Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νύχια και μύκητες: Τι συμβαίνει όταν έχουμε μύκητες και πάμε για μανικιούρ; Η τεχνήτρια εξηγεί

30 Ιουνίου 2017 18:22
Νύχια και μύκητες: Τι συμβαίνει όταν έχουμε μύκητες και πάμε για μανικιούρ; Η τεχνήτρια εξηγεί

Η Εμμανουέλα Μπιντέλα, nail artist, εξηγεί γιατί πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε στην ειδική μανικιουρίστ ώστε να προφυλλάσουμε και τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας απο το άκρως ενοχλητικό πρόβλημα του μύκητα των νυχιών.

Από την Έλενα Φάκου

«Λοιπόν έχουμε και λέμε…. Zεις τη ζωή σου επικίνδυνα…Ας πούμε…Ξεκινάς ενα ηλιόλουστο πρωινό και αποφασίζεις να πας για μπάνιο στην παράλια και να χώσεις τα δαχτυλάκια σου στην άμμο… ή έχει 40 βαθμούς και θέλεις να πας για τρέξιμο…ή είδες κάτι σένια παπουτσάκια και αποφάσισες πως θες να τα δοκιμάσεις. Φυσικά σαν κοκέτα και γνήσιο θηλυκό που είσαι κλείνεις ραντεβού για πεντικιούρ και ξαφνικά η τεχνήτρια με κομψό τρόπο σε ενημερώνει οτι έχεις μύκητες στα νύχια σου…ΣΟΚ!!!! Αρχίζει και σε λούζει κρύος ιδρώτας και λες μήπως με κόλλησε αυτή με καμία λίμα…κλπ

Ας ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα…. Πρώτον μπορώ να σου βρω 200 λόγους που μπορεί να έχεις πάθει μύκητες στα νύχια σου (βλέπε παραπάνω) και ναι η κακή τεχνήτρια είναι ένας από τους 200 αλλά αν έχεις τσεκάρει οτι υπάρχει κλίβανος και σωστή υγιεινή τότε σίγουρα δεν σου φταίει η τεχνήτρια….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο έλεος του καύσωνα η Ελλάδα: Πάνω από τους 40 βαθμούς σε περισσότερες από 45 περιοχές της χώρας!

Για να τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ελέγχει τον εαυτό του για οτιδήποτε περίεργο (οχι μόνο για τα σπυράκια που βγάζουμε στο πρόσωπο) και όταν αντιλαμβανόμαστε οτι κάτι τρέχει να πηγαίνουμε και στον κατάλληλο γιατρό. Ο κατάλληλος γιατρός σε αυτη την περίπτωση ειναι ο δερματολόγος.

Κανονικά η σωστή τεχνήτρια δεν επιτρέπεται να εξυπηρετεί πελάτισσα που εχει μύκητες, αλλά… επειδή διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και δεν θέλουμε να χάσουμε ή στενοχωρήσουμε την πελάτισσα ή και η πελάτισσα εχει ανάγκη να ανακουφιστούν τα ποδαράκια της, την εξυπηρετούμε. Υπάρχουν όμως και κάποιες προϋποθέσεις για να είναι ασφαλής ολο αυτό. Μια τεχνήτρια θα εξυπηρετήσει εφόσον το Buffer και οι λίμες που θα χρησιμοποιήσει θα πεταχτούν και ολα τα εργαλεία μετα απο αυτό θα μπουν σε κλίβανο.

Ενα άλλο θέμα ομως που προκύπτει ειναι τα βερνίκια. Εχει συμβεί μια πελάτισσα να παρεξηγείται μόνο και μόνο επειδή της έχεις πει οτι εχει μύκητες, που να της ρίξεις και την άλλη βόμβα…

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ!

Ναι ναι πολύ σωστά ακούσατε. Σε μια πελάτισσα που εχει μύκητες φυσικά και δεν ρισκάρουμε να βάλουμε τα κανονικά βερνίκια. Σίγουρα υπάρχουν κάποια βερνίκια που είναι για τις πελάτισσες που έχουν πρόβλημα στα νύχια τους απλά η γκάμα θα είναι πιο περιορισμένη ή αλλιώς μπορείτε να φέρετε μαζι σας το δικό σας βερνίκι ή αν το να αγοράσετε ένα απο το κατάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor παρασκήνιο: Περιπέτεια για τον Γιάννη Σπαλιάρα στον Άγιο Δομίνικο! Τον έψαχναν από εισπρακτική εταιρεία για... (video)

Με λίγα λόγια είναι περιττό νομίζω να θυμώνετε με τα αυτονόητα.

Ναι δεν θέλω να σου βάλω καλό βερνίκι πάνω στο νύχι που έχει πρόβλημα γιατί απλά η επόμενη που θα επιλέξει το ιδιο βερνίκι και δεν εχει τίποτα δεν σου φταίει για να αποκτήσει.

Το ίδιο ισχύει και για τo Base Coat και το TopCoat.Έχουμε πάντα διαφορετικά για νύχια που έχουν πρόβλημα. Τώρα θα μου πείτε οτι λόγο πολλών χρωστικών δεν είναι εύκολο να ζήσει ο μύκητας μέσα σε ενα βερνίκι για να μπορέσει να μεταδοθεί.

Ε και εγώ σας απαντώ οτι πολύ απλά μέχρι να μου το δώσει αυτό κάποιος έντυπα και με υπογραφή εγω θα υποστηρίζω οτι απαγορεύεται.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ροή ειδήσεων

Share