Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάθεστε πάνω από 15 λεπτά στην λεκάνη της τουαλέτας; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε!

Προσοχή!

2 Σεπτεμβρίου 2019 11:55
Κάθεστε πάνω από 15 λεπτά στην λεκάνη της τουαλέτας; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε!

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν κάθεστε πάνω από 15 λεπτά στο κάθισμα της τουαλέτας σημαίνει ότι έχετε κάποια σοβαρά θέματα.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν το παίρνετε στα σοβαρά, αλλά αν σας συμβαίνει και εσάς αυτό, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο ώστε να γνωρίζετε τις αιτίες και τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν. Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν κάθεστε πάνω από 15 λεπτά στο κάθισμα της τουαλέτας. Ρίξτε ξύδι στο καζανάκι της τουαλέτας σας και πατήστε το! Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί!

Τι σημαίνει το οτι κάθεστε στη τουαλέτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Εάν ξοδεύετε περισσότερο από 15 λεπτά στην αφόδευση, αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη κάποιο πρόβλημα με το σύστημα σας . Η αφόδευση δεν θα πρέπει να είναι μια μακρά και παρατεταμένη διαδικασία . Στην πραγματικότητα, πρέπει να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα μας μόνο όταν είναι πολύ απαραίτητο.

Αν κάθεστε για ώρα στην τουαλέτα χωρίς να κάνετε τίποτα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Οι σβώλοι των αιμοφόρων αγγείων γύρω από την περιοχή του πρωκτού μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο. Μπορεί ακόμη και να αιμορραγήσουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μην χάνετε το χρόνο σας στην τουαλέτα.

Το κύμα περισταλτισμού είναι μια προοδευτική και επαναλαμβανόμενη σύσπαση που επιτρέπει στο σώμα μας να μεταφέρει τα κόπρανα κατά μήκος του εντέρου μας, καθώς και προκαλεί την παρόρμηση για την αφόδευση. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αφοδέψετε, όταν αισθάνεστε την άμεση παρόρμηση υπάρχουν πιθανότητες να αντιμετωπίσετε ένα αντίστροφο περισταλτισμό.

Δυσκολία στην αφόδευση

Κάποιες φορές η αφόδευση γίνεται πολύ δύσκολα και πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη πίεση. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί, καθώς η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει μια-δυο ώρες. Αν συχνά σας παίρνει περισσότερο από 10-15 λεπτά από ό, τι επιβάλλεται αυτό σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά με εσάς.

Προσθέστε αφθονία ινών στη διατροφή σας.

Το οτι ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στην τουαλέτα αυτός είναι ένας δείκτης δυσκοιλιότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε αφθονία ινών στα γεύματά σας. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 38 γραμμάρια φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Το στρες μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός λόγος για τη δυσκοιλιότητα.

Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα απομακρύνει τη δυσκοιλιότητα.

Η κατανάλωση καφέ το πρωί θα σας βοηθήσει στην διαδικασία αφόδευσης , καθώς θα τροφοδοτήσει τις περικοπές των μυών που εμπλέκονται στο κύμα περισταλτισμού. Αυτό θα σας διευκολύνει στην αφόδευση, και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Ο λόγος που ο καφές πολλές φορές μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα είναι εκπληκτικός!

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, πολλές φορές μας δημιουργεί πόνους στην κοιλιά και μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα. Φυσικά, αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να μας κάνουν να σταματήσουμε να πίνουμε καφέ.

Βασικά, πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ ακριβώς μετά το φαγητό, επειδή βοηθάει στην πέψη. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τον καφέ να μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα; Πόσοι καφέδες βλάπτουν την καρδιά μας;

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο καφές βοηθάει στην εντερική λειτουργία, αλλά δεν ξέρουν πού οφείλεται αυτό.

Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο λόγος που ο καφές μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με την The Washington Post, το 30% των ανθρώπων νιώθουν την ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα μετά την κατανάλωση καφέ. Αλλά γιατί;

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, αλλά και ο ντεκαφεϊνέ καφές έχει ακριβώς την ίδια επίδραση.

Λοιπόν, οι επιστήμονες έχουν βρει ότι ο καφές διεγείρει το απομακρυσμένο παχύ έντερο, το οποίο είναι το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου.

Αυτό σημαίνει ότι όταν διεγείρεται το απομακρυσμένο κόλον, ωθεί τα απορρίμματα να βγαίνουν πιο γρήγορα από το σώμα, δημιουργώντας την ανάγκη να πάμε στην τουαλέτα.

Αλλά γιατί ο καφές διεγείρει το απομακρυσμένο κόλον; Σύμφωνα με το Men’s Health, ο καφές μπορεί να τονώσει την παραγωγή ορμονών.

Η μοτιλίνη (μια ορμόνη που διεγείρει τις εντερικές συσπάσεις), καθώς και η γαστρίνη (μια ορμόνη που προκαλεί έκκριση οξέος στο στομάχι) μπορούν επίσης να έχουν την ίδια επίδραση.

Η Washington Post αναφέρει ότι το χλωρογενικό οξύ στον καφέ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή γαστρικού οξέος στο στομάχι.

Όταν τα επίπεδα γαστρικού οξέος αυξάνονται, το στομάχι γυρίζει τα περιεχόμενα του πιο γρήγορα, σπρώχνοντάς τα προς τα έντερα και τελικά στο παχύ έντερο.

Επίσης, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάποιες από τις άλλες χημικές ουσίες που περιέχονται στον καφέ μπορεί να επιταχύνουν την λειτουργία του εντέρου, αλλά δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο ποιες χημικές ουσίες είναι υπεύθυνες.

Παρόλο που η καφεΐνη μπορεί να μην είναι ο κύριος ένοχος που μας στέλνει στην τουαλέτα, η The Huffington Post αναφέρει ότι μπορεί να έχει καθαρτική δράση, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διεγείρει τις μυϊκές συστολές στο παχύ έντερο, ειδικά σε ανθρώπους με πιο ευαίσθητα έντερα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Ο 11χρονος που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καφέ!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share