Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σιρόπι Τζίντζερ! Ο καλύτερος τρόπος για να το παρασκευάσετε για πρόληψη καρκίνου και μείωση χοληστερόλης!

Ιδού!

2 Οκτωβρίου 2019 18:16
Σιρόπι Τζίντζερ! Ο καλύτερος τρόπος για να το παρασκευάσετε για πρόληψη καρκίνου και μείωση χοληστερόλης!

Σιρόπι Τζίντζερ! Ο καλύτερος τρόπος για να το παρασκευάσετε για πρόληψη καρκίνου και μείωση χοληστερόλης! Πώς το τζίντζερ και το γάλα θα σε βοηθήσουν να κόψεις «μαχαίρι» το τσιγάρο!

Πώς σας αρέσει να φτιάχνετε το Tζίντζερ σας; Μπορεί να σας αρέσει να το σοτάρετε και να το ψήνετε στα φαγητά σας ή να παρασκευάζετε με αυτό ένα αφέψημα (τσάι) τζίντζερ. Υπάρχουν αμέτρητοι ακόμα τρόποι για να απολαύσετε αυτό το πολύ αγαπημένο μπαχαρικό, με νέες συνταγές να εμφανίζονται συνεχώς.

Αν δεν έχετε το χρόνο να ετοιμάσετε γεύματα με τζίντζερ ή ροφήματα κάθε φορά που νιώθετε λίγο άρρωστοι, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε ένα σιρόπι για πολλές ασθένειες που μπορείτε να το αποθηκεύσετε για εβδομάδες στο ψυγείο σας.

Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι αρκετά γνωστό για την θεραπεία παθήσεων του στομάχου, όπως τη ναυτία, την πρωινή αδιαθεσία, τους κολικούς, τις στομαχικές διαταραχές, τα αέρια και τη διάρροια. Εκτός από αυτά έχει ένα πλήθος επιπλέον οφελειών που δεν έχουν εκτιμηθεί όπως πρέπει (1).

Λιγότερο γνωστά οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Το τζίντζερ έχει την ικανότητα να μειώνει την αορτική αθηροσκληρωτική βλάβη, τα τριγλυκεριδία του πλάσματος, την χοληστερίνη και τις λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας (LDL). Επίσης, έχει την ικανότητα να αναστέλλει την βιοσύνθεση της χοληστερίνης (2). Γι’ αυτό ο καρκίνος θερίζει… (Διαβάστε το όλοι)

Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει επίσης αποδειχθεί πως βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη μέσω της ανοχής στη γλυκόζη και της αύξησης της παραγωγής ινσουλίνης. Ακόμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν συστατικά σε αυτή τη ρίζα που δίνει πολλές ελπίδες για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το περιοδικό Journal of Arthritis and Rheumatism δημοσίευσε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι δύο ποικιλίες του τζίντζερ, τα Zingiber officinale και Alpinia galanga, μετριάζουν τον πόνο στα γόνατα από την ορθοστασία και το περπάτημα, καθώς και μετριάζουν τον χρόνιο πόνο από την οστεοαρθρίτιδα (3).

Σιρόπι Τζίντζερ για κάθε Ασθένεια

Καταναλώστε μια κουταλιά από αυτό το σιρόπι όταν οι αρθρώσεις σας πονάνε ή νιώθετε ενοχλήσεις στο στομάχι σας.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια τζίντζερ (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
  • 7 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 2 φλιτζάνια φιλτραρισμένο νερό

Οδηγίες:

Βράζουμε το φιλτραρισμένο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του τζίντζερ από το νερό με ένα σουρωτήρι. Φτιάχνουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας μισό φλιτζάνι άπο το εκχύλισμα του τζίντζερ που παρασκευάσαμε μαζί με το ανθρακούχο νερό, το χυμό λάιμ και το μέλι.

Έρευνα που πραγματικά σοκάρει: Το ρόφημα θάνατος! Πίνεις καρκίνο!

Έρευνα που πραγματικά σοκάρει! Αυτό είναι το ρόφημα θάνατος! Πίνεις καρκίνο! Ανασταίνει ακόμα και νεκρούς! Και όμως το ρόφημα αυτό δεν το γνωρίζει κανείς!

Ιλιγγιώδη ποσά από το μάρκετινγκ των ανταγωνιστικών εταιριών για να διαφημισθούν οι κάψουλες (κυρίως του espresso) καφέ που υπόσχονται στα γρήγορα ένα σφηνάκι από την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως εδώ παραμονεύει μια τοξική-καρκινογόνα παγίδα.

Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.

Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.

«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Πρόωρα σημάδια που δείχνουν την ανάπτυξη του καρκίνου στο σώμα μας!

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.
Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:

*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)

*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml

*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml

*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml

«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos. Η μεσογειακή συνταγή για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού!

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες. Αν έχετε αυτή την αίσθηση το βράδυ.. τότε μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό!

Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία.

Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.
Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share