά σου, τότε σίγουρα το να τρως τα νύχια σου παίζει πολύ ως σενάριο. Το ξέρω πως είναι άκρως νευρωτική- εθιστική συνήθεια, κάποιοι τη θεωρούν αγχολυτική, σίγουρα όμως το αποτέλεσμά της δεν είναι καθόλου κολακευτικό όσον αφορά τα άκρα σου, όταν θα φύγεις από το γραφείο και θα βγεις στον έξω κόσμο.

Δεν πίνεις νερό

Δεν χρειάζεται να ιδρώσεις ή να χύσεις τόνους ιδρώτα στο γυμναστήριο, πόσο μάλλον να διψάσεις, γα να πιεις νερό. Και αυτό στο λέω εγώ που αν σε ένα χώρο δεν πίνω νερό είναι στο γραφείο. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ! Πάρε ένα δικό σου παγούρι, ένα γυάλινο μπουκάλι, ένα ιδιαίτερο ποτήρι (όπως της Κέλλυς), κόλλα πάνω στον υπολογιστή σου μικρά χαρτάκια ή βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου για να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό. Θα τα καταφέρεις, είμαι σίγουρη.

Extra Bonus: Αγχώνεσαι περισσότερο απ΄όσο πρέπει

Άγχος και πίεση: Το δίπτυχο για να γεράσεις πριν από την ώρα σου. Δεν θα σου πω πως υπάρχουν μαγικά φίλτρα ή ραβδιά που το εξαφανίζουν. Θα σου πω όμως, πως μπορείς να το διαχειριστείς. Όλοι μπορούμε να το διαχειριστούμε, όπως έχουμε διαχειριστεί και άλλα πράγματα στη ζωή μας. Αρκεί να το θέλουμε. Plus: Πολλοί δερματολόγοι συνδέουν τις ορμόνες που αυξάνονται λόγω του στρες με αυτές που ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής και πολλών ακόμη προβλημλάτων στην επιδερμίδα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share