Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

«Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ! Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα» - "Μαθήματα" από τον 9χρονο Παναγιώτη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

«Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν πολλές φορές, αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω. Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…»

3 Δεκεμβρίου 2023 10:04
«Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ! Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά έχω καταφέρει πράματα και θάματα» -
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μηνύματα ζωής και θάρρους πέρασε ο 9χρονος Παναγιώτης Νικολουδάκης από το Ηράκλειο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Ο 9χρονος, μιλώντας στην εκπομπή της TV Creta «Ένας παράδεισος υπαρκτός» και τη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί ένας έρωτας που νίκησε όλες τις δυσκολίες: Αντιμετωπίζουν τα κινητικά τους προβλήματα με χιούμορ και γίνονται... viral στο ΤikΤok (Video)

«Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει» λέει και συγκινεί, με την προτροπή του: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ό,τι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!».

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό Μοιρών θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Ο 9χρονος Παναγιώτης συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. «Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ τονίζει με παράπονο: «Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑμεΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν πολλές φορές, αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή: «Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…».

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους.

«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!».

Ο 9χρονος Παναγιώτης ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό, θέλει να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει και θα σαν χόμπι θα του άρεσε η ζαχαροπλαστική, όπως είπε. Βέβαια, θα ήθελε κι ένα συνεργείο κι ένα μαγαζί με παπούτσια.

Η αγαπημένη του φράση είναι «ευτυχία». Αγαπάει πολύ την θάλασσα και πιστεύει ότι θα καταφέρει να γίνει και χειμερινός κολυμβητής. «Χίλιες φορές η θάλασσα από το βουνό», τόνισε.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share