Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κάνετε συχνό μανικιούρ; Προσοχή για καρκίνο του δέρματος και άλλους κινδύνους που κρύβονται!

Δώστε βάση!

21 Ιανουαρίου 2020 22:15
Κάνετε συχνό μανικιούρ; Προσοχή για καρκίνο του δέρματος και άλλους κινδύνους που κρύβονται!

Όλες οι γυναίκες αγαπάνε το μανικιούρ και το κάνουν τακτικά. Τι αγνοείτε όμως; Σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρόκειται για μία συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μόλυνση ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ ή μανικιούρ με τζελ, στο οποίο χρησιμοποιούνται ακτίνες UV, προκειμένου το βερνίκι να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφλουδίζει.

Η έκθεση όμως στις επικίνδυνες ακτίνες μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας ή καρκίνο του δέρματος.

Ακόμη και το παραδοσιακό μανικιούρ, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία λείανσης των νυχιών και κοψίματος των παρανυχίδων εκθέτουν το δέρμα σε διάφορα βακτήρια και μύκητες.

Οι δερματολόγοι Μαίρη Τζιν και Τζάκι Ντόσαλ, που εργάζονται στη Φλόριντα των ΗΠΑ, δίνουν συμβουλές στη MailOnline για να διατηρήσετε την υγεία των νυχιών και του δέρματος, κατά το μανικιούρ.

Ημιμόνιμο – Μανικιούρ με τζελ

Η ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στο μανικιούρ με τζελ είναι τόσο χαμηλή, που είναι απίθανο να προκαλέσει καρκίνο. Ωστόσο, όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος. Η ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στο δέρμα. Όσο λιγότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο λιγότερο κινδυνεύει. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη συνήθεια του μανικιούρ, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα και να ζητάτε να σας φορούν ειδικά γάντια που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των χεριών. Είναι επίσης απαραίτητο να φοράτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια.

Γυναίκες προσοχή στο μανικιούρ! Με αυτό το τρόπο μπορείτε να κολλήσετε AIDS!

Μπορεί το μανικιούρ να ακούγεται αθώο και όλες οι γυναίκες το επιλέγουν για να φαίνονται ωραία τα νύχια τους, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους.

Όχι μόνο μπορεί να αποκμακρύνετε πετσάκια που προστατεύουν από βακτήρια, αλλά να αφήσετε ιούς να περάσουν στο αίμα σας. Εκτός από τον πιο συνηθισμένο τρόπο να προσβληθεί κανείς από τον ιό HIV, είναι γνωστό ότι η ασθένεια μεταδίδεται επίσης μέσω της μετάγγισης αίματος και της χρήσης κοινής βελόνας. Ωστόσο, μία 22χρονη από τη Βραζιλία δεν μολύνθηκε με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους…

Η γυναίκα ανακάλυψε τα συγκλονιστικά νέα, όταν πήγε εθελοντικά για αιμοδοσία. Τότε ήταν που θυμήθηκε ότι μοιράστηκε εξοπλισμό μανικιούρ με την ξαδέλφη της, περίπου 10 χρόνια νωρίτερα!

Τα δείγματα αίματος που πήραν τόσο από την ξαδέλφη όσο και από την γυναίκα, βρέθηκαν να έχουν σχετικά το ίδιο γενετικό υλικό από τους ερευνητές. Αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να έχει μολυνθεί επειδή μοιράστηκε τα ίδια σύνεργα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν απαριθμεί τα εργαλεία περιποίησης νυχιών ως πιθανό τρόπο μόλυνσης από τον ιό HIV και έτσι οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι «ο HIV δεν μεταδίδεται με την απλή επαφή, όπως η κοινή χρήση σκευών φαγητού ή πίνοντας από το ίδιο ποτήρι νερό. Αυτή η περίπτωση ήταν εξαιρετικά σπάνια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσει πανικό και φοβίες.»

 

Ροή ειδήσεων

Share