Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Προσοχή: Αυτά είναι τα 12 πιο μολυσμένα λαχανικά και φρούτα από φυτοφάρμακα! Το 10ο το τρώμε όλοι καθημερινά!

2 Μαΐου 2017 13:08
Προσοχή: Αυτά είναι τα 12 πιο μολυσμένα λαχανικά και φρούτα από φυτοφάρμακα! Το 10ο το τρώμε όλοι καθημερινά!

Μια ετήσια έκθεση από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των δειγμάτων 48 τύπων συμβατικών προϊόντων ήταν μολυσμένα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το καλό σε αυτό, είναι πως παρατηρείται μια διαφορά προς τα κάτω 6,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι.

Ο οδηγός Καταναλωτή EWG, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, κατατάσσει την μόλυνση από φυτοφάρμακα δημοφιλών φρούτων και λαχανικών βασιζόμενος σε περισσότερα από 36.000 δείγματα των προϊόντων που ελέγχθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και τον Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών.

Όπως σημειώνεται οι φράουλες περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο είναι γεμάτες από υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα κι όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.

Παράλληλα, σχεδόν εξίσουν βρώμικα είναι λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερα δημοφιλή όπως το σπανάκι, τα νεκταρίνια και τα μήλα.

Η βρώμικη δωδεκάδα

1.φράουλες
2.σπανάκι
3.νεκταρίνια
4.μήλα
5.ροδάκινα
6.αχλάδια
7.κεράσια
8.σταφύλια
9.σέλερι
10.ντομάτες
11.πιπεριές
12.πατάτες

H καθαρή δεκαπεντάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχίλα προκαλεί το τελευταίο post στο facebook της Μαρίας Ιατρού! Γιατί παραμένει μυστήριο ο θάνατό της;

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται φρούτα και λαχανικά που δεν φανταζόμαστε, όπως το καλαμπόκι, τα σπαράγγια, η μελιτζάνα, αλλά και το λάχανο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοστίζει μόλις 20 ευρώ και έχει ξετρελάνει όλες τις γυναίκες! Το νέο ψηλόμεσο τζιν σορτσάκι των Zara που κάνει πάταγο


1. γλυκό καλαμπόκι
2. αβοκάντο
3. ανανάς
4. λάχανο
5. κρεμμύδια
6. κατεψυγμένος γλυκός αρακάς
7. παπάγια
8. σπαράγγια
9. μάνγκο
10. μελιτζάνα
11. πεπόνι μελιτώματος
12. ακτινίδια
13. πεπόνι κανταλούπ
14. κουνουπίδι
15. γκρέιπφρουτ

Πηγή: Environmental Working Group, Huffingtonpost.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share