Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δύσκολες ώρες για την Εύα Καϊλή: Απειλείται με φυλάκιση αν συνεχίσει να μιλά για το Qatargate σε ΜΜΕ

Η δικαστική εντολή που άγχωσε την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής

6 Φεβρουαρίου 2024 15:25
Δύσκολες ώρες για την Εύα Καϊλή: Απειλείται με φυλάκιση αν συνεχίσει να μιλά για το Qatargate σε ΜΜΕ
Από Εύη Κουρίδου

Αντιμέτωπη με ενδεχόμενη φυλάκιση βρίσκεται η Εύα Καϊλή, σε περίπτωση που συνεχίσει να μιλά για την υπόθεση Qatargate στα ΜΜΕ.

Ο Γκονζάλο Μπόγιε, εκ των δικηγόρων της, ενημέρωσε σύμφωνα με το Politico με e-mail του, το βράδυ της Δευτέρας, τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «απειλείται να σταλεί πίσω στην φυλακή, αν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ».

Η δικαστική εντολή προς την Εύα Καϊλή

Στο e-mail του ο Μπόγιε επισύναψε και μια δικαστική εντολή από την επικεφαλής της έρευνας της υπόθεσης Qatargate δικαστή, Ορελί Ντεζέφ, την οποία έστειλε στις 22 Δεκεμβρίου μετά την εμφάνιση της Καϊλή σε διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και στο βελγικό RTL, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Μαρτυρίες καίνε τον «Άλλο Άνθρωπο» - «Έπαιρνε τα βρεφικά είδη από τις δωρεές και τα πουλούσε σε μίνι μάρκετ Πακιστανών» (video)

Στην επιστολή της η δικαστής σημειώνει ότι η Εύα Καϊλή είναι από τους βασικούς υπόπτους στο σκάνδαλο Qatargate και αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει όρος απαγόρευσης επαφής με τον Τύπο για ομτιδήποτε. «Αυτό σχετίζεται με την τρέχουσα έρευνα, η οποία είναι… σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστεί σε ένα γαλήνιο κλίμα».

Η Εύα Καϊλή απειλείται με φυλάκιση αν συνεχίσει να μιλά για το Qatargate σε ΜΜΕ

Στο ευρωκοινοβούλιο πρόταση για άρση της ασυλίας της για άλλη υπόθεση

Σήμερα Τρίτη οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί προτάσεως για άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή αναφορικά με άλλη υπόθεση για φερόμενη κατάχρηση των βουλευτικών της αποζημιώσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως αναφέρει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι δαπάνησε δολίως από 120.000 έως 150.000 ευρώ δημοσίου χρήματος και σε περίπτωση καταδίκης της μπορεί να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης από πέντε εως 15 χρόνια.

Ειδικότερα, κατηγορείται για την παράλειψη διαπιστευμένης κοινοβουλευτικού βοηθού της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το να είναι παρούσα στον τόπο εργασίας της μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2015 και 2 Ιουλίου 2019, ώστε να ασκήσει τα εργασιακά καθήκοντά της. Ακόμα κατηγορείται για αξιώσεις δαπανών και αποζημιώσεων που έλαβε η ίδια για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από τέσσερις βοηθούς της από το 2014 ως το 2020 καθώς και για την καταβολή μέρους του μισθού/αποστολής ενός βοηθού της που έλαβε η ίδια, κατόπιν αιτήματός της, για το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως 2 Ιουλίου 2019.

Η προσπάθεια της Εύας Καϊλή να απορριφθεί η υπόθεση από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε τον περασμένο μήνα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share