Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νόσος Λεγεωνάριων: Τα συμπτώματα που παρουσιάζει!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

21 Ιουνίου 2019 10:53
Νόσος Λεγεωνάριων: Τα συμπτώματα που παρουσιάζει!

Η νόσος των Λεγεωνάριων ή αλλιώς «νόσος των κλιματιστικών», είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας, που προκαλείται από λοίμωξη και χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή στους πνεύμονες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση των ασθενών που πλήττει η νόσος των Λεγεωνάριων, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κλιματιστικών (air condition) σε κάθε κλειστό χώρο (σπίτι, γραφείο, αυτοκίνητο, καταστήματα, εστιατόρια κλπ).

Αυτό οφείλεται στην ελλιπή ή κακή συντήρηση του κλιματιστικού, καθώς προκαλείται συσσώρευση επικίνδυνων βακτηρίων στο εσωτερικό του, τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα που αναπνέουμε στους πνεύμονες.

Η νόσος των Λεγεωνάριων δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής αλλά οι περισσότεροι την κολλούν από την εισπνοή των βακτηρίων.

Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καπνιστές και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι περισσότερο επιρρεπείς!

Παρά το γεγονός ότι η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά συνήθως θεραπεύει τη νόσο, μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τη χορήγηση θεραπείας και κάποιοι καταλήγουν.

Τα συμπτώματα

Η νόσος των Λεγεωνάριων αναπτύσσεται συνήθως 2 έως 10 ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στο βακτήριο της λεγιονέλλας. Τις περισσότερες φορές επισημαίνουν οι επιστήμονες της Mayo Clinic εκδηλώνεται με τα παρακάτω συμπτώματα:

Πονοκέφαλος
Μυϊκός πόνος
Ρίγη
Πυρετός που μπορεί να φτάσει τους 40° C και παραπάνω
Μέχρι τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα, ο ασθενής θα αναπτύξει και άλλα συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν:
Βήχας, ο οποίος μπορεί να έχει και βλέννα και μερικές φορές, αίμα
Δύσπνοια
Πόνος στο στήθος
Συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως ναυτία, έμετος και διάρροια
Σύγχυση, ή άλλες ψυχικές αλλαγές

Πότε να επισκεφτείτε γιατρό

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, επιταχύνει την ανάρρωση και αποτρέπει σοβαρές επιπλοκές, όπως η αναπνευστική ανεπάρκεια, το σηπτικό σοκ και η οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Έτσι θα κάνετε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα (Video)

Το κανάλι του Ady Papa έχει αρκετές συμβουλές και λύσεις για το σπίτι μα η πιο χρήσιμη για την περίοδο του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι αυτή που σχετίζεται με την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού ώστε να μην δαπανούμε πολλά χρήματα και να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα!

Στην αρχή θα σας εξηγήσει κάποια πράγματα που μπορεί να μην σας είπε ακόμη και ο πωλητής του κλιματιστικού σας και κάποια δεδομένα που θα σας βοηθήσουν στο σωστό “σετάρισμα” του κλιματιστικού!

Σίγουρα η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου είναι κάτι που ο καθένας επιλέγει ξεχωριστά αλλά εδώ θα σας πούμε ποια είναι η ιδανική ώστε να κοιμηθείτε σαν πουλάκια και να ξυπνήσετε χωρίς να έχετε δαπανήσει μια περιουσία !

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share