Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γυναίκες προσοχή- Μπορεί να κινδυνεύετε από τα εργαλεία του μανικιούρ. Μπορεί να κολλήσετε...

Δώστε βάση!

19 Φεβρουαρίου 2020 18:07
Γυναίκες προσοχή- Μπορεί να κινδυνεύετε από τα εργαλεία του μανικιούρ. Μπορεί να κολλήσετε...

Ένας κίνδυνος που προειδοποιούν οι δερματολόγοι είναι η μη απολύμανση των εργαλείων μανικιούρ που χρησιμοποιούνται στα κέντρα αισθητικής, από τα οποία μπορείτε να κολλήσετε κάτι πολύ σοβαρό!

Οι ειδικοί συστήνουν να ζητάτε ο καθαρισμός να γίνεται μπροστά σας ή να τσεκάρετε ότι τα εργαλεία βγαίνουν από σφραγισμένη συσκευασία. Μπορείτε να κολλήσετε σοβαρές ασθένειες, για αυτό να προσέχετε όχι μόνο μην καταστρέψετε τα νύχια σας από αυτό που βρίσκεται στο ημιμόνιμο, όπως θα διαβάσετε εδώ, αλλά και για αυτόν τον σοβαρό λόγο!

Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία, τα οποία φέρνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι έχουν καθαριστεί σωστά!

Οι μύκητες δεν κάνουν διακρίσεις. Ο χώρος που θα επιλέξετε για την περιποίηση των άκρων σας, θα πρέπει να διαθέτει άδεια του υπουργείου υγείας, τον κατάλληλο εξοπλισμό απολύμανσης των εργαλείων με εγκεκριμμένα προϊόντα, αποστείρωση με ιατρικό κλίβανο καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και να λειτουργεί με μόνιμο πιστοποιημένο προσωπικό που διαθέτει βιβλιάριο υγείας.

Όταν οι επαγγελματικοί χώροι δεν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής και προσφέρουν ανεύθυνες υπηρεσίες, οι μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροργανισμοί, μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα, αρχίζοντας άμεσα το καταστροφικό τους έργο. Ακόμα ο κίνδυνος μετάδοσης και άλλων σοβαρών λοιμογόνων και μεταδιδόμενων νοσημάτων, είναι υπαρκτός. Πρέπει λοιπόν να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, όλα τα εργαλεία απολυμαίνονται και αποστειρώνονται , μετά απο κάθε χρήση και είναι απαλλαγμένα, από τυχόν κύτταρα νεκρού δέρματος ή ξερό αίμα, που είναι αιτία μετάδοσης νοσημάτων, όπως ηπατίτιδα B ή C ακόμα και AIDS.

Σταματήστε να βγάζετε μόνες σας το ημιμόνιμο μανικιούρ από τα νύχια σας! Μπορεί να...

Το μανικιούρ με τζελ είναι η κορυφαία επιλογή των γυναικών τα τελευταία χρόνια. Μπορούμε να έχουμε τα νύχια μας βαμμένα και περιποιημένα για βδομάδες, αλλά κρύβουν κάποιους κινδύνους, όπως είναι και ο καρκίνος του δέρματος.

Χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα νύχια μας καθημερινά, αλλά γνωρίζατε ότι κάτι τόσο απλό όσο το να ξεχάσετε να στεγνώσετε τα χέρια σας ή να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά στα νύχια σας;

Αν και είναι δελεαστικό να τραβήξετε ψεύτικα νύχια, αντισταθείτε στον πειρασμό! Μπορείτε εύκολα να σπάσετε τα κανονικά σας νύχια ή χειρότερα να βγάλετε τελείως! Ακολουθήστε τις οδηγίες για να γλιτώσετε τον πόνο!

 

Ροή ειδήσεων

Share