Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Ρίξτε ξύδι στο καζανάκι της τουαλέτας σας και πατήστε το! Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί!

Απίστευτο!

26 Αυγούστου 2019 13:51
Ρίξτε ξύδι στο καζανάκι της τουαλέτας σας και πατήστε το! Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί!

Αν κάνετε αυτό το κόλπο δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί, ρίξτε ξύδι στο καζανάκι της τουαλέτας σας και πατήστε το!

Ποιος δε θέλει να έχει ένα σπίτι καθαρό, με όμορφη μυρωδιά και ειδικά στους χώρους εκείνους που συνήθως μαζεύονται τα πιο πολλά και επικίνδυνα μικρόβια.

Και επειδή δε γίνεται συνέχεια να έχετε καθαριστές που θα σας παρέχουν αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να μάθετε ορισμένες εναλλακτικές ώστε να είστε καλλυμένοι και να μην εξαρτάστε συνεχώς από επαγγελματίες του είδους.
Αυτό που θα χρειαστείτε για να απομακρύνετε τη βρωμιά από την τουαλέτα σας, είναι ξύδι και μαγειρική σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα.

Ζεστένετε ένα φλυτζάνι ξύδι στους 40 βαθμούς Κελσίου και μετά προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα. Έπειτα θα ρίξετε το διάλυμα στη δεξαμενή για το καζανάκι και θα το αφήσετε για κάποιες ώρες. Καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία βράδυ, ώστε να μείνει αρκετά και να καθαρίσει πιο βαθιά την περιοχή. Για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαναλάβετε τακτικά.

Ρίξτε ξύδι στο καζανάκι

Χρήση χωρίς σόδα/ιωδιούχο διάλυμα:

Αδειάστε τη δεξαμενή για το καζανάκι και κλείστε την παροχή του νερού. Σκουπίστε την εσωτερική της επιφάνεια και στη συνέχεια απλώστε ένα πανί ποτισμένο με ξύδι στη βρώμικη περιοχή. Μετά από 2-6 ώρες καθαρίστε την περιοχή με ένα σφουγγάρι. Κατά προτίμηση όχι μεταλλικό.

Οι καθαριστικές ιδιότητες του ξυδιού:

Διαλύει τα άλατα
Καθαρίζει τα μεταλλικά μέρη από τη σκουριά
Καθώς εξατμίζεται, μαζί του διώχνει τις δυσάρεστες οσμές
Plus

Αν καταναλώνετε ξύδι στα φαγητά...

Διαλύει τις πέτρες στα νεφρά
Εξωντώνει τα βακτήρια που προκαλούν εντερικές δυσλειτουργίες, όπως το Shigella και E.Coli

Σας αφορά: Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης!

Σας αφορά: Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης!

Από τα χειρότερα πράγματα σε μια κουζίνα είναι η δυσάρεστη μυρωδιά που μπορεί να προέρχεται από το νεροχύτη. Ένα κόλπο για να καθαρίσετε τους βουλωμένους σωλήνες ή τις φραγμένες υδρορροές!

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας.

Σας αφορά: Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα ο νεροχύτης!

Γι' αυτό θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας
Τι να κάνετε:
Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.
Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Τι πρέπει να κάνετε για να μη βουλώσει ποτέ ο νεροχύτης σας!

Μία φορά το μήνα (τουλάχιστον) παλεύεις να ξεβουλώσεις τον νεροχύτη με κάθε τρόπο. Δεν είναι λύση αυτό. Πρέπει να δοκιμάσεις τη συνταγή που θα σου προτείνουμε και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.
Τι θα χρειαστείς

1/2 φλ. μαγειρική σόδα

1/4 φλ. αλάτι

1 φλ. ζεστό ξίδι

Θα ανακατέψεις πρώτα το αλάτι με την μαγειρική σόδα.

undefined

Μετά σε μία λεκάνη θα τα αναμείξεις με το ξύδι. Πρέπει να είναι βαθύ το σκεύος που θα τα τοποθετήσεις γιατί αμέσως θα η σόδα θα φουσκώσει.

Μετά θα ρίξεις το μείγμα μέσα στον νεροχύτη και θα περιμένεις 15 λεπτά για να δράσει.

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο καλό θα ήταν να επαναλάβεις τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

Μετά τα 15 λεπτά άνοιξε τη βρύση στο ζεστό κι άφησέ την να τρέξει για 2 λεπτά

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share