Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λουίζα: Το ρόφημα που θα τονώσει τον οργανισμό σας!

Φτιάξτε το πιο δυνατό τονωτικό!

15 Αυγούστου 2019 15:06
Λουίζα: Το ρόφημα που θα τονώσει τον οργανισμό σας!

Αν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον οργανισμό σας και να τονωθείτε τώρα που η ζέστη σας καταβάλλει τότε πρέπει να φτιάξετε το ρόφημα λουίζας!

Ρόφημα λουίζας, με μια «λεμονάτη» θα λέγαμε γεύση και ένα πλούσιο άρωμα εσπεριδοειδών. Αυτό το υπέροχο τσάι είναι ότι πρέπει για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά κάθε είδους προβλήματα υγείας μεταξύ των οποίων κρυολογήματα, πόνους στις αρθρώσεις, διαταραχές ύπνου, πυρετό κ.α. Ρόφημα με μόνο 3 υλικά αυξάνει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε βάρος!

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα να τονώσετε τα επίπεδα ευεξίας, τότε σας έχουμε την λύση.

Το ρόφημα λουίζας, αποτελεί παράγωγο του ομώνυμου φυτού. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εκπληκτικό βότανο που εκτιμάται ευρέως για τις θεραπευτικές του δράσεις.

Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από πολλούς αιώνες στις περιοχές της Νότιας Αμερικής. ενώ στην Ευρώπη εισήχθη μέσω ρων Πορτογάλων και Ισπανών ερευνητών, μόλις τον 17ο αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα, η λουίζα εφαρμόζεται παγκοσμίως για καλλυντικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόφημα λουίζας εφαρμόζεται από την εναλλακτική ιατρική για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το βότανο διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αγχολυτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Έτσι, η τακτική κατανάλωση τσαγιού από λουίζα μπορεί να μας βοηθήσει στα παρακάτω:

Αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Η αποτοξίνωση είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία, αφού μέσω αυτής, απομακρύνονται όλες οι δυνητικές επιβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στο σώμα. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού σε βέλτιστα επίπεδα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η λουίζα είναι πλούσια σε φαινολικές ενώσεις. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία διακρίνονται για την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το οξειδωτικό στρες και να ενισχίεται η φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Αυτή η διεργασία, μας χαρίζει δυνατό ανοσοποιητικό.

Βοηθά στη απώλεια των περιττών κιλών
Όπως το πράσινο τσάι, έτσι και το ρόφημα λουίζας μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Σύμφωνα με μελέτες, έχει την ικανότητα να καταστέλλει την όρεξη, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφίμων και ειδικότερα γλυκά και ανθυγιεινά σνακ. Ταυτόχρονα, η τακτική κατανάλωση του ροφήματος διεγείρει την καύση του λίπους, ρυθμίζει τη μεταβολική δραστηριότητα του οργανισμού και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Καταπολεμά την αϋπνία και το στρες
Το ρόφημα λουίζας διακρίνεται για τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης και του στρες, χαλαρώνοντας το νου και το σώμα.

Επιπροσθέτως, μια σπουδαία ιδιότητα που έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της αϋπνίας, είναι το γεγονός, ότι διεγείρει την παραγωγή μελατονίνης στο σώμα. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη του οργανισμού, της οποίας τα επίπεδα, αυξάνονται καθώς πλησιάζει η νύχτα και φέρνονει υπνηλία.

Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούν ο οργανισμός παράγει όλο και λιγότερες ποσότητες μελατονίνης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διαταραχές ύπνου.

Έτσι, το γεγονός, ότι η λουίζα διεγείρει την παραγωγή αυτής της ορμόνης σε συνδυασμό με τα μηδενικά ποσοστά καφεΐνης (αντίθετα με το πράσινο τσάι) στη σύνθεση της, την καθιστούν ιδανικό ρόφημα για χαλάρωση του νου και του σώματος, δίνοντας τη δυνατότητα για έναν πιο ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο.

Αυπνία: Αιτίες, συμπτώματα και τρόποι αντιμετωπισης

Καταπολεμά τον πυρετό
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το ρόφημα λουίζας περιέχει ουσίες με ισχυρές αντιπυρετικές ιδιότητες, δηλαδή ενώσεις που μπορούν να μειώσουν άμεσα τον πυρετό

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στη λαϊκή ιατρική, η λουίζα έχει μακρά ιστορία ως αξιόπιστο αντιπυρετικό βότανο.

Η ικανότητα του βοτάνου να μειώνει τον πυρετό μαζί με τις αποκαταστατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το καθιστούν ένα εξαιρετικό τσάι για τη φυσική καταπολέμηση του υψηλού πυρετού και της ταχύτερης ανάρρωσης.

Απελευθερώνει τη ρινική συμφόρηση
Ακόμη ένα σημαντικό όφελος που προσφέρει στην υγεία το ρόφημα λουίζας, είναι η ικανότητα να απομακρύνει φυσικά τη βλέννα και τα φλέγματα με αποτέλεσμα την άμεση αποσυμφόρηση της αναπνευστικής οδού.

Φτιάξτε το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, χωρίς θερμίδες!

Η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να μοιάζει δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα για εκείνους που συνεχίζουν να γυμνάζονται και πρέπει να αναπληρώνουν τα υγρά που χάνουν.

Πέρα από το νερό και τα φρούτα, ένα δροσιστικό ρόφημα με καρπούζι, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας προσφέροντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, που μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση του οργανισμού μετά τη γυμναστική.Το καρπούζι άλλωστε ενυδατώνει περισσότερο και από το νερό..

Καταπολεμήστε την κόπωση αντιμετωπίζοντας τη βασική της αιτία, την αφυδάτωση. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι η βάση της σωστής ενυδάτωσης, καθώς η διατήρησή τους σε βέλτιστα επίπεδα βοηθά στην οξυγόνωση ολόκληρου του σώματος. Το νερό σε συνδυασμό με το καρπούζι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών και αυτό το πολύχρωμο «ελιξίριο» είναι ένα είναι ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε τις ποσότητες υγρών που καταναλώνετε.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι το καρπούζι έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, που βοηθούν το σώμα να διατηρήσει την ισορροπία των υγρών. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου, του ισχυρού αντιοξειδωτικού που βρίσκεται και στις ντομάτες.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργήστε ένα δροσερό και θρεπτικό ενεργειακό ποτό.

Συστατικά


- 2 φλιτζάνια κύβοι καρπούζι

- Χυμός και φλούδα ½ λάιμ

- 20 φύλλα βασιλικού

- Αλάτι Ιμαλαΐων για γεύση

- 4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο, ξεκινώντας με το καρπούζι. Στη συνέχεια γεμίστε το βάζο με νερό.

Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το στο ψυγείο από 3 έως 24 ώρες πριν το σερβίρισμα. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το υγρό στο ποτήρι, αφήνοντας τα στερεά συστατικά στο βάζο.

Το ρόφημα φυλάσσεται στο ψυγείο για έως δύο ημέρες

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share