Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ανατριχιάζει η Έρρικα Πρεζεράκου 3 χρόνια από τον ακρωτηριασμό: Δείχνει το χέρι της και περνάει ένα δυνατό μήνυμα (photo)

Θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές πάνω στο σκάφος που της στοίχισαν ένα δάχτυλο

4 Δεκεμβρίου 2023 09:43
Ανατριχιάζει η Έρρικα Πρεζεράκου 3 χρόνια από τον ακρωτηριασμό: Δείχνει το χέρι της και περνάει ένα δυνατό μήνυμα (photo)
Από Εύη Κουρίδου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Έρρικα Πρεζεράκου δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο της δάχτυλο.

Ήταν στις 7 Αυγούστου του 2020, όταν σε διακοπές της στην Κύθνο έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα, που της στόιχισε το ένα δάχτυλο στο δεξί της χέρι.

«Ήθελα τόσα να γράψω .. όμως μέσα μου μόνο αυτό στάθηκε … Συγχωράτε με αν κάνω λάθος … μα η παγκόσμια μέρα δεν αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν η απέκτησαν αναπηρία αφορά όλους εμάς που είμαστε πολλές φορές μέσα μας ανάπηροι να αγκαλιάσουμε να αγαπήσουμε η να αποδεχτούμε κάθε τι το διαφορετικό που κοιτάμε μόνο το έξω και όχι την φλόγα της ψυχής μέσα .. Είναι για όλους εμάς αυτή η μέρα ηλιολουστα μου πλάσματα. Δεν ξερω αν σας είπα σήμερα πόσο πολύ σας αγαπώ;», έγραψε στην ανάρτησή της η Έρρικα Πρεζεράκου.

Δείτε επίσης: «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ! Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα» - "Μαθήματα" από τον 9χρονο Παναγιώτη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ΕΡΤ είχε πει: «Ήξερα όταν άκουσα τον ήχο, ότι μπορεί να μην καταφέρω να ζήσω. Την ώρα που έπεσα στο νερό, έκανα κωλοτούμπες, οπότε δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Αν δεν ήταν το χέρι μου πιο ψηλά και ήταν τα μαλλιά μου, δε θα μιλούσαμε τώρα. Άκουσα τον ήχο και δεν ήξερα που με είχε χτυπήσει η προπέλα. Την ώρα που βγήκα κι είδα το χέρι μου, είναι αυτό το ένστικτο επιβίωσης που έχουμε όλοι, κι άρχισα να κολυμπώ κι έλεγα το χέρι μου θα το φτιάξουν στο νοσοκομείο και θα είμαι καλά. Αυτό με έσωσε».

Περιγράφοντας τότε τις σκέψεις της είχε εξομολογηθεί ότι φοβήθηκε πως θα χάσει το χέρι της: «Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που ζω. Πιο πολύ με ζόρισε η συμπεριφορά του οδηγού, ο οποίος ούτε ήρθε καν μαζί μου επάνω. Έλεγε ψέματα κι ήταν σοκαριστικό σε ανθρώπινο κομμάτι».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share