«Τρόμαξα, γύρισα το κεφάλι»: Συγκλονίζει εργαζόμενη για τις τελευταίες στιγμές του Μαζωνάκη – Τον είδε όταν ξεκίνησε ο πανικός

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη μαρτυρία για τις τελευταίες ώρες του Γιώργου Μαζωνάκη παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα της εκπομπής «Νύχτα Αποκαλύψεων» με τον Πέτρο Κουσουλό. Πρώην εργαζόμενη στο ιατρείο της 56χρονης γιατρού περιέγραψε όσα, σύμφωνα με την ίδια, συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του περιστατικού που οδήγησε στον θάνατο του τραγουδιστή. Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε στις θεραπείες που πραγματοποιούνταν στον χώρο, στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν το προσωπικό, αλλά και στις στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν όταν η κατάσταση της υγείας του καλλιτέχνη επιδεινώθηκε.
Η τελευταία συνάντηση με τη νοσηλεύτρια και ο πανικός στο ιατρείο
Η πρώην εργαζόμενη ξεκίνησε τη μαρτυρία της μιλώντας για τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν στις θεραπείες και για τους προβληματισμούς που, όπως υποστήριξε, είχε αναπτύξει σχετικά με τη λειτουργία του. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή, ένα συγκεκριμένο μηχάνημα προκαλούσε ανησυχία στο προσωπικό, καθώς οι εργαζόμενες δεν γνώριζαν τον τρόπο χειρισμού του. «Όταν το πήρε, μας είπε ότι πήρε ένα μηχάνημα. Το δούλευε στην αρχή μια αναισθησιολόγος. Δεν μας άφηνε να πιάνουμε το μηχάνημα και ευτυχώς, θα πω τώρα. Δεν ξέραμε ούτε καν πώς δούλευε. Κάθε φορά στις θεραπείες και στα δύο δωμάτια υπήρχε ένα μόνιτορ που συνδέαμε για μετρήσεις, παλμούς, οξυγόνο, σφίξεις».
Η ίδια ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια ορισμένων θεραπειών υπήρχαν περιστατικά πτώσης της αρτηριακής πίεσης, τα οποία αντιμετωπίζονταν από το προσωπικό. Μάλιστα, περιγράφοντας τη δική της στάση απέναντι στη διαδικασία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ το φοβόμουν αυτό το μηχάνημα. Με φόβιζε η τεράστια ποσότητα αίματος που έβγαινε εκτός». Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε επίσης σε έλεγχο που, σύμφωνα με την ίδια, πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο το καλοκαίρι του 2025. Όπως υποστήριξε, ο έλεγχος διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, ενώ οι ελεγκτές δεν εισήλθαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το συγκεκριμένο μηχάνημα. Στη συνέχεια, η μάρτυρας περιέγραψε την τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Γιώργο Μαζωνάκη, μία ημέρα πριν από τον θάνατό του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο τραγουδιστής έφτασε στο ιατρείο στις 17:00 και, αφού συνομίλησε με τη γιατρό, επέλεξε να πραγματοποιήσει μόνο υδροθεραπεία.
Η ίδια θυμήθηκε ότι ο καλλιτέχνης ήταν ευδιάθετος, αν και έδειχνε κουρασμένος, ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας ζήτησε να ανοίξουν ένα παράθυρο. «Ήταν καλά, ήταν ήσυχος, την ήθελε τη θεραπεία. Ήταν πάρα πολύ καλός. Φαινόταν κουρασμένος, αλλά ευχάριστος. Κοιμήθηκε για μισή ώρα και μετά μου είπε “θα τα πούμε την επόμενη ημέρα”. Προφανώς, “θα τα πούμε αύριο”. Είχε κανονίσει να κάνει ίνους την Τετάρτη». Το επόμενο απόγευμα, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, η εργαζόμενη επέστρεψε στο ιατρείο περίπου στις 15:00, όταν η θεραπεία του τραγουδιστή είχε ήδη ξεκινήσει. Η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή και η ίδια κατευθύνθηκε σε άλλον χώρο, όπου πραγματοποιούνταν παράλληλα διαφορετική θεραπεία. Όπως ανέφερε, λίγο αργότερα άκουσε να ζητούν βοήθεια και στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση. «Εγώ τον είδα όταν ξεκίνησε ο πανικός, γύρω στις 4, που φώναξαν και τον γιατρό. Μπήκε στο δωμάτιο βιαστικός γιατί κατάλαβε ότι δεν πήγαινε κάτι καλά. Γύρω στις 4:10 ήρθε η γιατρός και μου λέει “θα κάνεις ένα τηλέφωνο στην αναισθησιολόγο να ζητήσεις αν υπάρχει αντίδοτο της προποφόλης”. Μου είπε εκείνη ότι δεν υπάρχει αντίδοτο».
Η νοσηλεύτρια συνέχισε περιγράφοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης του περιστατικού, αλλά και τη στιγμή που αντίκρισε τον τραγουδιστή. «Έψαχνε στο ιατρείο, βρήκε απινιδωτή, τον πήρε δίπλα. Ξαναέρχεται πάλι και μου λέει “να πάρω τον κατασκευαστή γιατί δεν δουλεύει”. Τον έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση. Τότε τον είδα. Τρόμαξα, γύρισα το κεφάλι. Ήταν πάρα πολύ χλωμός, σχεδόν άσπρος. Ο γιατρός προσπαθούσε να κάνει ΚΑΡΠΑ. Ήταν ξαπλωμένος με τα πόδια ψηλά. Ο πανικός ήταν όλος σε εμάς τις εργαζόμενες και στην κόρη του γιατρού. Φωνάξαμε το ΕΚΑΒ, είχαμε ανησυχήσει πάρα πολύ».
Στη μαρτυρία της έκανε επίσης λόγο για αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη θεραπεία, μεταξύ των οποίων μια κουβέρτα και ένας φλεβοκαθετήρας, εξηγώντας πού ενδεχομένως θα μπορούσαν να εντοπιστούν. Παράλληλα, αμφισβήτησε συγκεκριμένες χρονικές αναφορές για την εξέλιξη του περιστατικού, τονίζοντας ότι, κατά την εκτίμησή της, υπήρχαν ακόμη ενδείξεις σφυγμού γύρω στις 16:00. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και όσα υποστήριξε ότι ειπώθηκαν στο προσωπικό μετά τον θάνατο του τραγουδιστή. «Κάποια στιγμή ήρθε ο γιατρός σε εμάς και μας λέει “ο Μαζωνάκης πέθανε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι”».
Διαβάστε επίσης
Η πρώην εργαζόμενη προχώρησε και σε έναν ακόμη ισχυρισμό, σύμφωνα με τον οποίο η γιατρός τής ζήτησε αργότερα να αναφέρει διαφορετική ώρα άφιξης του καλλιτέχνη. «Μιλήσαμε με τη γιατρό στις 9 παρά. Ήταν ήδη στο ΑΤ Κυψέλης και μου είπε “έλα να πεις ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 3:30 η ώρα”, γιατί προφανώς αυτό είχε πει». Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν βρισκόταν διαρκώς μέσα στο δωμάτιο της θεραπείας και ότι μέρος των πληροφοριών της προερχόταν από συναδέλφους της. «Ήμουν παρούσα. Μπορεί να μην ήμουν μέσα, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση των δύο κοριτσιών γιατί είναι έμπειρες νοσηλεύτριες. Γύρω στις 4 υπήρχε σφυγμός, μπορεί να έπεφταν οι σφίξεις, δεν νομίζω ότι η ώρα θανάτου ήταν τόσο νωρίς στις 3:22».






0 ΣΧΟΛΙΑ