Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη!

Ιδού!

10 Οκτωβρίου 2019 08:40
Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη!

Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη! Οι 3 χρυσοί κανόνες για να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο, να επιβραδύνουμε το γήρας και να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς!

Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.

Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός. Η μεσογειακή συνταγή για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού!

Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:

  • 4 θερμίδες
  • 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 0,1 γραμμάρια λίπους
  • 0,6 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών
  • 0,1 γραμμάρια ζάχαρης

Επίσης παρέχουν:

  • το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
  • το 22% της βιταμίνης C
  • το 17% της βιταμίνης Α

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκινος βοτανο

Βότανο: Οφέλη του μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου

Πρόληψη του καρκίνου

Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.

Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.

Πρόληψη του διαβήτη

Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Καρκίνος πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Καρκίνος πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Ο καρκίνος του πρωκτού είναι μια σπάνια πάθηση. Εκδηλώνεται συνήθως στο πρωκτικό κανάλι από το οποίο κατά την αφόδευση οδεύουν τα κόπρανα από το ορθό έντερο προς τα έξω. Σιρόπι Τζίντζερ! Ο καλύτερος τρόπος για να το παρασκευάσετε για πρόληψη καρκίνου και μείωση χοληστερόλης!

Η έγκαιρη διάγνωση που είναι δυνατή στον καρκίνο του πρωκτού επιτρέπει την επιτυχία της θεραπείας και την ίαση. Οι μεταστάσεις του καρκίνου αυτού είναι σπάνιες και συμβαίνουν μόνο στο 15% των ασθενών, συνήθως στους πνεύμονες και στο συκώτι.

Οι αιτίες πρόκλησης του καρκίνου του πρωκτού δεν είναι γνωστές. Η εμφάνιση νέων περιστατικών κάθε χρόνο, δηλαδή η επίπτωση της νόσου παρουσιάζει αύξηση.

Οι λόγοι της αύξησης της επίπτωσης της νόσου δεν είναι ξεκάθαροι. Ένας πιθανός λόγος μπορεί να είναι η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ανθρώπων που συνοδεύεται από αύξηση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο του πρωκτού.

Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα που προκαλεί ο καρκίνος του πρωκτού περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Πόνος, φαγούρα ή αίσθημα πίεσης στην περιοχή του πρωκτού

Απώλεια αίματος από τον πρωκτό ή το ορθό έντερο

Οζίδιο ή μεγαλύτερη μάζα στην περιοχή του πρωκτού

Θα σας βοηθήσουν: Αυτές είναι οι τροφές που προλαμβάνουν την πρόωρη εμμηνόπαυση!

Καρκίνος πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Υπάρχουν και διάφορες άλλες παθήσεις όπως για παράδειγμα οι αιμορροΐδες, το συρίγγιο, οι ραγάδες που μπορούν να προκαλέσουν τα εν λόγω συμπτώματα. Για αυτό η ύπαρξη των εν λόγω συμπτωμάτων δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχει μια κακοήθης πάθηση αλλά σημαίνει ότι απαιτείται ιατρική εξέταση.

Σε ορισμένους ανθρώπους υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες τους να προσβληθούν από καρκίνο του πρωκτού. Οι καταστάσεις αυτές ονομάζονται παράγοντες κινδύνου.

Στους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του πρωκτού περιλαμβάνονται:

Η ηλικία: Η αύξηση της ηλικίας συνοδεύεται από αύξηση του κινδύνου προσβολής από τον καρκίνο του πρωκτού. Τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν σε άτομα άνω των 50 ετών

Το φύλο: Ο καρκίνος του πρωκτού είναι συχνότερος στις γυναίκες

Το σεξ: Άτομα με πολλαπλούς ερωτικούς και άτομα που κάνουν πρωκτικό σεξ έχουν αυξημένες πιθανότητες προσβολής από τη νόσο

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV, Human Papilloma Virus): Ο ιός μεταδίδεται κατά το σεξ. Δημιουργεί οξυτενή κονδυλώματα. Αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του πρωκτού και του τραχήλου της μήτρας

Πρωκτικό συρίγγιο: Πρόκειται για παθολογικό κανάλι που αρχίζει από τον πρωκτικό σωλήνα και καταλήγει στο δέρμα της περιοχής γύρω από τον πρωκτό. Συχνά από αυτό βγαίνει υγρό ή πύο που λερώνει τα εσώρουχα. Προκαλεί ενοχλήσεις, φαγούρα και ερεθισμό των εξωτερικών ιστών. Αυξάνει τον κίνδυνο γένεσης καρκίνου του πρωκτού

Κάπνισμα: Οι καπνιστές έχουν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του πρωκτού

Ασθένειες και φάρμακα που μειώνουν την άμυνα του οργανισμού (ανοσοκατασταλτικά): Άτομα με παθήσεις που μειώνουν την άμυνα του οργανισμού όπως το AIDS, άτομα που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση οργάνων και η χρόνια χορήγηση φαρμάκων που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα όπως για παράδειγμα τα κορτικοστεροειδή, αυξάνουν τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο του πρωκτού!

Η πρόληψη είναι χρήσιμη τόσο για τους ανθρώπους που έχουν παράγοντες κινδύνου όσο και για τους υπόλοιπους διότι η νόσος μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και όταν οι εν λόγω παράγοντες δεν υπάρχουν.

Για την πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού βοηθούν τα ακόλουθα:

Αποφυγή της πρωκτικής συνουσίας η οποία συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού HPV των ανθρωπίνων θηλωμάτων και HIV του AIDS

Περιορισμός του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων. Οι πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής από τους ιούς HPV και HIV

Χρήση προφυλακτικού. Το προφυλακτικό προστατεύει από τον ιό αλλά δεν προστατεύει πλήρως από τον ιό HPV

Αποφυγή του καπνίσματος
Η εξέταση κυττάρων από την περιοχή του πρωκτού είναι σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς ένα αποτελεσματικό μέτρο για την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του πρωκτού.

Η κυτταρολογική εξέταση του πρωκτού, δηλαδή κάτι ανάλογο όπως το τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα που δεν έχουν συμπτώματα της νοσου αλλά έχουν παράγοντες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο όπως οι ασθενείς με AIDS, οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες και άλλοι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share