Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Κόλαφος» η Νόνη Δούνια για Παύλο Χαϊκάλη: «Είναι τραγικός! Απαξιώνει τις γυναίκες και το metoo. Υπάρχουν "σωστές" και "λάθος" περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών;» (Video)

«Όταν έχει δημόσιο λόγο και πρέπει να περνά και κάποια μηνύματα, οφείλει να τα σκέφτεται αυτά ο καθένας που βγαίνει και μιλάει»

17 Δεκεμβρίου 2023 08:37
«Κόλαφος» η Νόνη Δούνια για Παύλο Χαϊκάλη: «Είναι τραγικός! Απαξιώνει τις γυναίκες και το metoo. Υπάρχουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κόλαφος ήταν η Νόνη Δούνια κατά του Παύλου Χαϊκάλη, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός τις προηγούμενες ημέρες, όπου σχολίασε όσα έφερε το κίνημα metoo στον χώρο του θεάτρου και όχι μόνο.

«Κόλαφος» η Νόνη Δούνια για Παύλο Χαϊκάλη

Ειδικότερα, η Νόνη Δούνια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Θέλω να πω ότι με ενόχλησε πάρα πολύ η απαξίωση του metoo από τον Παύλο Χαϊκάλη. Με ενόχλησε και πάρα πολύ το ότι τοποθετήθηκε στις «σωστές περιπτώσεις». Υπάρχουν σωστές περιπτώσεις και λάθος περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών;».

«Διαφωνώ με όλη την τοποθέτηση του, απαξιώνει γενικότερα όλη την ιστορία του metoo και τις γυναίκες. Γιατί κυρίως γυναίκες είναι αυτές που έχουν κακοποιηθεί, χωρίς να σημαίνει ότι είναι γυναίκες και το έχουμε ξαναπεί αυτό».

«Θεωρώ ότι, όταν έχει δημόσιο λόγο και πρέπει να περνά και κάποια μηνύματα, οφείλει να τα σκέφτεται αυτά ο καθένας που βγαίνει και μιλάει. Πριν μιλήσει. Θεωρώ ότι η απαξίωση του metoo είναι τραγική» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Νόνη Δούνια στην ψυχαγωγική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού.

Ελένη Κρίτα για Παύλο Χαϊκάλη: «Yπήρχε μια παρενόχληση που άγγιζε ή ξεπερνούσε το χυδαίο. Έστελνε αυτά τα χυδαία μηνύματα αλλά... αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα»

Συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Κρίτα στο περιοδικό Λοιπόν και μάλιστα, η ηθοποιός, ρωτήθηκε για την πρόσφατη τοποθέτησή της σχετικά με τον Παύλο Χαϊκάλη και το #metoo.

«Αρνούμαι να υποταχθώ σε αυτή την ανθρωποφαγία. Γιατί είμαστε έτοιμοι να λιθοβολήσουμε κάποιον που έχει διαφορετική γνώμη; Δεν έχω διαφορετική γνώμη σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων, φυσικά όταν υπάρχει κάτι τέτοιο πρέπει ο άνθρωπος να τιμωρηθεί», αναφέρει σε πρώτο χρόνο η Ελένη Κρίτα.

Παράλληλα, ανέφερε πως:

«Αλλά και αφού τιμωρηθεί, δεν είναι και κακό να δώσει κανείς μια άλλη ευκαιρία. Γιατί πρέπει μετά να τον εξορίσουμε ή να τον λιθοβολήσουμε; Τους φυλακισμένους όταν βγαίνουν από την φυλακή και επανεντάσσονται στην κοινωνία υπάρχει η διάθεση να τους βοηθούμε.

Γιατί ειδικά με τους ηθοποιούς, αφού εκτίσουν την ποινή τους, να μην τους δώσουμε άλλη ευκαιρία και να τους καταδικάσουμε στο πυρ το εξώτερον;», συμπληρώνει η γνωστή ηθοποιός.

«Ο Παύλος πιθανότατα οι καταγγέλλουσες να έχουν δίκιο ότι υπήρχε μια παρενόχληση που άγγιζε ή ξεπερνούσε το χυδαίο, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα. Πόσοι άνθρωποι το κάνουν αυτό στη ζωή μας κάθε μέρα; Ο Παύλος έκανε ένα χυδαίο φλερτ, το αποκρούεις όμως, συμβαίνει καμιά φορά στη ζωή.

Το ότι πριν από 20-25 χρόνια έστελνε χυδαία μηνύματα σε μια κοπέλα, εντάξει παραγράφηκε πια. Εδώ έγκλημα παραγράφεται μετά από τόσα χρόνια», τονίζει η Ελένη Κρίτα για τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ελένη Κρίτα και Παύλος Χαϊκάλης

-Το θέμα είναι να μην συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές…

«Ακριβώς. Πιθανόν, ο Παύλος να είναι αλήθεια ότι έστελνε αυτά τα χυδαία μηνύματα, αλλά τι σημαίνει τώρα, ότι δεν πρέπει να ξαναδουλέψει;

Πρέπει να καταδικάσουμε στην ανέχεια έναν τόσο καλό ηθοποιό; Με τρομάζει ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να λιθοβολήσουμε τους ανθρώπους, νομίζω ότι γυρνάμε σε μια εποχή κυνηγιού μαγισσών», απαντά στη συνέχεια η Ελένη Κρίτα.

«Όποιος κατηγορήσει κάποιον για κάτι, είμαστε έτοιμοι να το πιστέψουμε, που μπορεί βέβαια πάρα πολλές φορές να είναι αλήθεια.

Είμαστε έτοιμοι να κρεμάσουμε στο Σύνταγμα ανθρώπους; Να τους λιντσάρουμε; Γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη, κάναμε νόμους, για να αποδίδεται με κάποια αντικειμενικότητα η τιμωρία», καταλήγει στην τοποθέτησή της η Ελένη Κρίτα.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share