Λιάγκας: Σφοδρή επίθεση στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την Καρυστιανού – «Είχαν πάρει εργολαβία να τη βγάλουν Πρωθυπουργό»

Νέα διάσταση πήρε η τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ματίνα Παγώνη και τον Νίκο Συρίγο, όταν ο Γιώργος Λιάγκας αποφάσισε να παρέμβει δημόσια, στρέφοντας τα πυρά του κατά της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι». Το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2026, η γνωστή γιατρός βρέθηκε στον αέρα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, προκειμένου να εξηγήσει γιατί έχει ενοχληθεί από τη συμπεριφορά που, όπως υποστηρίζει, αντιμετώπισε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. Η συζήτηση, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στη διαφωνία της με τον δημοσιογράφο, καθώς ο παρουσιαστής προχώρησε σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση σχετικά με τη στάση της εκπομπής απέναντι στη Μαρία Καρυστιανού.
Η βαριά αιχμή για την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου
Η Ματίνα Παγώνη περιέγραψε αρχικά όσα, κατά την ίδια, ακολούθησαν μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις της για τον ιατρικό εξοπλισμό στο παιδιατρικό ιατρείο της Μαρίας Καρυστιανού. Όπως ανέφερε, η κριτική που δέχθηκε ξεπέρασε τα όρια μιας απλής τηλεοπτικής διαφωνίας, καθώς θεωρεί ότι ασκήθηκε πίεση προς το πρόσωπό της για να ανακαλέσει ή να ζητήσει συγγνώμη. «Μου έγινε ένας πόλεμος, να ζητήσω συγγνώμη σε συγκεκριμένη εκπομπή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακούγοντας την τοποθέτησή της, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο και εξέφρασε τη δική του άποψη για τον τρόπο με τον οποίο το «Χαμογέλα και Πάλι» έχει παρουσιάσει τη Μαρία Καρυστιανού.
Η παρέμβασή του ήταν ιδιαίτερα έντονη, καθώς υποστήριξε ότι η εκπομπή επιχείρησε να αναδείξει τη Μαρία Καρυστιανού ως κατάλληλο πρόσωπο για την πρωθυπουργία. Πρόκειται για προσωπική εκτίμηση και κατηγορία του παρουσιαστή, όχι για τεκμηριωμένο γεγονός. «Η συγκεκριμένη εκπομπή είχε πάρει εργολαβία να βγάλει Πρωθυπουργό την κυρία Καρυστιανού. Η συγκεκριμένη εκπομπή στην οποία αναφέρεστε είχε αναλάβει μια εργολαβία, να μας πείσει ότι αυτή εδώ η γυναίκα είναι η καταλληλότερη για Πρωθυπουργός στη χώρα μας. Εγώ αυτό είχα καταλάβει! Αλλά ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει, δικαίωμά τους είναι».
Η Ματίνα Παγώνη επέμεινε ότι το βασικό ζήτημα για την ίδια δεν ήταν απλώς η διαφορετική άποψη που εξέφρασαν οι συντελεστές της εκπομπής, αλλά ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκαν τα σχόλια. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η κριτική συνεχίστηκε αφού είχε ολοκληρώσει την τηλεφωνική της παρέμβαση, γεγονός που δεν της επέτρεψε να απαντήσει εκείνη τη στιγμή. «Κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου είναι πως όταν έκλεισα το τηλέφωνο… Θα πρέπει τα σχόλια να γίνονται μπροστά στον προσκεκλημένο, για να απαντήσει. Όχι όταν κλείνω το τηλέφωνο, να μου γίνονται και σχόλια μετά. Λυπάμαι πάρα πολύ». Ο Γιώργος Λιάγκας τη ρώτησε στη συνέχεια εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία από την πλευρά της εκπομπής με σκοπό να της ζητηθεί συγγνώμη. «Μήπως μετά σας πήραν από την εκπομπή τη συγκεκριμένη να σας ζητήσουν ένα συγγνώμη για τα σχόλια που έγιναν εν τη απουσία σας;», ήταν η ερώτησή του. Η απάντηση της γιατρού ήταν ξεκάθαρη και δεν άφησε περιθώρια για το ενδεχόμενο μιας νέας τηλεοπτικής εμφάνισης στη συγκεκριμένη εκπομπή. «Όχι βέβαια! Με πήραν για να βγω στην εκπομπή και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ξαναβγώ».
Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση με τον Νίκο Συρίγο
Η διαφωνία ανάμεσα στη Ματίνα Παγώνη και τον Νίκο Συρίγο έχει τις ρίζες της σε προηγούμενη συζήτηση σχετικά με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε ιδιωτικά ιατρεία. Η γιατρός είχε αναφερθεί στους κανόνες που διέπουν τη δήλωση και τη χρήση ιατρικών μηχανημάτων, με αφορμή το παιδιατρικό ιατρείο της Μαρίας Καρυστιανού. Η ίδια έχει υποστηρίξει ότι οι παρατηρήσεις της αφορούσαν την εφαρμογή της νομοθεσίας και δεν συνιστούσαν προσωπική επίθεση. «Επίθεση δεν έγινε στην κ. Καρυστιανού. Είπαμε ότι οι αναρτήσεις, οι διαφημίσεις απαγορεύονται και θα πρέπει να δηλώνονται οποιαδήποτε μηχανήματα έχει ο κάθε γιατρός στο ιατρείο του, στον Ιατρικό Σύλλογο. Έτσι είναι το νόμιμο και έτσι γίνεται. Ό,τι μηχάνημα υπάρχει σε ιατρείο ιδιωτικό πρέπει να δηλωθεί. Δεν ξέρω τι έγινε με τον έλεγχο, εάν τι βρήκανε και τι δε βρήκανε. Το μηχάνημα πάντως το οποίο υπήρχε, ήταν εκεί. Δεν ξέρω τώρα τι είπε η κυρία Καρυστιανού. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω».
Διαβάστε επίσης
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Νίκο Συρίγο να ασκεί κριτική και να τίθεται ζήτημα συγγνώμης. Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα των ελέγχων που ενδεχομένως πραγματοποιήθηκαν και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ευρήματα στα οποία δεν είχε πρόσβαση. «Δεν ξέρω εγώ. Δεν ήμουν στον έλεγχο στην επιτροπή για να σας απαντήσω. Ο Ιατρικός Σύλλογος όταν χτυπάει «κόκκινο» φυσικά θα περάσει από επιτροπή. Αυτή τη στιγμή η κ. Καρυστιανού δεν αναφέρθηκε σαν πολιτικός, αναφέρθηκε σαν γιατρός. Και ο κύριος Πατούλης θα ελεγχθεί. Δεν ελέγχεται μόνο η κυρία Καρυστιανού».






0 ΣΧΟΛΙΑ