Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9+1 μυστικά ομορφιάς από τη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα!

Ποια είναι;

9 Οκτωβρίου 2019 12:55
9+1  μυστικά ομορφιάς από τη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα!

Η Αιγύπτια βασίλισσα Κλεοπάτρα είναι γνωστή ως η πιο όμορφη γυναίκα της ανθρώπινης ιστορίας.
Για αιώνες οι άνθρωποι θαυμάζουν την ομορφιά της Κλεοπάτρας, τα ταλέντα της και το σώμα της.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το απόλυτο τρικ για να φαίνονται τα μάτια σας μεγαλύτερα!

Αλλά πιθανόν γνωρίζεις ότι κανείς δεν δείχνει έτσι χωρίς την βοήθεια από μερικά μαγικά μυστικά ομορφιάς. Είχε την πιο εντυπωσιακή και χρήσιμη ρουτίνα ομορφιάς. Το υπέροχο δέρμα της Κλεοπάτρας έδειχνε έτσι χάρις τα μπάνια με γάλα και μέλι που έκανε.

Ένα από τα πιο διάσημα μυστικά ομορφιάς της ήταν ότι κοιμόταν με μια χρυσή μάσκα στο πρόσωπο της. Εκτός όμως από αυτό, είχε και αρκετά tips ομορφιάς που είναι πολύ οικονομικά και θα σε βοηθήσουν απίστευτα.

Διάβασε τα παρακάτω!

Μπάνια με γάλα

Για το μπάνιο της η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε ένα μείγμα από γάλα από νεαρή γαϊδούρα με φρέσκο μέλι και αμυγδαλέλαιο. Αυτό ήταν το μυστικό της για δέρμα που λάμπει. Για να το ετοιμάσεις, ανακάτεψε μισή κούπα μέλι με 3 κούπες γάλα και πρόσθεσε 5 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, ρίξε το μείγμα στο μπάνιο σου και κάνε το δέρμα σου απαλό και μεταξένιο.

Μάσκα προσώπου με σταφύλι

Αυτή η μάσκα χρησιμοποιούνταν συνήθως για πολύ το μαυρισμένο δέρμα. Για να το ετοιμάσεις, κοπάνισε πράσινα σταφύλια με το γουδί ή με το multi, πρόσθεσε λίγο μέλι και ανακάτεψε τα καλά. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και άφησε τη για 15 λεπτά. Ξέβγαλε με νερό.

Scrub για πρόσωπο και σώμα με θαλασσινό αλάτι

Το scrub με θαλασσινό αλάτι ήταν το φυσικό scrub που χρησιμοποιούσε για να κάνει απολέπιση στο πρόσωπο και στο σώμα. Είναι είναι θαυμάσιος τρόπος για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και να κάνεις το δέρμα σου απαλό και λαμπερό. Μπορείς να το δοκιμάσεις μετά από το μπάνιο με γάλα.

Ροδόνερο ως toner

Πλύνε το πρόσωπο σου το πρωί με ροδόνερο και το βράδυ χρησιμοποίησε το σαν φυσικό toner. Το ροδόνερο θα κάνει την επιδερμίδα σου απαλή και θα τη ενυδατώσει με φυσικό τρόπο. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις λίγο ροδόνερο στο πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια μια ζεστής ημέρας, θα βοηθήσει στην ενυδατώσει το δέρμα σου και θα το διατηρήσει μεταξένιο. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως βάση πριν το make–up για να έχεις καλυτέρα αποτελέσματα και όλη την ημέρα να μυρίζεις υπέροχα!

Μηλόξυδο για καθαριστικό

Το ξύδι προάγει την κυκλοφορία του δέρματος και ρυθμίζει το pH του. Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε για να καθαρίσει το πρόσωπο της. Για να το ετοιμάσεις βάλε ¼ της κούπας μηλόξυδο σε μια λεκάνη γεμάτη με χλιαρό νερό, ξέβγαλε το πρόσωπο σου καλά και άφησε το να στεγνώσει μόνο του χωρίς πετσέτα.

Κόκκινη ώχρα για κραγιόν

Η κόκκινη ώχρα μαζί με λίπος χρησιμοποιούνταν για να χρωματίσουν τα χείλη της και να τα κάνουν έντονα για να ξεχωρίζουν.

Χένα για μανό

Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα για τα νύχια της χρησιμοποιούσε ένα φυσικό μανό, τα έβαφε με χένα που τα προστατεύει και δίνει στα νύχια ένα υπέροχο κόκκινο προς καφέ χρώμα.

Μάσκα για το πρόσωπο με μέλι

Το μέλι είναι ότι πρέπει για το δέρμα σου χάρη στις αντιβακτηριδιακές του δράσεις. Έχει πολλά θετικά, προλαμβάνει και προστατεύει από την ακμή, αργεί τη γήρανση το δέρματος, είναι απίστευτα ενυδατικό και έτσι βοηθά στη λάμψη του προσώπου και στο να ανοίξει τους πόρους του δέρματος.

Η θεραπεία της Κλεοπάτρας για κατεστραμμένα μαλλιά

Ανακάτεψε 3 κουταλιές της σούπας μέλι με μια κουταλιά καστορέλαιο (ή ελαιόλαδο) άπλωσε το μείγμα σε φρεσκοπλυμένα μαλλιά και άφησε το για 5 με 15 λεπτά, μετά ξέπλυνε καλά. Βοηθάει πολύ στο να δώσει τη λάμψη και την απαλότητα που χρειάζονται τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Η κρέμα προσώπου της Κλεοπάτρας

Υπέροχη κρέμα για κάθε τύπο δέρματος. Για να την ετοιμάσεις ζέστανε 2 κουταλιές κερί μέλισσας μαζί με μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο μέχρι να λιώσει και τότε πρόσθεσε 2 κουταλιές χυμό aloe vera και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Μπορείς να προσθέσεις και βιταμίνη Ε αν θέλεις. Μόλις η κρέμα κρυώσει, μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου μια εβδομάδα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τελείωσε το ρουζ; Υπάρχει λύση!

Ποια είναι τα tips για να μυρίζεις ωραία όλη μέρα; 

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς & υγείας στο Athensmagazine.gr

 

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share