Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Η ασπιρίνη μπορεί να φτιάξει τις ατέλειες στα δόντια σας!

Ένα "επαναστατικό" σχέδιο για τα χαλασμένα δόντια!

9 Ιουλίου 2019 10:55
Απίστευτο: Η ασπιρίνη μπορεί να φτιάξει τις ατέλειες στα δόντια σας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η ασπιρίνη μπορεί να φτιάξει τα δόντια σας! Πώς γίνεται όμως αυτό και ειδικά στα "χαλασμένα δόντια"; Ερευνητές επινόησαν ένα επαναστατικό σχέδιο για την “εκ νέου ανάπτυξη” των χαλασμένων δοντιών. Εάν είστε έγκυος θα πρέπει να φροντίζετε όμως πολύ σωστά τα δόντια σας δείτε πως!

Χρησιμοποίησαν ασπιρίνη για να γεμίσουν τις οδοντικές κοιλότητες (τρύπες στα δόντια)! Επιστημονική ομάδα από το Queen’s University στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ανακάλυψε ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της αποσύνθεσης, διεγείροντας την ανάπτυξη νέου στελέχους στα δόντια.

Υποστηρίζουν ότι αντικαθιστώντας το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται για τα σφραγίσματα με ασπιρίνη, θα έκανε το δόντι να “αυτο-επισκευαστεί”.

Είπε: “Υπάρχει τεράστια δυνατότητα να αλλάξουμε την προσέγγισή μας σε μία από τις μεγαλύτερες οδοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Τα ερευνητικά μας ευρήματα στο εργαστήριο υποδηλώνουν ότι η χρήση ασπιρίνης θα μπορούσε να προσφέρει μια άμεση καινοτόμο λύση που θα μας επιτρέπει να επισκευάσουμε τα δόντια μας”.

Ο δρ El Karim, ανώτερος λέκτορας στη Σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου, πρόσθεσε: “Το επόμενο βήμα θα είναι να αναπτύξουμε ένα κατάλληλο σύστημα χορήγησης για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε μια κλινική δοκιμή. Αυτή η νέα προσέγγιση όχι μόνο μπορεί να αυξήσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των δοντιών, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων για όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως”.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος πλήρωσης (σφράγισμα) κατασκευάζεται από ένα μείγμα υδραργύρου, αργύρου, κασσίτερου, χαλκού και ψευδαργύρου. Αλλά η ομάδα του Μπέλφαστ λέει ότι η μεταλλική γέμιση δεν μοιάζει με τη φυσική δομή του δοντιού και θα πρέπει να αντικατασταθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του ασθενούς.

Με την ανάλυση της γενετικής δομής των δοντιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασπιρίνη έχει ιδιότητες που διεγείρουν την ανάπτυξη βλαστικών κυττάρων και αναγεννά την κατεστραμμένη δομή δοντιών. Η “θεραπεία” των βλαστικών κυττάρων με χαμηλή δόση από ασπιρίνη αυξάνει σημαντικά -σύμφωνα με τους ερευνητές- τον σχηματισμό της οδοντίνης, που αποτελεί το σκληρό οστικό υλικό των δοντιών.

Ο δρ El Karim δήλωσε: “Η ασπιρίνη μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται στα δόντια, βοηθώντας έτσι την αυτο-αποκατάσταση με την αναγέννηση της χαμένης οδοντικής δομής. Αυτή η νέα ανακάλυψη, σε συνδυασμό με τις γνωστές αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές επιδράσεις της ασπιρίνης, θα μπορούσε να προσφέρει μια μοναδική λύση για τον έλεγχο της φλεγμονής των νεύρων και του πόνου, προωθώντας την φυσική αποκατάσταση των δοντιών”.

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Δείτε όμως και τι πρέπει να τρώνε για να βοηθήσει στην διαδικασία!

Το Αthensmagazine έψαξε και σας αναλύει όλη την διαδικασία για να το καταφέρετε και είναι πολύ απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά.

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

1. Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share