Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο και φωτεινό χαμόγελο!

6 Ιουλίου 2019 10:18
Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Δείτε όμως και τι πρέπει να τρώνε για να βοηθήσει στην διαδικασία!

Το Αthensmagazine έψαξε και σας αναλύει όλη την διαδικασία για να το καταφέρετε και είναι πολύ απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά.

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

1. Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

Πως να κάνετε καθαρισμό προσώπου μόνες σας με 4 βήματα!

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο σε μια γυναίκα από ένα λαμπερό και απαλό δέρμα. Μη βάζετε σε δεύτερη μοίρα την περιποίηση σας, ξεκινήστε με έναν καλό καθαρισμό προσώπου για να αποκτήσετε ένα καθαρό και λείο δέρμα. Δεν χρειά­ζε­ται να ξο­δέ­ψε­τε χρή­μα­τα,αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να το καταφέρετε μόνες σας...


Βήμα 1 : Ξεβαψτε πολύ καλά το πρόσωπο σας με ένα γαλάκτωμα,gel ή εναν αφρό, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, για να αφαιρέσει τα μικρόβια και την περίττη λιπαρότητα. Tο δέρμα θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό.

Βήμα 2 : Κάντε έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κατσαρόλα, λίγο νερό και μια πετσέτα. Bράστε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού το νερό πάρει βράση προσθέστε φρέσκα βότανα όπως μέντα ή χαμομήλι, και σταθείτε ακριβώς πάνω από τον ατμό για 10 λεπτά, καλύπτοντας το κεφάλι σας με την πετσέτα ώστε όλος ο ατμός να συγκεντρώνεται στο πρόσωπο σας.

Βήμα 3 : Αφού σκουπίσετε το πρόσωπο σας από τους υδρατμούς τοποθετήστε μια μάσκα ή το σκράμπ της επιλογής σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλια­ρό νερό. Στη συνέχεια πιέστε απαλά τα στίγματα του προσώπου σας ώστε να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε με προσοχή για να μην αφήσετε κάποιο σημάδι

Βήμα 4 : Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας. Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, απλώστε μία ενυδατική,την κρέμα ημέρας ή νυχτός.

Κάποιες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας είναι :

1.Μείγμα μαγειρικής σόδας με χλιαρό νερό.

2.Ζάχαρη ανακατεμένη με χυμό λεμονιού.

3.Ζάχαρη ανακατεμένη με μέλι.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την διαδικασία ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, εφαρμόστε τη δυο φορές τον μήνα ή πιο σπάνια. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό μπορείτε να εφαρμόσετε πιο συχνά την απολέπιση παραβλέποντας όμως το Βήμα του ατμού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share