ΑΡΧΙΚΗ GOSSIP

Ένας διαφορετικός Γιώργος Νταλάρας: «Πέρασα έναν Γολγοθά, ο κόσμος με κοιτούσε με οίκτο»

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για τη δύσκολη στιγμή του (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Η δύσκολη στιγμή που έζησε ο μεγάλος καλλιτέχνης

Με αφορμή τις μουσικές του εμφανίσεις, ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε συνέντευξη στη Λένα Αρώνη και την εκπομπή Start, το βράδυ της Παρασκευής (23/5) στη δημόσια τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι με τη φωνή του, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που σημάδεψαν εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας, που πρόσφατα δύσκολες στιγμές, εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «το περασμένο καλοκαίρι τα είδα όλα. Επί τέσσερις μήνες δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη, δεν μπορούσα να τραγουδήσω. Και είχα υποχρεώσεις. Έκανα 15 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, γιατί είχαν ανακοινωθεί και δεν μπορούσα να τις ακυρώσω, χωρίς φωνή».

Η δύσκολη στιγμή που έζησε ο Γιώργος Νταλάρας

«Τράβηξα αυτόν τον Γολγοθά. Να είναι ο κόσμος μπροστά, να τραγουδάω και να μην μπορώ ούτε να αναπνεύσω. Δεν είχα πια αναπνοή και έβλεπα τον κόσμο να με κοιτάει με οίκτο. «Αφού έφτασα μέχρι εδώ, θα το περάσω μέχρι τέλους, ο κόσμος θα καταλάβει» σκεφτόμουν».

«Όταν δουλέψαμε τον χειμώνα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Παλλάς, που πήγε πάρα πολύ καλά, αρρώστησα. Έπαθα βρογχίτιδα. Πέρασε λίγος καιρός, πήρα κάποιες θεραπείες οι οποίες δεν με βόλεψαν πολύ, πολλή κορτιζόνη που εγώ ήμουν άμαθος σ’ αυτήν, μετά ήρθε ο κορονοϊός και το πράγμα έγινε πολύ χειρότερο. Έπρεπε να πάω δυο φορές στην Κύπρο, να γυρίσω, έκανα αρκετά πράγματα και εκεί αισθάνθηκα ευάλωτος» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γιώργος Νταλάρας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην πολιτιστική εκπομπή της ΕΡΤ.

Βοηθός καφενείου, οξυγονοκολλητής, μεταφορέας πάγου…: Τα 23 άγνωστα επαγγέλματα του Γιώργου Νταλάρα πριν γίνει διάσημος

Πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για τον Γιώργο Νταλάρα που έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι, ωστόσο μέχρι να φτιάξει την επιτυχημένη καριέρα του και να καταξιωθεί έχει περάσει από αρκετές περιπέτειες στο παρελθόν. Παράλληλα, αυτή είναι η σπάνια φωτογραφία από το γάμο του.

Για τον Γιώργο Νταλάρα δεν χρειάζονται συστάσεις, πρόκειται για ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη που έχει στιγματίσει με το ταλέντο το καλλιτεχνικό χώρο του τραγουδιού. Κάτι όμως που δεν γνωρίζαμε για τον σπουδαίο αυτόν καλλιτέχνη είναι τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Η δουλειά από τα 7 και τα 23 επαγγέλματα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής λόγω της απουσίας του πατέρα του από το σπίτι δούλευε από 7 χρονών έως και 15 χρονών, παράλληλα με την σχολική φοίτησή του. Μάλιστα, η πρώτη του δουλειά ήταν η μεταφορά πάγου.

Συνολικά στα παιδικά του χρόνια έκανε 23 διαφορετικά επαγγέλματα, όπως βοηθός καφενείου (στο πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Φειδίου), βοηθός σε βιβλιοδετείο/τυπογραφείο, τεχνικός αυτοκινήτων, γρασαδόρος σε πλυντήρια αυτοκινήτων, εργάτης σε οικοδομή, βοηθός επισκευών σκαπτικών μηχανημάτων, οξυγονοκολλητής, βοηθός χρυσοχόου κλπ.

Η αγάπη για τη θάλασσα

Ο σπουδαίος ερμηνευτής πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά και ο θάνατος του πατέρα του, που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας, ήταν κάτι που τον επηρέασε πολύ.

Πιτσιρικάς ο Γιώργος Νταλάρας θέλησε να μπαρκάρει στα καράβια. Την πρώτη του κιθάρα του τη χάρισε ο αδελφός του με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας.

Του αρέσει πάρα πολύ η θάλασσα και πολλά καλοκαίρια τα περνάει στην Σύρο ψαρεύοντας. Μάλιστα, όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει μηχανικός στα καράβια από την αγάπη που έχει στις μηχανές αλλά και στην θάλασσα. Έτσι, όταν τελείωσε το δημοτικό σχολείο παρακολούθησε μαθήματα για να γίνει μηχανικός στην τεχνική σχολή «Γαλιλαίος» της οδού Πειραιώς.

Το 1964, σε ηλικία 15 ετών, είχε φτιάξει κάποια συγκροτήματα με φίλους του. Κάποια από αυτά ήταν οι “Electronics” και οι “Crazy Boys” στα οποία παίζανε μουσική επηρεασμένη από τους Beatles, τους Animals κλπ. Με το συγκρότημα “Crazy Boys” είχαν κερδίσει ένα βραβείο σε ένα διαγωνισμό του REX.Τον Οκτώβριο του 2006 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.